Τα πάνω κάτω έφερε το άνοιγμα της διαθήκης του Γιώργου Τράγκα, μόλις λίγους μήνες μετά το θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου, την ώρα που τα εμπλεκόμενα μέλη της οικογένειας, έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Στο πρώτο από κοινού συμπλέουν ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά, και στο άλλο ο Φρέντι, ο οποίος κληρονόμησε ένα ποσοστό που είναι σημαντικά πιο κάτω από τη νόμιμη μοίρα (33%) που δικαιούταν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, στη διαθήκη του δεν ξέχασε κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους που ήταν δίπλα του επί δεκαετίες, όπως τον αστυνομικό που είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξή του, ενώ ένα χρηματικό ποσό άφησε και στη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι του για πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στη διαθήκη γίνεται λόγος και για μετρητά ύψους 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, όπως όρισε ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του.

Η ύπαρξη της διαθήκης άλλαξε τα δεδομένα της υπόθεσης, αφού ορίζει ρητά τι έχει λαμβάνειν ο κάθε δικαιούχος από την τεράστια περιουσία του δημοσιογράφου, με τα ακίνητα και μετρητά.

«Γνωρίζω τον άνθρωπο που μετέδωσε τον ιό στον Τράγκα»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ζωντανά το πρωί της Τετάρτης (15/11) ο Πάρις Κουρτζίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήγησε πως ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αντιεμβολιαστής μιας και λίγες ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, του είπε πως θα εμβολιαστεί στην Γαλλία και όχι στην Ελλάδα με το εμβόλιο της Moderna.

«Ο Γιώργος Τράγκας πράγματι μου είχε πει ότι ο διαβητολόγος του προσπαθούσε να τον πείσει να κάνει το εμβόλιο. Δεν κόλλησε σε κάποια παρέα ή αλλού. Εγώ γνωρίζω τον άνθρωπο που μετέδωσε τον ιό στον Γιώργο Τράγκα. Το κρούσμα το συγκεκριμένο είναι μέσα στο ραδιόφωνο μας, στέλεχος του ραδιοφώνου. Τον προέτρεψα να φύγει να κάνει rapid τεστ όταν μου είπε πως προσέρχεται στον χώρο, ενώ είχε κάνει τρεις δόσεις εμβολίου.

Δεν υπάρχει στενός συνεργάτης του ή μέσα στο χώρο που να μην ήταν εμβολιασμένος. Ήξερε και ο ίδιος ότι θα είχε λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει αν έκανε το εμβόλιο. Είχε και τις φοβίες του. Εγώ του έλεγα πως θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο. Μου είχε υποσχεθεί πως θα κάνει το εμβόλιο της Moderna στη Γαλλία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάρις Κουρτζίδης.