Η ψυχολογία του Εμίρ είναι πολύ χάλια μετά το χαμό της Μπεγκιούμ και ξεσπάει το θυμό του στη Σουρεγιά. Από την άλλη, η Ιπέκ ορκίζεται να εκδικηθεί την Εσμά, ενώ η Κιγιμέτ μιλάει για τα περιβόητα γράμματα στον Αντέμ.

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Ο Εμίρ δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε τη μητέρα του και θυμάται ένα περιστατικό μικρός που του είχε πει: «Πάντα θα είμαι εδώ».

Στο σπίτι ακόμα δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί και περιμένουν σε αναμμένα κάρβουνα. Η Ιπέκ κλαίει και θυμώνει: «Ακόμα δεν έχει γυρίσει ο Φικρέτ, είμαι σίγουρη ότι είναι σ’ αυτή τη γυναίκα».

Ομως η Εσμά ξεσπάει: «Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε αυτό το θέμα! Ρεζίλι γίναμε με τον καβγά σας! Δεν ντρέπεστε λίγο; Χαλάσατε τον αρραβώνα του Οσμάν».

Η Ιπέκ κλείνεται στο δωμάτιό της και μονολογεί: «Πόλεμο θέλεις, κυρία Εσμά; Πόλεμο θα έχεις».

Ο Φικρέτ επιστρέφει και καβγαδίζει με την Εσμά, η οποία του ξεκαθαρίζει: «Δεν θα δεχτώ αυτή την κοπέλα ποτέ σ’ αυτό το σπίτι». Εκείνη τη στιγμή εμφανίζονται ο Φαρούκ με τη Σουρεγιά και τον Εμίρ.

Το σοκ για όλους είναι τεράστιο. Η Σουρεγιά θυμάται τη τελευταία της συνομιλία με την Μπεγκιούμ που της είχε πει: «Μην αφήσει ποτέ τη μουσική! Σου έχω αφήσει σημειώματα με το τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει. Απ’ όταν ήταν μικρός του μιλούσα σε κασέτες.

Ολες είναι στο δωμάτιό μου και όταν έρθει η ώρα να του τις δώσεις. Επίσης λατρεύει το άρωμά μου! Οταν θα παντρευτεί σε παρακαλώ να το φορέσεις, να με νιώθει δίπλα του».

Ο Αντέμ επιστρέφει σπίτι του και βρίσκει ένα σημείωμα από την Ντιλαρά που του λέει ότι έχει φύγει για πάντα από εκεί. Εκείνος πάει να τη βρει στο σπίτι της Σενέμ και καβγαδίζουν. Στο μεταξύ, η Σενέμ βρίσκει τον Ακίφ και του λέει όλη την αλήθεια:

Διαβάστε ακόμα: ΤΑΤΟΥΑΖ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!: "Σκοτώστε την!" Οι μπράβοι καταφέρνουν να εισβάλλουν στο σπίτι της Άννας και να εκτελέσουν την εντολή που έχουν πάρει!

«Είχα ένα μεγάλο χρέος κάποτε και για να με εκδικηθεί αυτός ο άντρας σκότωσε την αδελφή μου και το γαμπρό μου! Σε παρακαλώ, μην το μάθει ποτέ η Σουρεγιά». Εκείνος σοκάρεται. Ο Εμίρ έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται άσχημα στη Σουρεγιά, καθώς της μιλάει άσχημα και την αποφεύγει.

Η Ιπέκ δίνει στη Σουρεγιά τις φωτογραφίες που είχε βγάλει ο άντρας που είχε βάλει η Εσμά να την παρακολουθεί. Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται η κηδεία της Μπεγκιούμ και όλοι είναι συγκλονισμένοι.

Τα αδέλφια του Φαρούκ προσπαθούν να τον εμψυχώσουν, ενώ η Ιπέκ περιγράφει στη μητέρα της τι συνέβη στους αρραβώνες του Οσμάν και τη συμπεριφορά της Εσμά απέναντί της. Η Σιρίν συνεχίζει να έχει υπεροπτική συμπεριφορά απέναντι στην Εσμά μέχρι που η Μπουρτζού ξεσπάει εναντίον της: «Μπορεί να είναι δύσκολος άνθρωπος, αλλά ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της!

Εσύ τι έκανες; Πού ήσουν όταν σε είχα ανάγκη;». Η Κιγιμέτ πάει να βρει τον Αντέμ και του αποκαλύπτει: «Ο λόγος που η μητέρα σου είναι φυλακή είναι κάποια παλιά γράμματα του Φεβτζί.

Υποθέτω πως η Εσμά την απειλούσε με αυτά και έτσι η μητέρα σου για να σε προστατεύσει αναγκάστηκε να βάλει φωτιά για να πεθάνουν και οι δύο». Ο Αντέμ προβληματίζεται, ενώ ο Τζαν ορκίζεται να εκδικηθεί τον Φαρούκ.

Η Μπαντέ λέει στη Νουργκιούλ ότι ο Μουράτ της έκανε πρόταση γάμου και γίνεται έξαλλη!

Ο Γκαρίπ αποκαλύπτει στη Σιρίν πως είναι ζευγάρι με την Εσμά, ενώ η τελευταία αναρωτιέται τι συμβαίνει με τη Σουρεγιά. Το βράδυ ο Εμίρ ονειρεύεται την Μπεγκιούμ, αλλά ένας θόρυβος που κάνει η Σουρεγιά τον ξυπνάει και θυμωμένος αρχίζει να τη χτυπάει: «Ονειρευόμουν τη μαμά μου και με ξύπνησες.

Εσύ φταις που έφυγε! Φύγε από εδώ».

Διαβάστε ακόμα: Survivor 2 - Αποκάλυψη: Ξύλο μετά το τέλος του Ελλάδα - Τουρκία! Πιάστηκαν στα χέρια οι παίκτες!

Η Σουρεγιά κλαίει και ο Φαρούκ προσπαθεί να ηρεμήσει τον μικρό. Η Σουρεγιά λέει στην Εσμά ότι έμαθε για την παρακολούθηση και της μιλάει με άσχημα λόγια, το ίδιο και ο Φαρούκ που το μαθαίνει. Ο Φικρέτ επιμένει να λέει στην Ιπέκ πως η Εσρά δεν έχει καμία σχέση με την απόφασή του να χωρίσουν, ενώ η Σιρίν πάει στο σπίτι της Μπουρτζού και του Οσμάν και τους αρραβωνιάζει παραδοσιακά!