Μία πολύ νόστιμη συνταγή για γαρίδες, με καταγωγή από την Ινδία, που μπορείτε να απολαύσετε και σε περιόδους νηστείας. Μάλιστα, οι γαρίδες συνοδεύονται ιδανικά από ένα νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι.

Μερίδες:5 Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'

Υλικά
16 γαρίδες μεγάλες
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
10 φέτες ανανά από κονσέρβα ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας σταφίδες
1 κουτ. σούπας γλυκό κάρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Διαβάστε ακόμα: ELIF: Η Αρζού πιστεύει ότι ο άντρας της συνεχίζει τη σχέση του με τη Μελέκ: Τι θα δούμε σήμερα Τρίτη 13/03;

Διαδικασία
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Σοτάρετε ελαφρά και ρίχνετε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το γλυκό κάρι και τις ψιλοκομμένες φέτες ανανά.

Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να μυρίσουν ωραία και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αλατίζετε, πιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Διαβάστε ακόμα: Η Σάσα Σταμάτη σε συνέντευξή της μίλησε για την σχέση της με τη Φαίη Σκορδά σήμερα, που δεν είναι πια συνεργάτιδες και δεν βλέπονται κάθε μέρα!

Σερβίρετε τις γαρίδες σε βαθιά πιατέλα.