Τα κεφτεδάκια είναι ένα φαγητό το οποίο ξετρελαίνει τα παιδιά και το ζητούν συνεχώς!
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
Παρακάτω θα σας αποκαλύψω την γρήγορη συνταγή μου για να τα φτιάξετε μόνες σας και κάποια μικρά τιπς ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε και να τα απολαύσετε!
Διαβάστε ακόμα:Τατουάζ: Η Άννα αντιμέτωπη με την αστυνομία! Απίστευτη εξέλιξη σήμερα, Δευτέρα 05/03...
Υλικά
800 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό, μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
1 αυγό
Λίγη ρίγανη
Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα
Τα δύο μυστικά είναι το ψωμί (προτιμότερο από την τριμμένη φρυγανιά, δίνει πιο μαλακά κεφτεδάκια)
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
Και το ξύδι («ανοίγει» τον κιμά και δίνει νοστιμιά)
Διαβάστε ακόμα: "Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών για τον Ant1!", γράφει η Τίνα Μεσσαροπούλου
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο
Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο
Έτσι αναδύονται τα αρώματα και ο κιμάς ξεκουράζεται
Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε
Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά
Σε βαθύ τηγάνι με αρκετό λαδάκι τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά
Αν μείνουν τηγανισμένοι οι κεφτέδες, την άλλη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα με ντομάτες και αφού βράσει για 10 λεπτά, ρίξτε τους τηγανισμένους κεφτέδες