Για τις αγαπημένες σας φίλες ή και για τον εαυτό σας, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από χειροποίητα προϊόντα χαλάρωσης και ευεξίας, που θα χαρίσουν ομορφιά και λάμψη σε πρόσωπο, σώμα ή μαλλιά.

Γιατί δεν θέλουν κόπο... θέλουν τρόπο! Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε -από αυτά που δεν σας περισσεύουν εξάλλου- αφού µπορείτε εύκολα να µετατρέψετε το µπάνιο σας σε ένα home spa µε τα δικά σας χειροποίητα φυσικά προϊόντα γεµάτα από αιθέρια έλαια, βότανα και λουλούδια που περιποιούνται το σώµα µε τον πιο υγιεινό και φυσικό τρόπο.
Οι µπάλες οξυγόνου ή αλλιώς bubble bath έχουν ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα διεγείρουν την κυκλοφορία του αίµατος. Το καθένα από τα υλικά που χρησιµοποιούνται για την παρασκευή του έχει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερµίδα µας. Συνέχεια παρακάτω...

Aµυγδαλέλαιο: Tο αµύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταµίνες E και K, διαθέτει σηµαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες για το δέρµα. Οι αντιφλεγµονώδεις και αντιβακτηριακές του ιδιότητες το προστατεύουν από φλεγµονές, µολύνσεις και ακµή.
Maγειρική σόδα: Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αναδεικνύονται και εκτιµώνται οι πολλαπλές αρετές της, γιατί πέρα από τις καθαριστικές και αντισηπτικές ιδιότητες έχει ισχυρές φαρµακευτικές ιδιότητες.

Αιθέρια έλαια: Τι να πρωτοπεί κανείς για τις ιδιότητές τους. Aπό την εποχή του Ιπποκράτη, ήταν γνωστό ότι τα αιθέρια έλαια είχαν ευρύτατη εφαρµογή στην καθηµερινή ζωή τόσο για θεραπευτικούς όσο και για καλλωπιστικούς σκοπούς.
Kιτρικό οξύ ή αλλιώς ξινό: Είναι πολύ διαδεδοµένο στο φυτικό βασίλειο κυρίως στα λεµόνια και τα άλλα εσπεριδοειδή. Εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό καθώς και ρυθµιστής του pH.

Πάμε να τις φτιάξουμε παρέα...

Θα χρειαστείτε µαγειρική σόδα, κιτρικό οξύ, αµυγδαλέλαιο, χρώµα ζαχαροπλαστικής, βιταµίνη Ε, αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας, καθώς και αποξηραµένα λουλούδια. Ένα µπολ, θήκες για συσκευασία, και δύο κούπες στο ίδιο µέγεθος.1. Μετρήστε µία κούπα ή ένα φλιτζάνι µαγειρική σόδα και ρίξτε τη µέσα σ' ένα µπολ που θα αναµείξετε τα υλικά σας.

2. Με την ίδια κούπα ή φλιτζάνι, µετρήστε µισή κούπα κιτρικό οξύ ή ξινό και ρίξτε το µέσα στο σκεύος.

3. Στη συνέχεια προσθέστε δύο γεµάτες κουταλιές της σούπας αµυγδαλέλαιο, το οποίο µπορείτε να το προµηθευτείτε και από το φαρµακείο της γειτονιάς σας.

4. Ψεκάστε µε 2-3 ψεκασµούς ροδόνερο ή οποιοδήποτε ανθόνερο. Σκληραίνει το µείγµα και δένει τα υλικά. Μεγάλη ποσότητα από αυτό έχει αντίθετα αποτελέσµατα στις µπάλες οξυγόνου.


5. Αρχίστε να ανακατεύετε τα υλικά όλα µαζί, µέχρι να σας δώσουν στα χέρια σας την αίσθηση της υγρής άµµου.
6. Ρίξτε 8-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και 1-2 σταγόνες βιταµίνη Ε.7. Τέλος, ρίξτε χρώµα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας. Πρέπει να πέφτει λίγο λίγο ώστε να µην αφρίσει το µείγµα σας.
8. Συνεχίστε το ανακάτεµα των υλικών, ώστε το χρώµα να απλωθεί παντού και το µείγµα να αποκτήσει ένα οµοιόµορφο χρώµα.9. Πριν γεµίσετε τη θήκη, βάλτε στη βάση της λίγα αποξηραµένα λουλούδια της αρεσκείας σας. Στην προκειµένη βάλαµε ρόδα, για να ταιριάζει µε το αιθέριο έλαιο που χρησιµοποιήσαµε.
10. Αρχίστε να γεµίζετε τη θήκη µε όσο περισσότερο υλικό µπορείτε. Κατά διαστήµατα πιέζετε το µείγµα µε ένα κουτάλι ώστε να γεµίσει καλά.11. Αφού γεµίσετε τη θήκη σας µε όσο περισσότερο µείγµα µπορείτε, ισιώστε την επιφάνειά του µε το πίσω µέρος του κουταλιού.
12. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και µε την άλλη πλευρά της θήκης, προσέχοντας στο τέλος να είναι καλά ισιωµένες και στρωµένες και οι δύο πλευρές.13. Αφού ισιώσετε και καθαρίσετε από το περιττό υλικό και τις δύο πλευρές κλείστε καλά τη θήκη.
14. Γεµίστε λοιπόν και τις υπόλοιπες θήκες και αφήστε τις 3-4 ώρες ώστε να στεγνώσουν καλά.
15. Στη συνέχεια µε προσοχή και µε σταθερές αλλά αργές κινήσεις βγάλτε από τα καλούπια τις µπάλες σας.


Οι µπάλες οξυγόνου θα γεµίσουν µε άρωµα το χώρο σας. Μπορείτε να τις φυλάξετε σ’ ένα γυάλινο βάζο, για να προστατευθούν από την υγρασία, και να τις προσφέρετε ακόµα και για δώρο, που πιστέψτε µε θα εκτιµηθεί ιδιαιτέρως!
Ρίξτε µία µπάλα οξυγόνου µέσα στην µπανιέρα σας ή για ποδόλουτρο και χαρίστε στον εαυτό σας µοναδικές στιγµές χαλάρωσης και ξεκούρασης.
Γιατί µας αξίζει!