Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγες ώρες μετά την απόφαση για την προφυλάκιση της κόρης της, και μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως το παιδί της είναι αθώο και σύντομα θα αποδειχθεί.

Οι δηλώσεις της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Ξέρω ότι το παιδί μου είναι αθώο, το στηρίζω. Όλη η οικογένεια τη στηρίζει. Ξέρουμε ότι είναι αθώα και θα βγει. Έχουμε πολλά στοιχεία. Δεν έχω να πω κάτι άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν μάλιστα οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν αν πιστεύει ότι ο Μάνος Δασκαλάκης με την αλλαγή της στάσης του την “άδειασε” εκείνη απάντησε: «Τίποτα άλλο. Ο νοών νοείτω».

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, οι δικογραφίες για τους θανάτους των δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων οι οποίοι θα διενεργήσουν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με εντολή η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα.

Με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του με σταγόνες αίμα.

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσουν, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.