Από Ελένη Μήτση

Η ΕΡΤ1, για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023, εξασφάλισε τα δικαιώματα για τη νέα κοινωνική σειρά «Παραλία», που βασίζεται στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», σε σκηνοθετική επιμέλεια Στέφανου Μπλάτσου.

Το καστ των ηθοποιών θα συζητηθεί, αφού μετά την είδηση για την επιστροφή ηθοποιού, που λείπει 2 χρόνια έγινε γνωστό, πως θα δούμε στη σειρά και την Μπέτυ Λιβανού, μια σπουδαία ηθοποιό στο ρόλο της γιαγιάς Νικόλινας, μητέρα του Διονύση Αρχοντάκη και γιαγιά της Υπατίας.

Η Μπέτυ Λιβανού επιστρέφει στην τηλεόραση

Να θυμίσουμε εδώ, η συγκεκριμένη ηθοποιός θα δώσει άλλον αέρα στη σειρά, με την εμπειρία της να είναι μεγάλη. Άλλωστε όλοι θυμούνται την τελευταία της επιτυχία στη σειρά Έρωτας μετά.

Μπέτυ Λιβανού

Η υπόθεση της σειράς

Ηταν ένα κορίτσι, ήταν και ένα αγόρι, ήταν καλοκαίρι, λουλούδια στα μαλλιά… αλλά και ένα έγκλημα στην πιο ξέγνοιαστη παραλία του κόσμου, στα Μάταλα της Κρήτης. 26 Μαρτίου του 1969. Η Υπατία (Πάτυ), η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας, φτάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού έκτακτα από το Λονδίνο όπου σπουδάζει γιατρός. Γνωρίζει εκεί τον Χάρι, ένα νεαρό χίπι και γοητεύεται. Εκείνος την καλεί να επισκεφθεί τα Μάταλα όπου ζει μαζί με άλλους χίπις.

Η κοπέλα πάει, χωρίς να έχει ιδέα τι θα συναντήσει εκεί. Φτάνοντας καταλαβαίνει πως δεν είναι απλά μια παραλία και πως δεν είναι απλά ένα καλοκαίρι. Είναι ένα περίεργο και όμορφο κοινόβιο των παιδιών των λουλουδιών, ανέγγιχτο από τη δικτατορία και τον έξω κόσμο, που συνυπάρχει άλλοτε καλά και άλλοτε με δυσκολία με την τοπική συντηρητική κοινωνία. Η κοινωνία πάλι της παραλίας, διαφορετική από οτιδήποτε άλλο έχει γνωρίσει η Υπατία, την αφομοιώνει και με τις ιστορίες της την κλειδώνει εκεί, να περιμένει το καλοκαίρι της αγάπης μαζί με όλους τους άλλους.

Όμως αυτό δεν έρχεται ποτέ. Ενα στυγερό έγκλημα παγώνει τους πάντες και το νεαρό κορίτσι βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα καθώς η δολοφονία αυτή συνδέεται άρρηκτα με το παρελθόν και τα μυστικά της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

"Η παραλία": Καθηλωτικό το πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς της ΕΡΤ - Επιστροφή στην εποχή των χίπις

Η Παραλία: Παράφοροι έρωτες, έγκλημα και μυστήριο στη νέα σειρά της ΕΡΤ