Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς του ALPHA, Άσε μας ρε Μαμά πρόκειται να παρακολουθήσουμε απόψε (29/6). Η Ρωξάνη και η οικογένειά της αποχαιρετούν το κοινό, πρώτα όμως πρέπει να πάρουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις (δείτε εδώ ποιες είναι οι σειρές που πήραν το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν).

Το τελευταίο επεισόδιο του Άσε μας ρε Μαμά (29/6)

Ενώ η Κορίνα βρίσκεται στο μαιευτήριο με την Ρωξάνη και τον Μάθιου να τρελαίνονται από την αγωνία, η Έλλη δέχεται ένα τηλεφώνημα από το γραφείο υιοθεσιών… Και οι εξελίξεις τρέχουν ακόμα περισσότερο, καθώς η Ρωξάνη δέχεται μια επαγγελματική πρόταση από τηλεοπτικό κανάλι, στην οποία θέλει να συμπεριλάβει και την Γεσθημανή, ο Βασίλης παίρνει επιτέλους το πτυχίο του και ο Σωτήρης κλείνει ραντεβού στην Όλγα με μια δισκογραφική για να κάνει ντουέτο με τον Χρήστο Χολίδη!

Κι ενώ ο Άρης και η Δανάη ετοιμάζονται για την Αμερική, ο Θωμάς με την Αλίκη πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν πώς θα πορευτούν μεταξύ τους από εδώ και πέρα...Και μέσα σε όλα αυτά, ο Δημήτρης θα ζητήσει την βοήθεια του Μενέλαου για ένα «σχέδιο» που έχει σε σχέση με την Ρωξάνη… Φαίνεται πως τελικά έχει έρθει η στιγμή για όλους να πάρουν τις αποφάσεις τους! Θα ζήσουν άραγε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;…

Η Φωτεινή Ντεμίρη για το Άσε μας ρε Μαμά

Η αγαπημένη μας Φωτεινή Ντεμίρη κάνει τον απολογισμό τής ηρωίδας της στο περιοδικό Tivi Σίριαλ και εκτός από τα λάθη εκείνης, παραδέχεται με ποια γυναίκα θα ήθελε να δει τον γιο της.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Πριν μιλήσουμε για το «Άσε μας ρε μαμά», θα ήθελα να σας τονίσω πόσο όμορφος ήταν ο ρόλος σας στους «Κληρονόμους», στα Νεοκλασσικά του ALPHA.

«Ήταν μια σειρά που έγινε με αγάπη και μεράκι. Ήταν όλοι διαλεγμένοι. Όταν άκουσα πως θα γίνουν αυτές οι ελληνικές ταινίες στον ALPHA, σκεφτόμουν πόσο θα ήθελα να συμμετέχω σε αυτές και όταν τελικά χτύπησε το τηλέφωνο μου, δεν το πίστευα. Χαιρόμουν σαν μικρό παιδί».

Δεν το πιστεύατε έπειτα από τόσους ρόλους και τέτοια εμπειρία που έχετε;

«Δεν είμαι η μόνη σε αυτό το επάγγελμα. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι».

Το όνομά σας όμως έχει συνδεθεί με την καλή μυθοπλασία, αρκεί να σκεφτεί κανείς το «Καφέ της Χαράς».

«Ήταν η σειρά που με έκανε γνωστή στον κόσμο. Εγώ πριν δεν είχα κάνει τηλεόραση. Δεν θα πω όμως πως μου έχει λείψει η Κανέλα. Έκανε τον κύκλο της και ήταν πραγματικά σαν ένα παραμύθι. Όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος. Πάμε για άλλα εξίσου ωραία».

Μετά από τόσα χρόνια στον χώρο, είστε σε θέση να επιλέγετε τις δουλειές που θα κάνετε;

«Ευτυχώς, μπορώ λίγο να το κάνω. Στην αρχή δεν μπορούσα να λέω όχι γιατί είχα οικογένεια και κατά συνέπεια πολλές υποχρεώσεις. Τώρα όμως μπορώ να το πω, αν και είναι τιμή για εμένα και μόνο την πρόταση να μου κάνει κάποιος. Όμως πλέον έχω διάφορα στο μυαλό μου που θέλω να κάνω, άρα σκέφτομαι τις κινήσεις μου διπλά».

Στο «Άσε μας ρε μαμά», τι ήταν αυτό που σας κέρδισε;

«Η ζεστασιά των ανθρώπων που ήξερα πως θα είναι σε αυτή τη δουλειά. Είχα συνεργαστεί ξανά μαζί τους και ήμουν σίγουρη για το καλό αποτέλεσμα που θα είχαμε».

Άσε μας ρε Μαμά Φωτεινή Ντεμίρη

Άρα λειτουργείτε καλύτερα μέσα σε μια παρέα που γνωρίζετε;

«Ναι, θέλω μια οικογενειακή ατμόσφαιρα για να ανθίσω. Θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που ταυτίζομαι και ξέρω πως μπορώ να επικοινωνήσω».

Η ηρωίδα σας πώς σας φάνηκε;

«Μου έμαθε πολλά! Η Γεσθημανή είναι μια δυναμική και επεμβατική γυναίκα σε βαθμό κακουργήματος. Επεμβαίνει πολύ στον γιο της που έχει μια ηλικία, παρόλο που ενεργεί με βάση την αγάπη της για εκείνον».

Τι σας δίδαξε λοιπόν;

«Το ότι δεν πρέπει να είμαι έτσι. Κατάλαβα πως πρέπει να είμαι πιο αποστασιοποιημένη, ψύχραιμη και κουλ. Γιατί κι εγώ ως μαμά είμαι υπερπροστατευτική. Έχει τις δικαιολογίες της αλλά και πάλι έχει χάσει το μέτρο. Κάτι ακόμα που μου δίδαξε αυτή η ηρωίδα είναι η Ήπειρος. Έμαθα τα τραγούδια του τόπου και την κουλτούρα του».

Ο έρωτας με τον Στέφαν έχει ολοκληρωθεί;

«Ήταν πικρό το όλο θέμα με τον Στέφαν γιατί η ηρωίδα μου διαψεύστηκε».

Είναι όμως μια νέα γυναίκα. Δεν θα πρέπει να είναι ευτυχισμένη;

«Είναι ευτυχισμένη όταν ξέρει πως είναι καλά το παιδί της και η εγγονή της. Χαίρεται να τους βλέπει όλους ευτυχισμένους και να πηγαίνουν καλά. Ήλπιζε σε κάτι, σε μια συντροφιά για να μην είναι βάρος στα παιδιά της, αλλά τελικά δεν της βγήκε και αυτό τη στενοχώρησε, όχι γιατί ήταν ερωτευμένη αλλά γιατί πιάστηκε κορόιδο».

Με το χέρι στην καρδιά, ποια θέλει για νύφη;

«Πιστεύω ότι θέλει τη Ρωξάνη, γιατί αυτή βλέπει πως θέλει και ο γιος της. Όμως, επειδή η Γεσθημανή είχε τραβήξει πολλά όταν εκείνη έφυγε και εγκατέλειψε το παιδί της, φοβάται. Την Έλλη την αγαπάει, την εκτιμάει, αλλά βλέπει πως δεν υπάρχει έρωτας. Στενοχωρήθηκε που εκείνη έφυγε από το σπίτι για να ζήσει με τη μαμά της αλλά τα πράγματα έχουν ήδη πάρει τον δρόμο τους. Η Γεσθημανή θα συνεχίσει να φοβάται. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος».

Κουφέτα θα φάμε από αυτό το σίριαλ;

«Από κάποιο ζευγάρι θα τα φάμε. Αλλά από ποιους θα είναι, δεν ξέρω. Γάμοι πάντως θα γίνουν».

Πάντως και ως γιαγιά παρεμβαίνει!

«Πολύ. Έχει έγνοια να είναι οι δικοί της άνθρωποι αγαπημένοι και ευτυχισμένοι. Με συγκινεί όμως γιατί είναι μια γυναίκα που δρα μόνο για τους άλλους. Θα πάρει τη χαρά μέσα από τους άλλους. Θα ήθελα όμως να ηρεμήσει, να μαλακώσει και να φροντίσει τον εαυτό της».

Είναι ένα σωστό πρότυπο αυτή η ηρωίδα;

«Δεν μου την κριτικάρουν, γιατί σίγουρα όλοι βλέπουν πάνω της ένα οικείο τους πρόσωπο. Δεν ξέρω αν είναι σωστό πρότυπο, πάντως είναι στο DNA των περισσότερων μανάδων. Θα υπήρχε αυτό το πρότυπο ακόμα και αν η τηλεόραση δεν το έδειχνε. Αλλά ίσως βλέποντάς τη κάποιος, συνειδητοποιήσει τα λάθη που γίνονται, όπως εγώ».

Ετοιμάζετε κάποια άλλα πράγματα;

«Ετοιμάζω κάτι τηλεοπτικό αλλά δεν μπορώ ακόμα να ανακοινώσω κάτι. Και για το θέατρο συζητάω. Σίγουρα όμως θα κάνω και ένα γκεστ στη νέα σειρά των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, το “Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη” (δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες). Προς το παρόν έχω αυτά τα πλάνα».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Στον αστερισμό της μυθοπλασίας - Οι 16 σειρές που έρχονται την επόμενη σεζόν

Από τις Άγριες Μέλισσες στον Σασμό - Ο πρωταγωνιστής που θα φέρει τα πάνω κάτω