Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις στο σημερινό (9/5) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς, μιας και ο Στάθης με την Αρετή πάνε στο δικαστήριο προκειμένου να λύσουν τα περιουσιακά τους μετά τον χωρισμό τους (δείτε εδώ το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς).

Ξεκινάει το «θρίλερ» στη Γη της Ελιάς (9/5)

Ο Στέφανος συνειδητοποιεί πως ο πατέρας του υπήρξε προφητικός και ότι η Αρετή του καταστρέφει τη μια σχέση πίσω από την άλλη. Εκείνη φυσικά αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι πάντα επεδίωκε το καλό του. Ο Στάθης ζητά από την Ιουλία να μην τον αντιμετωπίζει πια εχθρικά. Την ίδια ώρα, ο Κουράκος μαθαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα τεκνοποίησης κι έτσι η Ιουλία προχωρά σε νέα σειρά εξετάσεων.

Ο Φίλιππος και ο Αλέξης πηγαίνουν για ψάρεμα. Εκεί, ο Φίλιππος διαπιστώνει πως ο Αλέξης είναι διαρκώς αφηρημένος, γεγονός που μοιράζεται με τη Χάιδω. Ο Ισίδωρος ζητά από την Αντιγόνη να του πει το όνομα της γυναίκας που υιοθέτησε το παιδί της, αλλά εκείνη αρνείται. Η ημέρα του δικαστηρίου φτάνει και ο Στάθης με την Αρετή συγκρούονται ανοιχτά σε όλα τα μέτωπα.

Χωρισμός σοκ στη Γη της Ελιάς - Την εγκαταλείπει στα κρύα του λουτρου

Μη χάσετε στο νέο τεύχος TV24 που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα αυτή την Παρασκευή (6/5). Στη Γη της Ελιάς, η Αθηνά με τον Ιάκωβο, πάντα κρυφά απ’ όλους, συνεχίζουν να ζουν τον έρωτά τους, γεμάτοι ωστόσο φόβο για να μην τους ανακαλύψουν. Περισσότερο δε η Αθηνά, η οποία εκτός των άλλων έχει να αντιμετωπίσει και τον άγριο εκβιασμό του Δημήτρη. Τα πράγματα ανάμεσα στο ζευγάρι δεν θα πάνε καλά όπως ήθελαν και μια ανατροπή στη ζωή του Ιάκωβου θα τον φέρει σε μεγάλο αδιέξοδο...

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Η Αθηνά συνεχίζει να βλέπει τον Ιάκωβο κρυφά και για μια ακόμα φορά λέει ψέματα στην Αναστασία ότι θα είναι με τη Μαργαρίτα, προκειμένου να τον συναντήσει. Λίγο αργότερα όμως, η Αναστασία θα δει τη Μαργαρίτα έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Φίλιππος με το μωρό και θα καταλάβει το ψέμα της κυράς της (δείτε εδώ ένα σούπερ spoiler που έδωσε η Αντιγόνη Κουλουκάκου).

Μάλιστα, κάνοντας κάποιους συνειρμούς, η Αναστασία καταλαβαίνει πως η Αθηνά της σερβίρει το ένα ψέμα πίσω από το άλλο και έτσι αποφασίζει να το ψάξει. Στο μεταξύ ένα ακόμα περιστατικό φέρνει τα πάνω-κάτω καθώς, χωρίς να το ξέρει κανείς και ξαφνικά, εμφανίζονται η Ιουλία και ο Γιώργης στο σπίτι του Ιάκωβου την ώρα που εκείνος βρίσκεται κρυφά εκεί με την Αθηνά. Η κατάσταση ξεφεύγει και ο Ιάκωβος αισθάνεται πολύ άσχημα κυρίως απέναντι στην Αθηνά, που κατά κάποιο τρόπο την παρέσυρε σ’ αυτή τη σχέση. Δεν είναι αυτό όμως που θα απομακρύνει τον Ιάκωβο από την Αθηνά, αφού τα αισθήματά του είναι τόσο δυνατά που δεν θα υπολόγιζε τίποτα.

Γη της Ελιάς Αθηνά Ιάκωβος χωρισμός

Κάτι άλλο πιο σοβαρό τον αναγκάζει να φύγει και να εγκαταλείψει την Αθηνά. Οπως θα δούμε αργότερα, ο Ιάκωβος πρέπει πάση θυσία να φύγει από τη Μάνη και την Ελλάδα και να πάει πίσω στην Ισπανία. Αυτό το γεγονός θα τσακίσει την Αθηνά, που γι’ αρκετό καιρό θα αισθάνεται προδομένη, μέχρι τη στιγμή όμως που ο Ιάκωβος θα της αποκαλύψει την αλήθεια της φυγής του.

Ο Φίλιππος και το μωρό επιστρέφουν υγιείς

Η Βασιλική περνάει δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο, γιατί ενώ ο Φίλιππος διέφυγε τον κίνδυνο μετά το ατύχημα που είχε με το μωρό, το παιδί τους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. H Βασιλική με τη Χάιδω δεν έχουν φύγει ούτε για μια στιγμή από το νοσοκομείο, παρά τις πιέσεις που δέχονται από τον Στάθη και τον Λυκούργο να πάνε σπίτι για να ξεκουραστούν.

Στο μεταξύ, ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα εμφανίζεται, με σκοπό να απολογηθεί: «Δεν έφταιγα εγώ. Ξαφνικά πετάχτηκαν μπροστά μου», της λέει, αλλά η Βασιλική ξεσπάει πάνω του. Μάλιστα αυτή η επίσκεψη τη βάζει σε σκέψεις, καθώς συνειδητοποιεί πως συνυπεύθυνος είναι και ο Φίλιππος. «Εσύ φταις, έπρεπε να κοιτάξεις πολύ προσεκτικά πριν διασχίσεις τον δρόμο», τον κατηγορεί έξαλλη και αποφασίζει να πει όλη την αλήθεια στον Φίλιππο για την κατάσταση της υγείας του μωρού.

Ο Φίλιππος καταρρακώνεται όταν μαθαίνει σε πόσο μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται το μωρό και ρίχνει ευθύνες στον εαυτό του για την απροσεξία του, ενώ η Βασιλική ψυχρή απέναντί του, υποστηρίζει: «Αν ήμουν εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο». Ο χρόνος κυλάει βασανιστικά και για τους δύο, που με μεγάλη αγωνία περιμένουν ένα καλό νέο για το μωρό τους.

Ο Φίλιππος παίρνει εξιτήριο, αλλά είναι ακόμα πολύ καταπονημένος και ο γιατρός τού δίνει εντολή να γυρίσει σπίτι του μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Οι τύψεις του για το ατύχημα τον έχουν καταβάλει, ενώ η Βασιλική καταλαβαίνει ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για το ατύχημα. Η Βασιλική επιτέλους μαλακώνει απέναντί του, με την αγάπη που τους ενώνει να κερδίζει για ακόμα μια φορά. Παράλληλα όλα πηγαίνουν καλά και για το μωρό, που επιστρέφει κι αυτό υγιέστατο στο σπίτι.

Ο Αλέξης κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Μετά από παρότρυνση της Μαργαρίτας, ο Αλέξης πηγαίνει στο νοσοκομείο να συμπαρασταθεί στη Βασιλική για το ατύχημα του Φίλιππου με το μωρό, αλλά την ίδια στιγμή εκεί βρίσκεται και η Μυρτάλη. Εκείνη μόλις τον βλέπει παγώνει και φεύγει σαν κυνηγημένη.

Ο Αλέξης αρχίζει να την ακολουθεί και δείχνει να μην καταλαβαίνει για ποιο λόγο τον φοβάται και τον αποφεύγει. Λίγο αργότερα η Ελένη κάνει μια ακόμα συνεδρία με τον Αλέξη, αλλά η συμπεριφορά του αρχίζει να την προβληματίζει, καθώς την κοιτάζει περίεργα ή κάποιες φορές χάνεται την ώρα που του μιλάει, σαν να βλέπει κάποια άλλη.

Και η κοπέλα έχει δίκιο καθώς μετά από λίγο αρχίζει να βιώνει μια δυσάρεστη εμπειρία. Εκεί που κάνουν τη συνεδρία, ο Αλέξης βγαίνει εκτός εαυτού και τη διεκδικεί κάπως άγαρμπα νομίζοντας πως είναι η Μυρτάλη. Η Ελένη φεύγει έντρομη και αμέσως καταγγέλλει τον Αλέξη για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ στη συνέχεια επικοινωνεί και με τον Σύλλογο Ψυχολόγων. Αργότερα, ο Αλέξης οδηγείται στο τμήμα και ο Κουράκος του ζητάει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς: Νέος άντρας στη ζωή της Αρετής - Είναι ο πρώην της...

Σασμός: «Πόσο καιρό μου λέτε ψέματα» - Οργισμένος ο Νικηφόρος