Το tv-24.gr δίνει την ευκαιρία σε τρεις τυχερούς να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Μαρία Τυδώρ» του Βίκτωρος Ουγκώ, σε μετάφραση Νεκτάριου-Γεώργιου Κωνσταντινίδη, από τις εκδόσεις Ηριδανός. Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Κάντε #like #share το post στο Facebook και μπείτε στην κλήρωση. Έπειτα στείλτε μας στο inbox του tv-24.gr το ονοματεπώνυμο σας και τα υπόλοιπα στοιχεία σας για να αποσταλεί το αντίτυπο. Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίουστις 15.00. Οι νικητές θα ενημερωθούν από το site και με προσωπικό μήνυμα! Διαβάστε παρακάτω…


Μέσα από μια πλοκή που κρατάει σε εγρήγορση τον θεατή, ο Βίκτωρ Ουγκώ οικοδομεί τον χαρακτήρα της Μαρίας Τυδώρ πάνω σε μία αντινομία: Η Μαρία είναι βασίλισσα (η αιμοσταγής βασίλισσα), κρατάει την εξουσία στα χέρια της, αλλά είναι συνάμα και μια γυναίκα παραδομένη στη δίνη του πάθους. Αυτή ακριβώς η σύγκρουση του πάθους απ’ τη μία πλευρά και του χρέους της ως βασίλισσα απ’ την άλλη, συνιστά την ουσία του δράματος.

Το θεατρικό έργο γράφτηκε το 1833, ενώ η δράση του εξελίσσεται στο Λονδίνο το 1553. Η Μαρία Τυδώρ, τρελά ερωτευμένη με τον Ιταλικής καταγωγής τυχοδιώκτη Φαμπιάνι, τον γεμίζει πλούτη και τίτλους. Εκείνος αποθρασύνεται και αποκεφαλίζει όσους τον μισούν. Οι σύμβουλοι της βασίλισσας και ο λαός στήνουν σχέδιο εξόντωσής του. Το έργο χωρίζεται σε τρεις Ημέρες – Πράξεις.