Η Μελοτυρόπιτα είναι από μόνη της ένα πρωτότυπο κέρασμα. Είναι πρόχειρη, εύκολη και πεντανόστιμη.
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
Τι θα χρειαστείτε...
4-5 φύλλα κρούστας χοντρά μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό βούτυρο λειωμένο για το τηγάνισμα κανέλλα σκόνη τυρι φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8 x 0,5 x 0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη αποβραδίς, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη ή και οποιοδήποτε ανάλατο τυρί.
Διαβάστε ακόμα:Survivor 2: Θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας η πρώην παίκτρια του ριάλιτι επιβίωσης! Ο λόγος για την...
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
Κόψτε τα φύλλα σε διπλάσιο μέγεθος από το τυρί και το τυλίγετε σε αυτά. Ροδίζετε στο βούτυρο, αποσύρετε, γλασάρετε και περιχύνετε το μέλι και την κανέλα.
Από το βιβλίο Καλογηρική μαγειρική και ζαχαροπλαστική του Αρχιμανδρίτου Δοσιθέου, ηγούμενου της Ι. Μονής Τατάρνης