Από Πέννυ Μαστοράκου

Από το πρώτο της κιόλας επεισόδιο πριν λίγες μέρες (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης της σειράς στην πρεμιέρα), απέσπασε πλήθος θετικών σχολίων, τόσο για την πλοκή όσο και για τις συγκλονιστικές ερμηνείες των ηθοποιών. Ο λόγος για την νέα σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος», στην οποίας τα γυρίσματα βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Δύο στις 10» το πρωί του Σαββάτου 24/9 και συνομίλησαν με τους πρωταγωνιστές της σειράς.

Η πορεία της ζωής της Κυβέλης Ανδριανού, και ο παράφορος έρωτας με τον «γέρο της Δημοκρατίας», Γιώργο Παπανδρέου διαδραματίζονται στον φακό σαν να συμβαίνουν στο τώρα, και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που υποδύεται την Κυβέλη μιλά για τον ρόλο της αλλά και για την προσέγγιση του.

Οι αποκαλύψεις των ηθοποιών για τους ρόλους τους στο Φλόγα και Άνεμος

«Φοβήθηκα πώς θα την υποδυθώ κυρίως στη μεγαλύτερη της ηλικία, όταν νοσεί και πεθαίνει ο Γ. Παπανδρέου. Υπάρχει το βαρύ πένθος αυτής της απώλειας και έπρεπε να βρω τον τρόπο να φανούν όλες αυτές οι καταστάσεις πάντα με μέτρο και συνύπαρξη.

Για όλους τους ηθοποιούς που ερμηνεύουν πραγματικά πρόσωπα υπάρχει ο φόβος για τη σύγκριση με την Κυβέλη Ανδριανού. Αλλά επειδή έχουμε μια σπουδαία γυναίκα που έδρασε στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, δεν έχουμε πολλά ντοκουμέντα για εκείνη. Πώς μιλάει, πώς κινείται δηλαδή» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Από την άλλη, ο Άρης Λεμπεσόπουλος υποδύεται τον έρωτα της ζωής της Κυβέλης, Γιώργο Παπανδρέου, και αποκάλυψε: «Κάποια στιγμή συνομίλησα με τον Νίκο Παπανδρέου και του είπα ότι η σχέση μου με τον παππού του ήταν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία που υψώνει την ελληνική σημαία. Πάντα μπαίνω με μια αφέλεια και την αθωότητα να υποδυθώ τέτοιες προσωπικότητες».

Είναι μαζί 16 χρόνια - Αυτός είναι ο σύντροφος της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πρωταγωνιστεί φέτος στην νέα σειρά εποχής, εκεί όπου υποδύεται την Κυβέλη. Η σειρά περιγράφει τη ζωή και τον έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της ηθοποιού, ενώ από την πρώτη μέρα προβολής της, κατάφερε να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό (δείτε εδώ τα σχόλια του Twitter).

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη γεννήθηκε στην Δόξα Έβρου. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Άρχισε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έχει εργαστεί τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στα έργα: Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, Η παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη, Ρασομόν των Μ. και Φ. Κάνιν με το θεατρικό εργαστήρι Θεσσαλονίκης: Η δολοφονία του Μαρά του Πέτερ Βάις, Με το ίδιο μέτρο του Σαίξπηρ, με το Αεικίνητο: Οι αλλοπαρμένοι των Μίντλετον και Ρόουλεϊ.

Από το 1984 μέχρι το 1992 υπήρξε στέλεχος του Ανοιχτού Θεάτρου και έπαιξε στις παραστάσεις του: Πολύ κακό για το τίποτα του Σαίξπηρ, Οι γάμοι του Φίγκαρο του Μπωμαρσαί, Κρίμα που είναι πόρνη του Τζον Φορντ, Η Τρικυμία του Σαίξπηρ, Ο πελεκάνος του Στρίνμπεργκ, Λούλου του Βέντεκιντ, Τρεις αδερφές του Τσέχωφ, Ανθή του Αντρέγιεφ, Βάτραχοι του Αριστοφάνη, Άμλετ του Σαίξπηρ. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πάτρας συμμετείχε στις παραστάσεις του Θεατρικού Αναλογίου: Μαντάμ ντε Σαντ του Μίσιμα και Μπλε βαθύ, σχεδόν μαύρο του Θανάση Βαλτινού.

Από το 2006, η ηθοποιός βρίσκεται σε σχέση με τον Βούλγαρο ηθοποιό, Κρις Ραντάνοφ. «Η ζωή μού χάρισε φως. Έχω την τύχη να μοιράζομαι τα τελευταία χρόνια μου με έναν υπέροχο άνθρωπο. Μου συμβαίνει κάτι που πάντα ονειρευόμουν: ζω μια σχέση που μου προσφέρει μια ισορροπία γλυκιά, ήρεμη, μια σχέση όπου πραγματικά ο ένας σέβεται τον άλλον και του δίνει χώρο, όπου υπάρχει αγάπη, κατανόηση, συμπόρευση», έχει πει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της

Καραμπέτη Κρις Ραντάνοφ σύντροφος

Οι δυο τους πραγματοποιούν σπάνια κοινές εμφανίσεις, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν ο ένας τον άλλο σε κάθε του βήμα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Φλόγα και Άνεμος: Μαζί οι πρωταγωνιστές της σειράς την ημέρα της πρεμιέρας - Ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα

Λένα Παπαληγούρα: Η "Όλγα" του Φλόγα και άνεμος στην πραγματικότητα είναι κόρη πρώην υπουργού!