Θα χρειαστείς:

4 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς δέρμα
• ½ κιλό πατάτες, κομμένες σε στικ
• 1 φλιτζ. τσαγ. μπύρα
• 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
• 2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ½ κ.γ. αλάτι
• 2 φλιτζ. τσαγ. αρακά κατεψυγμένο
• 5-6 φύλλα μέντας
• 3 κ.σ. τυρί κρέμα
• 4-5 φλιτζ.τσαγ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαβάστε ακόμα: Τηλεθέαση: Χαμός στην πρωινή ζώνη! Σκορδά με «πρωινό» ή Μπουσδούκου με «τώρα» τερμάτισε πρώτη;

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα µπολ αναµείξτε τη µπύρα, τη µαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε σε ένα άλλο µπολ το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ. Ενώστε κατόπιν τα δύο µείγµατα µεταξύ τους, ανακατεύοντας καλά µε ένα σύρµα χειρός µέχρι να έχετε ένα λείο χυλό. Αφήστε τον στην άκρη να σταθεί για 1 ώρα.

2. Πλύνετε καλά τις πατάτες, καθαρίστε τις από τη φλούδα τους, κόψτε τις σε στικ και αλατίστε τις. Βάλτε µια βαθιά κατσαρόλα µε άφθονο ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και τηγανίστε τις πατάτες. Αποσύρετε από τη φωτιά και διατηρήστε τις ζεστές.

3. Βουτήξτε ένα-ένα τα φιλέτα του ψαριού στο χυλό, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Τηγανίστε τα σε ένα βαθύ τηγάνι µε ηλιέλαιο που έχετε βάλει να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά, για 4΄-5΄ από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά µε µια τσιµπίδα. Βγάλτε τα µε µια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

4. Γεµίστε µια κατσαρόλα µε 5-6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, αλατίστε και τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Ρίξτε τον αρακά και τους µίσχους της µέντας και βράστε µέχρι να µαλακώσει ο αρακάς για περίπου 15΄. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε τον αρακά και αφαιρέστε τη µέντα. Μεταφέρετε τον αρακά σε ένα µπολ και πολτοποιήστε τον µε ένα πιρούνι. Προσθέστε τα φύλλα µέντας ψιλοκοµµένα και το τυρί κρέµα και ανακατέψτε καλά µε ένα κουτάλι, για να οµογενοποιηθούν. Σερβίρετε τα φιλέτα ψαριού σε πιάτα µαζί µε τις πατάτες και συνοδεύστε µε τον αρακά σε ένα µπολάκι.