Αναπόσπαστο κομμάτι του παραδοσιακού πασχαλινού τραπεζιού, που θέλει τη νηστεία να σπάει με μια ζεστή σούπα από τα εντόσθια του αρνιού που βράζουν μαζί με άφθονα πράσινα χόρτα και μυρωδικά. Συνταγή για μαγειρίτσα, λοιπόν. Όσοι δεν είναι… πιστοί στα εντεράκια και τα εντόσθια, ας τα παραλείψουν από τη σούπα τους!

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:2:0'

Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά
1 κιλό αρνί μπούτι ή χεράκι, σε μερίδες
½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μέτριο, ξερό
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
1/3 φλιτζανιού ρύζι γλασέ
Για το αβγολέμονο
3 κρόκους αβγών
2-3 λεμόνια, το χυμό
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βάζετε το κρέας να βράζει σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό. Στο μεταξύ, πλένετε τη συκωταριά και τη ζεματάτε σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τη στραγγίζετε και αφού κρυώσει λίγο την ψιλοκόβετε.

Διαβάστε ακόμα: Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη σαλάτα με χταπόδι - σταμναγκάθι και τοματίνια!

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τη συκωταριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά περίπου.

Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα με κουτάλα και αφού κρυώσει λίγο το ψιλοκόβετε. Σουρώνετε το ζωμό για τυχόν κοκκαλάκια και τον ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Δείτε ακόμη: Σας αφορά: Δείτε πόσο θα σας κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι!
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρέας μαζί με τη συκωταριά και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το μαρούλι και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και η συκωταριά. Το ρύζι το προσθέτετε τα τελευταία 15 λεπτά.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χτυπάτε τα αβγά στο multi μέχρι να αφρίσουν καλά, προσθέτετε το χυμό λεμονιών και το κορνφλάουρ. Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και ύστερα παίρνετε με μια κουτάλα ζουμάκι από τη μαγειρίτσα και τη ρίχνετε λίγο λίγο στο αβγολέμονο, ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη συνεχώς. Ρίχνετε το μίγμα στη μαγειρίτσα, ανακινείτε την κατσαρόλα και σβήνετε τη φωτιά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips
Μπορείτε να φτιάξετε τη μαγειρίτσα χωρίς καθόλου συκωταριά, απλώς θα αυξήσετε την ποσότητα του αρνιού σε 1.800γρ.

Πηγή: Olivemagazine.gr