Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσετε τους γίγαντες και μία πολύ έξυπνη λύση για να φάνε όσπρια και λαχανικά και τα παιδιά. Μπορείτε να σερβίρετε τα μπιφτέκια με ρύζι ή τηγανητές πατάτες ή να φτιάξετε μαζί τους χορτοφαγικά σάντουιτς και μπέργκερ.

Μερίδες:4 Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:45'
Έτοιμο σε:2:0'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες

Υλικά
2½ φλιτζάνια γίγαντες, μουλιασμένους αποβραδίς, βρασμένους, στραγγισμένους
1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό, δυόσμο ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
1 αβγό
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλεύρι + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Διαβάστε ακόμα: Ο πιο τραγανός μπακαλιάρος που έχετε φάει ποτέ! Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαδικασία
Σπάτε τους βρασμένους γίγαντες σε μικρότερα κομμάτια, με πιρούνι.

Βάζετε σε μπολ τους γίγαντες, το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αβγό, τη φρυγανιά και την 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και πλάθετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.

Πλάθετε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάτε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.

Tips
Αν θέλετε τα μπιφτέκια σας πιο ελαφριά, τα πανάρετε με τριμμένη φρυγανιά αντί για αλεύρι και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180οC.

Πηγή: Olivemagazine.gr