Τυρόπιτα της τεμπέλας - Η προετοιμασία της γίνεται σε 5 μόνο λεπτά
Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Λιώνει στο στόμα
Μια απλή αλλά ταυτόχρονα γευστική συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας. Είσαι μαμά και δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις; Ξυπνάς πολύ νωρίς και δεν ξέρεις τι να πάρεις για κολατσιό στην δουλειά; Η τυρόπιτα είναι σίγουρα η λύση και η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την πιο γρήγορη, εύκολη και άπαιχτη σε γεύση συνταγή.
Τι χρειάζεσαι; Λίγα υλικά και πολύ όρεξη.
Υλικά
- 4 χωριάτικα φύλλα (σπιτικά ή εμπορίου)
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 αυγό
- 4 κ.σ. γάλα
- Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Η τυρόπιτα της τεμπέλας με φύλλο, είναι μία τεμπέλικη τυρόπιτα για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Αυτή η τυρόπιτα της τεμπέλας με φύλλο φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
- Για την τεμπέλικη τυρόπιτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 30Χ22 εκ.
- Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το τριμμένο τυρί.
- Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε τη γέμιση.
- Στρώνουμε τσαλακωτά, το πρώτο φύλλο στο λαδωμένο ταψί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το φύλλο.
- Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση.
- Σκεπάζουμε τη γέμιση, με ένα φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά. Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τέλος, σκεπάζουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά.
- Ραντίζουμε την τυρόπιτα της τεμπέλας, με λίγες σταγόνες νερό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.
Κι αν θες και κάτι σε γλυκό μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ.
Πηγή: Argiro.gr
Δείτε επίσης στο tv-24.gr:
Συνταγή: Μπιφτέκια με κιμά και σπανάκι πάνω σε τηγανίτα από πατάτες