Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο σημερινό (15/3) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του ALPHA, Σασμός, μιας και ο Αστέρης ζητά από την Καλλιόπη να τον δει στη φυλακή και της ξεκαθαρίζει πως δε θέλει να τον επισκεφθεί ποτέ ξανά μιας και μαθαίνει πως εκείνη κρύβεται πίσω από τη φυγή της Αργυρώς και της Μαρίνας από την Κρήτη.

H αγαπημένη σειρά έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού και όχι άδικα αφού οι εξελίξεις καθημερινά είναι απλά καταιγιστικές. Δεν είναι άλλωστε τυχαία τα εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει.

Τι θα δούμε σήμερα στον Σασμό - Επεισόδιο 108

Ο Αστέρης μαθαίνει πως η Αργυρώ έφυγε από την Κρήτη και τα βάζει με την μητέρα του. Οι πρώτες μέρες της καινούριας τους ζωής βρίσκουν τη Μαρίνα και την Αργυρώ να ψάχνουν τα πατήματά τους. Όσο ο Μαθιός ψάχνει να βρει τη γυναίκα που κρατά στο χέρι της τη σωτηρία του Αστέρη, εκείνος καλεί την Καλλιόπη για μια συνάντηση που θα δώσει οριστικό τέλος στην κυριαρχία της πάνω του.

Ο Γεράσιμος από την άλλη συναντά για πρώτη φορά τον Καραπάνο, τη μέρα που έχει γενέθλια ο χαμένος του γιος. Καθώς η πόρτα της φυλακής κλείνει οι δυο άντρες βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλον…Πόσα μυστικά κρύβει ο νεαρός αστυνομικός;

Η ηθοποιός που έκλεισε για τον δεύτερο κύκλο

Η Μαρία Τζομπανάκη έδωσε συνέντευξη στον Τηλεθεατή αποκαλύπτοντας πληροφορίες για τον ρόλο της Καλλιόπης, που υποδύεται στο Σασμό, αλλά και το πιο βασικό ό,τι θα είναι και στον δεύτερο κύκλο. Η γνωστή στους τηλεθεατές καπετάνισσα έχει κάνει θραύση τόσο για τον έντονο χαρακτήρα της όσο και για το πόσο πολύ έχει παραμείνει πιστή στις παραδόσεις της Κρήτης. Είναι πολύ γεμάτη με την συμμετοχή της στο σίριαλ, παρόλο που στην αρχή τρόμαξε με την εικόνα της.

Όπως δηλώνει και η ίδια, μπορεί η Καλλιόπη να μην είναι παράδειγμα για τις σημερινές κοινωνίες, ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν πολλά είδη γυναικών στην τοπική κοινωνία της Κρήτης. Η Τζομπανάκη ενσαρκώνει σίγουρα εκείνη που γίνεται θυσία για τα παιδιά της με όποιο κόστος!

Η Καλλιόπη ανήκει στην κατηγορία των γυναικών, τις “καπετάνισσες”, που φθίνει σιγά σιγά στην Κρήτη;

Υπάρχει και η πιο σύγχρονη εκδοχή τους. Πιο στρογγυλεμένη στις εκφάνσεις της δύναμης, που πολλές φορές εκφράζουν με σκληρότητα. Μια γυναίκα στην Κρήτη, που παίρνει τον τιμητικό τίτλο της “καπετάνισσας”, έχει ζήσει με αξίες που δεν πατά. Έχει τη δύναμη να ξεπερνά δυσκολίες και βάσανα και είναι πρόσωπο που χαίρει σεβασμού, αλλά καμιά φορά και φόβου. Δεν είναι γυναίκες που σπέρνουν το κακό, αλλά γυναίκες που διαφεντεύουν τα σπίτια τους με σιδερένια γροθιά. Πολλές φορές γυναίκες που είναι χωρίς άντρα ή σύζυγοι αντρών που κάνουν κουμάντο σε μικρές κοινωνίες. Γυναίκες καπετάνιων δηλαδή.

Σασμός Μαρία Τζομπανάκη

Τηρεί με ευλάβεια τις αρχές της και τη δική της δικαιοσύνη, “το αίμα ζητά αίμα”;

Η Καλλιόπη θα σκότωνε για την οικογένειά της μόνο. Πιστεύει πως “το αίμα ζητά αίμα”, ειδικά αν είναι ανθρώπου δικού της. Καταλαβαίνει αυτή τη δικαιοσύνη. Με αυτήν ανατράφηκε κι αυτήν τιμά και προστατεύει. Μόνο για τα παιδιά της, για τη ζωή τους και την ευημερία τους, θα έκανε πέρα τα πιστεύω της.

Θα έφτανε μέχρι το έγκλημα για χάρη του Μαθιού;

Για χάρη και των δύο παιδιών της. Και για το θάνατο του άντρα της, του μόνου άντρα που αγάπησε. Η Καλλιόπη κλείδωσε την πόρτα της καρδιάς της όταν τον έχασε και έβαλε μαύρα, μαντίλι και ρούχα, για πάντα. Απόλυτη και σ’ αυτό.