Θα χρειαστείς:

4 φιλέτα μπακαλιάρου ξαρμυρισμένα (περίπου 1 κιλό)
5 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, σε μεγάλα κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
100ml ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες
½ πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
½ πιπεριά πράσινη σε λωριδες
1 φύλλο δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

½ πιπεριά πράσινη σε λωριδες
1 φύλλο δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Κόβετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε κομμάτια και ξεφλουδίζετε το σκόρδο. Στη συνέχεια, πλένετε, ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις πατάτες και τον μπακαλιάρο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά. Ανά 10 περίπου λεπτά φροντίστε να κουνάτε λίγο την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό. Μην ανακατέψετε με κουτάλα, γιατί οι πατάτες θα διαλυθούν.

Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε για λίγο το φαγητό να κρυώσει μέχρι να το σερβίρετε.