Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στην Elif, η κατάθεση του Κερέμ ήταν καταλυτική για την καταδίκη της Μελέκ και όλοι τα βάζουν μαζί του, κυρίως για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε μετά από αυτό η Ελίφ. Αυτή τη φορά η Μελέκ επιστρέφει στη φυλακή τελείως διαφορετική!

Η σειρά θα επιστρέψει κανονικά στη ροή του Star μετά την ξαφνική διακοπή της (δείτε εδώ σε ποια ζώνη θα προβάλλεται).

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Κι ενώ ο Κερέμ είναι μόλις ένα βήμα πριν δει στο κινητό του Μαχίρ ότι τον καλεί η Φικρέτ, ο Μαχίρ μπαίνει στο γραφείο και το παίρνει να μιλήσει. Η δικηγόρος τον ενημερώνει πως δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο ότι κάποιος προσπάθησε να σκοτώσει τη Μελέκ στο νοσοκομείο, αφού ο γιατρός υποστηρίζει πως πρόκειται για παραισθήσεις από τα χάπια. Στο μεταξύ, ο Εμιρχάν, που παρασύρεται ξανά από τον Τουφάν, κλέβει από τον Σαφάκ τις απαντήσεις από το αυριανό διαγώνισμα.

H απόφαση για την ποινή της Μελέκ στην Elif

Η μέρα του δικαστηρίου της Μελέκ έχει φτάσει. Η Ελίφ, η Ασλί και ο Μαχίρ είναι ενθουσιασμένοι και σίγουροι πως η Μελέκ θα αθωωθεί, ενώ ο Κερέμ βρίσκεται σε ένταση καθώς δεν ξέρει τι να περιμένει και η Χουμεϊρά θέλει ένα δίκαιο αποτέλεσμα: «Είμαι θυμωμένη για όσα έκανε, αλλά δεν είμαι και σίγουρη αν πράγματι φταίει εκείνη. Θέλω να βγει ένα δίκαιο αποτέλεσμα», του λέει. Η Κιγιμέτ για ακόμα μια φορά φέρεται άσχημα στην Ελίφ και την τρομοκρατεί: «Δεν θα πας στο δικαστήριο! Να ξέρεις πως αυτό αποφάσισε και η Χουμεϊρά, που την αγαπάς τόσο πολύ. Θα μείνεις εδώ μαζί με τη Ματσιντέ».

Elif άρρωστη

Η Ελίφ κλαίει και στενοχωριέται γιατί η Χουμεϊρά της το είχε υποσχεθεί. Η Ματσιντέ θέλει να πάει κι εκείνη στο δικαστήριο, αλλά τα παιδιά δεν την αφήνουν, ενώ η Χουμεϊρά παίρνει και την Ελίφ μαζί, αφού της το είχε υποσχεθεί. Και φυσικά δεν είπε ποτέ ότι δεν θα πάει, αλλά αυτό ήταν ψεύτικα λόγια της Κιγιμέτ. Η δίκη ξεκινάει και κατά τη διάρκεια, τα γεγονότα λειτουργούν υπέρ της Μελέκ η οποία καταφέρνει να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα.

Ο Κερέμ ανησυχεί γι’ αυτό και όταν έρχεται η ώρα της κατάθεσής του καταφέρνει να αλλάξει την άποψη του δικαστή για τη Μελέκ: «Την θεωρήσαμε φίλη μας, αδελφή, οικογένεια. Τη βάλαμε σπίτι μας και την εμπιστευτήκαμε. Ομως μας πρόδωσε. Το σχέδιό της ήταν να μας πάρει το σπίτι και σαν να μην έφτανε αυτό δηλητηρίαζε τη μητέρα μας αλλάζοντάς της τα χάπια», καταθέτει και ο δικαστής την καταδικάζει σε 15 χρόνια φυλάκιση. Ελίφ και Μελέκ καταρρέουν!

Ο Εμιρχάν εκμεταλλεύεται τους πάντες

Ο Εμιρχάν είναι σίγουρος πως έχει γράψει άριστα στο διαγώνισμα, παρόλο που η Ζουλιντέ αναρωτιέται πώς μπορεί να το πέτυχε αυτό αφού σχεδόν δεν είχε διαβάσει. Κάποια στιγμή κι ενώ βρίσκεται στο σαλόνι και παίζει, ρίχνει το φαγητό που έφτιαξε η Λεμάν και εκείνη θυμώνει μαζί του. Ομως εκείνος την αποκαλεί «γιαγιά» και εκείνη συγκινείται και τον συγχωρεί. Ο Εμιρχάν κατάλαβε πως αυτό είναι η «αδυναμία» της και μετά το εκμεταλλεύεται για να του κάνει συνεχώς τα χατίρια. Το μυστικό του όμως με το τεστ δεν μένει κρυφό από τον Σαφάκ, ο οποίος όταν διορθώνει τα γραπτά καταλαβαίνει πως ο μικρός αντέγραψε τις απαντήσεις.

Η Μελέκ βάζει όρια στη φυλακή!

Η Ελίφ, από την πίεση με την καταδίκη της μητέρας της, αρρωσταίνει και ανεβάζει πυρετό. Η Κιγιμέτ προσπαθεί να κρύψει την κατάσταση της μικρής και μάλιστα την προειδοποιεί: «Δεν θα βγεις από το δωμάτιο μέχρι να γίνεις καλά! Δεν θα μάθει κανείς ότι είσαι άρρωστη», της λέει, αλλά ο Κερέμ πάει να δει τη μικρή και το ανακαλύπτει. Ενημερώνει τη Χουμεϊρά, τηλεφωνεί σ’ έναν γιατρό αλλά και στην Ασλί, η οποία σπεύδει εκεί. Η Χουμεϊρά ζητάει εξηγήσεις από τη θεία της που έκρυψε ότι η Ελίφ είναι άρρωστη, αλλά εκείνη δικαιολογείται πως δήθεν δεν ήθελε να τους ανησυχήσει.

Η Μελέκ στενοχωριέται που δεν κατάφερε να βγει από τη φυλακή και μαζί με όλη τη δύσκολη ζωή της φυλακής προσπαθεί να αντέξει και τον αποχαιρετισμό από την κόρη της. Ο Κερέμ συνεχίζει να πιστεύει πως κάτι τρέχει ανάμεσα σε Ασλί και Μαχίρ, ενώ φεύγοντας η κοπέλα ξεκαθαρίζει στον Κερέμ: «Η Μελέκ είναι αθώα! Μαζί μέναμε και την ξέρω! Δεν θα έκανε ποτέ κακό σε άνθρωπο!

Μόνο ντροπή νιώθω για τη συμπεριφορά σου στο δικαστήριο». Η Φιντάν βγάζει τον θυμό της στις άλλες κρατούμενες, αλλά η Μελέκ θέτει τα όριά της: «Εχεις αυτή τη συμπεριφορά γιατί είσαι μόνη σου! Με τον χαρακτήρα που έχεις, δεν έχεις κανέναν άνθρωπο δίπλα σου και ξεσπάς έτσι. Ομως, ξέρεις κάτι; Εγώ μπορεί να είμαι εδώ, αλλά είμαι αθώα! Κοιμάμαι κάθε βράδυ με καθαρή τη συνείδησή μου».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Άγριες Μέλισσες - αποκλειστικό: Ο Μελέτης σώζει Μπάμπη και Κορίνα - Στιγμές τρόμου με τον Ακύλα

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Η Ευτυχία χάνει το μωρό εξαιτίας του Ανέστη