Από την Μαρία Μεταξητινού και το περιοδικό TV24 που κυκλοφορεί...

Ο Ορφέας δεν σταματάει να αποκαλύπτει πράγματα. Οι τύψεις του για τον Αγγελο είναι τόσο μεγάλες, αλλά και ο εσωτερικός πόλεμος που μαίνεται στο μυαλό και στην ψυχή του τον οδηγούν στην απόλυτη τρέλα. Σιχαίνεται τόσο πολύ τον εαυτό του που αποφασίζει ακόμα και να τον σκοτώσει!

Οι τελευταίες μέρες είναι πολύ δύσκολες, με την Τατιάνα να προσπαθεί να λύσει το μυστήριο με τις συντεταγμένες, για να οδηγηθεί επιτέλους στη σύλληψη του σίριαλ κίλερ: «Δεν μπορώ να καταλάβω, μας έχει μπερδέψει, αλλά πού θα μου πάει θα το βρω το κάθαρμα», λέει εκνευρισμένη στον Γρηγόρη. Και έτσι γίνεται αφού σιγά-σιγά τα βήματά της όλο και τη φέρνουν κοντά στο δολοφόνο. Την ίδια στιγμή, ο Ορφέας με την Αφροδίτη κινούνται κρυφά απ’ όλους και ψάχνουν να βρουν καταλληλότερο δικηγόρο για τον Αγγελο: «Ορφέα, πρέπει κάτι να κάνουμε. Ο Αγγελος πρέπει να βγει από εκεί μέσα. Είναι αθώος, μόνο εμείς νοιαζόμαστε γι’ αυτόν», λέει η Ελένη στενοχωρημένη αλλά και θυμωμένη.

Στο μεταξύ, η ζωή του Αγγελου στη φυλακή γίνεται όλο και πιο δύσκολη και δεν αργεί η στιγμή που ξεσπάει η βία και τον χτυπούν άσχημα μέσα στο κελί του. Μόλις η οικογένεια Μελά μαθαίνει για τον ξυλοδαρμό του Αγγελου μέσα στη φυλακή αναστατώνεται, ενώ η Αφροδίτη τρελαμένη τα βάζει με όλους και ιδιαίτερα με την Τατιάνα, γιατί ενώ τον γνωρίζει δεν κάνει κάτι για να τον προφυλάξει: «Τι περιμένεις, να τον σκοτώσουν; Δεν βλέπεις ότι είναι αθώος; Τουλάχιστον εσύ τον ξέρεις και ξέρεις ότι δεν λέει ψέματα. Γιατί δεν τον βγάζεις από εκεί μέσα; Τι φοβάσαι, ότι θα το σκάσει ο Αγγελος;», της φωνάζει και η Τατιάνα προσπαθεί να της πει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι πέρα από το νόμο. Ωστόσο το άσχημο νέο φτάνει τα αυτιά του Ορφέα, ο οποίος διαλύεται ακόμα πιο πολύ ψυχολογικά.

Η τραγική απόφαση του Ορφέα και το γράμμα στην Ελένη!

Τα γεγονότα με τη φυλάκιση και τον ξυλοδαρμό του Αγγελου έχουν εξοντώσει ψυχολογικά τον Ορφέα, οποίος σκέφτεται ως μόνη λύση την αυτοκτονία. Μάλιστα όλα δείχνουν ότι η απόφασή του να δώσει τέλος στη ζωή του, προκειμένου να αθωώσει τον Αγγελο, είναι πλέον οριστική. Πλέον Ορφέας έχει περάσει σε άλλη διάσταση, δεν βλέπει τίποτα μπροστά του και το μόνο που σκέφτεται είναι με ποιο τρόπο θα τελειώσει τη ζωή του. Ετσι με θολωμένο μυαλό γράφει ένα γράμμα στην Ελένη, όπου εξομολογείται τα πάντα. Σ’ αυτό το γράμμα προς την αγαπημένη του κάνει κατάθεση ψυχής, για το τι έχει βιώσει, πώς αισθανόταν όλα αυτά τα χρόνια, πόσο την αγαπάει αλλά και για όλους τους φόνους που έχει διαπράξει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα, προκειμένου να ξεμπλέξει εντελώς τον Αγγελο, της περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τελευταίο φόνο της Δέσποινας, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός ο «Γενάρης».

Διαβάστε ακόμη: Τζένη Μπαλατσινού: Σπάει την σιωπή της και μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την εγκυμοσύνη της!

Λίγο αργότερα ο Ορφέας αρχίζει να περνάει από τους ανθρώπους που αγαπάει και να τους αποχαιρετάει έναν-έναν, χωρίς όμως αυτοί να καταλαβαίνουν τι έχει στο μυαλό του. Πηγαίνει στη Μάρθα, την αγκαλιάζει και της λέει: «Εσύ είσαι για μένα η μάνα μου, σε σένα χρωστάω τα πάντα. Σας αγαπάω όλους και σας ευχαριστώ για όσα έχετε κάνει για μένα». Αυτοί τον κοιτάζουν περίεργα και η Μάρθα του λέει χαμογελαστά: «Αγόρι μου κι εγώ σ’ αγαπάω πολύ, είσαι παιδί μου», αλλά δεν καταλαβαίνει ή μάλλον δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι του συμβαίνει κάτι τόσο πολύ τραγικό.

Ο Ορφέας πέφτει στο κενό!

Μόλις λέει το τελευταίο αντίο σε όλους τους δικούς του, ο Ορφέας πηγαίνει στην ταράτσα ενός κτιρίου αποφασισμένος να βάλει τέλος στο μαρτύριό του οριστικά. Τα μάτια του γεμάτα δάκρυα, αλλά το μυαλό του σταματημένο στο να κάνει αυτό που αποφάσισε. Ανεβαίνει σε ένα περβάζι στην άκρη της ταράτσας της πολυκατοικίας κι από εκεί πέφτει στο κενό. Ο κόσμος μαζεύεται γύρω από τον αιματοβαμμένο άντρα και κάποιοι καλούν ασθενοφόρο, χωρίς να ξέρουν αν είναι ζωντανός ή πεθαμένος. Το μόνο που υπάρχει πάνω του και δίπλα του είναι αίμα.

Στο μεταξύ, την ίδια στιγμή που ο Ορφέας αυτοκτονεί, η Ελένη έχει γυρίσει στο σπίτι, όπου βρίσκει το σημείωμα αυτοκτονίας του Ορφέα. Η κοπέλα αρχίζει να διαβάζει, τα μάτια γεμίζουν δάκρυα: «Θεέ μου, Ορφέα, τι έκανες;», προλαβαίνει να πει κι αμέσως μετά χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της! Λίγο αργότερα και σε κατάσταση σοκ, χτυπάει το τηλέφωνό της και την ενημερώνουν για την αυτοκτονία του άντρα της. Ομως ο Ορφέας δεν έχει ξεψυχήσει, είναι πολύ βαριά τραυματισμένος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.