Εκείνες και γω

Ο τίτλος του Δον Ζουάν της ελληνικής τηλεόρασης ανήκει δικαιωματικά στον Ζάχο Δόγκανο. Το ριμέικ με τον Γιάννη Μπέζο μας δείχνει τις περιπέτειες ενός καρδιοκατακτητή, που έχει τον τρόπο να ξεγλιστρά σε κάθε περίσταση.

Ατάκες που έμειναν: «Λατρεία μου…» και «Κύριου Ζάχους».

Ψίθυροι Καρδιάς

Ο αταίριαστος και απαγορευμένος έρωτας της τσιγγάνας Ερατούς και του αρχιτέκτονα Αντώνη ήρθε να αναστατώσει δύο διαφορετικούς κόσμους. Η σειρά ερήμωνε τους δρόμους και έκλεινε τον κόσμο στα σπίτια του. Τον Φεβρουάριο του 1998, είχε κάνει ρεκόρ τηλεθέασης, αγγίζοντας το 76,7% και κάνοντας όλους να τραγουδούν «τι πρέπει, τι δεν πρέπει, στιγμή δεν σκέφτηκα…».

Διαβάστε ακόμα: Τηλεθέαση Αντέννα: Τι νούμερα κάνει η νεα τουρκική σειρά «μικρά εγκλήματα» και στο κανάλι τραβάνε τα μαλλιά τους;

Δύο Ξένοι

Οταν μιλάμε για αταίριαστους έρωτες, μιλάμε για τη σειρά Δύο Ξένοι. Η Μαρίνα και ο Κωνσταντίνος, δύο διαφορετικοί άνθρωποι, συναντιούνται και ερωτεύονται. Ανάμεσα τους η Ντένη και η Φλώρα εκτοξεύουν βιτριολικές ατάκες, κάνοντας πολλούς να γελούν μέχρι και σήμερα. Ειδικά η Ντίνα Κώνστα ως Ντένη Μαρκορά λατρεύτηκε και συνεχίζει να λατρεύεται.

Ατάκες που έμειναν: «Τι λες μωρή διασταύρωση ασβού με μυρμηγκοφάγο», «Τώρα θα σε χαστούκιζα αλλά θα μου χαλάσει το μαλλί». Και επειδή μία δεν είναι αρκετή απολαύστε τη Ντένη Μαρκορά:

Κωνσταντίνου και Ελένης

Η Ελένη Βλαχάκη και ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός αναγκάζονται να συγκατοικήσουν σε ένα σπίτι στο Μαρούσι με την άκρως αντίθετη ματιά τους στη ζωή να συνυπάρχει με απρόοπτα αποτελέσματα. Η σειρά του Χάρη Ρώμα συνεχίζει ακάθεκτη μέχρι και σήμερα να μας κρατά συντροφιά τα μεσημέρια, με κανέναν να μην την έχει βαρεθεί.

Η Αίθουσα του Θρόνου

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη, η σκηνοθέτης Πηγή Δημητρακοπούλου μας μεταφέρει στη Σύρο του 1966. Το νησί «ταράζει» η άφιξη του Λουκά Δελόγγη και της Γλαύκης Αρχοντίδη. Η συνάντηση των δύο θα αποδειχθεί μοιραία, με το έρωτα και τη ζωή να συναντούν τον θάνατο.

Εγκλήματα

Ο σουρεαλισμός παίρνει «σάρκα και οστά» στην ελληνική τηλεόραση από τον σεναριογράφο Λευτέρη Παπαπέτρου. Ο έρωτας της Φλώρας και του Αλέκου, οι απεγνωσμένες απόπειρες της Σωσως να τους σκοτώσει, η ανακάλυψη της Κορίνας από τον Αχιλλέα πλέκουν το σενάριο με τις απρόβλεπτες καταστάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ολα πάνε καλά, μέχρι που αρχίζουν τα εγκλήματα…

Ατάκες που έμειναν: «Ουφφ πλήττω».

Είσαι το ταίρι μου

Ο έρωτας κάλλη δεν κοιτά. Οι ζουμερές γυναίκες παίρνουν την «εκδίκησή» τους χάρη στη Στέλα, η οποία και ζευγαρώνει με τον Σωτήρη. Η αλλαγή ταυτότητας της Στέλας και της Βίκυς, δημιουργεί μια ρομαντική και σπιρτόζα σειρά, με τους τηλεθεατές να αγαπούν τον Αλέξη Γεωργούλη και το ιγκουάνα του Λάζαρου (Αρη Σερβετάλη) να γίνεται το αγαπημένο κατοικίδιο.

Ατάκες που έμειναν: «Χάιδεψε το, δεν δαγκάνει» και «Σωτήρη γύρνα πίσω θα φαρμακωθώ»

Διαβάστε ακόμη: Τηλεθέαση: Φαίη για πες αλεύρι...Νεα κατρακύλα στο πρωινό με Σκορδά!

Στο Παρά Πέντε

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έπιασε για δεύτερη φορά την πένα του και έμελε να δώσει πνοή στις κωμικές σειρές. Πέντε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι με κανένα κοινό σημείο, φαινομενικά, προσπαθούν να ξετυλίξουν τη δολοφονία ενός υπουργού. Σε ένα άκρως ξεκαρδιστικό κυνηγητό ανακαλύπτουν πως πέρα από μια φιλία τους ενώνει και το παρελθόν.

Πέρα από τη Ντάλια, τη Ζουμπουλία, την Αγγκέλα τον Φώτη και τον Σπύρο, η Σόφη και Θεοπούλα έγιναν οι αγαπημένες μας γιαγιάδες.

Ατάκες που έμειναν: «Κόβεται το σεξ» και «Ιιιιιι…».

Το Νησί

Η ιστορία της Σπιναλόγκας, το νησί των λεπρών, άνοιξε τις πύλες του το 2010 και συνεπήρε το κοινό. Στιγμές αγάπης, έρωτα, τρυφερότητας είχαν θέση στο νησί όπου κατοικούσε η νόσος Χάνσεν. Η σειρά ήταν διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Βικτόρια Χίσλοπ και θεωρείται μια από τις ακριβές παραγωγές της τηλεοπτικής ιστορίας.