Όπως λένε και στο Masterchef, είναι κάτι σαν μουσακάς, όμως για χορτοφάγους.

Υλικά:

για ένα στρογγυλόπυρέξ 30εκ.
2 μικρές τσακώνικες μελιτζάνες
1 κολοκύθι
2 μέτριες πατάτες
2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες
2 μικρά κρεμμυδάκια ξερά
Ελαιόλαδο
1 κ.σ μπούκοβο
2 φλιτζάνια γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί

Διαβάστε ακόμα: Ανοιχτή πίτα με κρέμα γραβιέρας, κρεμμύδι, μανιτάρια και θυμάρι

Προετοιμασία

Καθάρισε τα λαχανικά και κόψε σε λεπτές φέτες. Βάλε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι και αλάτισε καλά, αφήνοντας να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε ελαφρά τα λαχανικά. Πρώτα τις πατάτες, μετά το κολοκυθάκια και τέλος τις μελιτζάνες (αφού τις στρραγγίξεις καλά να φύγουν τα υγρά τους). Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί.

Στο ζεστό τηγάνι σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει και πρόσθεσε τις ντομάτες τριμμένες. Αφού παρουν μια βράση, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το μπούκοβο.

Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC στον αέρα
Στρώσε τις πατάτες στο ταψάκι και από πάνω ράντισε με το 1/3 της σάλτσας ντομάτας και λίγο από το τριμμένο τυρί. Σκέπασε με το κολοκύθι σε μια στρώση, ράντισε με τη σάλτσα και πασπάλισε με ακόμη μια χούφτα τυρί. Κάνε το ίδιο και με τις μελιτζάνες.
Ανακάτεψε το αλεύρι στο γάλα καλά να μην έχει σβώλους. Βάλε σε κατσαρολάκι να πάρει βράση, ανακατεύοντας με σύρμα ζωηρά να πήξει η μπεσαμέλ. Κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε στην κρέμα το αυγό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.