Λίγες μέρες μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε (δείτε εδώ τι ακριβώς συνέβη), ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στο Φόρουμ των Δελφών όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη θέση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην ελληνική τηλεόραση και στην κοινωνία γενικότερα.

Όπως εξήγησε, όσα χρόνια βρίσκεται στα μέσα, δεν έχει προβληθεί ποτέ καμία με γκέι πρωταγωνιστή, κάτι που αλλάζει με τις Σέρρες, που έκαναν πρεμιέρα χθες (12/4) στην διαδικτυακή πλατφόρμα του ΑΝΤ1.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Καπουτζίδη

«Τη δεκαετία του ’70, από τότε που ξεκίνησαν οι ελληνικές σειρές μέχρι και φέτος να έχουν γίνει 800 μέχρι και 1000 σίριαλ. Ούτε μία σειρά, δεν έχει ως κεντρικό χαρακτήρα έναν γκέι. Έχω βιώσει ως γκέι άνθρωπος έρωτες ωραίους, ωραίες σχέσεις, χωρισμούς, κατάγματα… Έχω ζήσει πολλά πράγματα που δε μπορώ να τα διηγηθώ. Δεν έχω το δικαίωμα να πω την ιστορία μου. Για πολλούς λόγους.

Άλλοι δεν διηγούμαστε την ιστορία μας, γιατί δεν θέλουμε να “εκτεθούμε”, ενώ άλλοι δεν διηγούμαστε τις ιστορίες μας γιατί έχουμε την αίσθηση ότι δεν θα γίνει δεκτή και άλλοι που τη διηγούνται, πέφτουν πάνω σε έναν τοίχο.

Δεν είμαστε μόνο εμείς, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα που ακούμε τις γνωστές προσβολές, χυδαιότητες και ανοησίες και έχουμε μάθει να τα προσπερνάμε. Κάθε φορά που καταφέρεται κάποιος εναντίον μας, αυτό πληγώνει τους γονείς μας, τους κάνει να ντρέπονται, τους γεμίζει τύψεις και ενοχές σε κάτι που δεν πρέπει να νιώθουν τύψεις και ενοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Τα πρώτα πλάνα της σειράς «Σέρρες» με τον Πάνο Νάτση

Πρεμιέρα έκανε χθες στον ΑΝΤ1+, την νέα συνδρομητική πλατφόρμα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ η σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Σέρρες», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Πάνος Νάτσης, ο οποίος έφυγε από την ζωή τον Ιανουάριο, μετά από τροχαίο με την μηχανή.

Στο trailer που κυκλοφόρησε, ο Πάνος Νάτσης είναι εξαιρετικός στη νέα σειρά, η οποία μας ταξιδεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γιώργου Καπουτζίδη τις Σέρρες, για να διηγηθεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μια ιστορία που θα αγγίξει το ελληνικό κοινό.

Στις «ΣΕΡΡΕΣ», ο Οδυσσέας ζει στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά του. Η περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του, τον Λευτέρη, τους έχει οδηγήσει στην αποξένωση. Όταν, όμως, ένα δυσάρεστο γεγονός αναγκάζει τον Οδυσσέα να επιστρέψει στις Σέρρες, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Έτσι, δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι, στην ίδια πόλη, πατέρας και γιος ξεκινούν από το μηδέν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο. Έχοντας στο πλευρό του τη Χρύσα και απέναντί του τη Σταματίνα, τη Νάνσυ και τον Θωμά, ο Οδυσσέας θα βοηθήσει τον πατέρα του να σταθεί ξανά στα πόδια του.