ΒΡΗΚΑΜΕ... Τ' ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ

Επιτέλους, έφτασε το Πάσχα και ένα από τα πιο διαδεδοµένα έθιµά του είναι το βάψιµο των πασχαλινών αυγών. Ήρθε η στιγµή να δούµε όµορφες και πρωτότυπες ιδέες για το βάψιµο των αυγών! Μπορεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι να βάφουν τα αυγά τους µε διάφορα χρώµατα ή τρόπους, όµως η παράδοση τα θέλει κόκκινα. Αλήθεια, γνωρίζετε γιατί βάφουµε κόκκινα τα αυγά; Το αυγό συµβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερµητικά κλειστός αλλά µέσα του έκρυβε ζωή, ενώ το κόκκινο χρώµα το αίµα της θυσίας του για την ανθρωπότητα. Συνέχεια παρακάτω...

Θα δούµε κάποιες όµορφες και οικονοµικές ιδέες για να φτιάξετε καλόγουστα και πρωτότυπα αυγουλάκια. Πάρτε τα αυγά σας και φορέστε τα γάντια σας, γιατί ξεκινά η ώρα του... παιδιού. Σύµµαχοι στις δηµιουργίες σας τα παιδιά σας! Ενα βασικό κοµµάτι για τη διαδικασία βαψίµατος είναι να µην έχουµε απώλειες, δηλαδή σπασίµατα. Πώς θα το πετύχουµε αυτό; Ας δούµε κάποια µυστικά που περνάνε από γενιά σε γενιά κι έχουν επιτυχία.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των αυγών παίζει η θερµοκρασία. Πρέπει να αφήσετε τα αυγά αρκετές ώρες έξω από το ψυγείο, ώστε να αποκτήσουν θερµοκρασία δωµατίου. Αν µπουν κρύα σε ζεστό νερό θα σπάσουν.

Προτιµήστε λευκά και όσο το δυνατό µε λιγότερα στίγµατα αυγά. Πλύνετέ τα καλά και στραγγίστε τα τοποθετώντας τα επάνω σε µια πετσέτα.

Μη βάλετε πολλά αυγά µαζί στην κατσαρόλα, ενώ πριν τα ρίξετε φροντίστε να έχετε προσθέσει στο νερό 4-5 κουταλιές ξίδι. Τέλος, το νερό δεν πρέπει να βράζει έντονα!

 

Θα χρειαστείτε: Χαρτοπετσέτες µε όµορφα µοτίβα, αυγά βραστά, πινέλο, κόλλα, ένα µικρό και ένα µεγάλο ψαλίδι.

Η διαδικασία του decoupage εφαρµόζεται ακόµα και στα αυγά. Κόψτε µοτίβα από τη χαρτοπετσέτα που έχετε επιλέξει.

Kόψτε µε προσοχή, µε το µικρό ψαλιδάκι γύρω γύρω από το περίγραµµά του, προσέχοντας µην κόψετε το σχέδιο.

Βάλτε κόλλα decoupage σε ένα µπολ και µε τη βοήθεια του πινέλου βάλτε στα σηµεία που θέλετε να κολλήσετε τα σχέδια.

Αφαιρέστε στο τέλος, το τελευταίο φύλλο χαρτοπετσέτας από το µοτίβο και ποτέ από την αρχή γιατί δεν θα µπορείτε να το κόψετε.

Εφαρµόστε το µοτίβο επάνω στο αυγό µε το χέρι σας, προσέχοντας να στρωθεί καλά, χωρίς ζάρες.

Τέλος, περάστε µε το πινέλο και πάντα από το κέντρο προς τις άκρες για να αποφύγετε τυχόν ζάρες ή σκισίµατα.

Το αυγό σας είναι έτοιµο. Πρωτότυπο και οικονομικό!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Do It Yourself! Φτιάξτε βήμα βήμα bubble bath με ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες! Θα τις λατρέψετε…