Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο ALPHA ετοιμάζει για την επόμενη σεζόν την τηλεοπτική μεταφορά της κινηματογραφικής ταινίας «Αυτή η νύχτα μένει» (δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για τη νέα σειρά) μια απόφαση που άλλαξε τα σχέδια του ΑΝΤ1, αφού τελικά δεν θα βγάλει το «Ντέρτι» που επίσης έχει φόντο τα μπουζούκια της δεκαετίας του ’80.

Οι δημιουργοί Μελίνα Τσαμπάνη, Πέτρος Καλκόβαλης και Λευτέρης Χαρίτος εξέφρασαν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που ενήργησε το κανάλι της Κάντζας και με ανακοίνωσή τους υπέγραψαν μεταξύ άλλων:

«Η αλλαγή γίνεται γιατί ενημερωθήκαμε για την προετοιμασία μιας παρόμοιας σειράς που τοποθετεί την ιστορία της στα νυχτερινά κέντρα, με επίκεντρο το λαϊκό τραγούδι και η οποία θα βγει νωρίτερα στους τηλεοπτικούς δέκτες. Γνωρίζουμε για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή από τον συγκεκριμένο σταθμό, πότε αποφασίστηκε και πού αποσκοπούσε. Ο χώρος μας είναι μικρός άλλωστε. Τα στελέχη που επέλεξαν να φέρουν αυτά τα “νέα ήθη” στον χώρο της μυθοπλασίας προφανώς στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωση του ανταγωνισμού, κι όχι στην ανάγκη του κοινού για διαφορετικό και πλούσιο περιεχόμενο».

Αυτή η νύχτα μένει ALPHA

Η νέα σειρά που ετοιμάζει ο ΑΝΤ1

Ωστόσο συγγραφείς και σκηνοθέτης δεν θα μείνουν χωρίς νέα σειρά καθώς θα ασχοληθούν με μια νέα υπερπαραγωγή. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο αστυνομικό θρίλερ που θα διαδραματίζεται το 1818, στην προεπαναστατική δηλαδή Ελλάδα με πολυάριθμο καστ και από την ομάδα των «Αγριων μελισσών». Τίτλος της η «Μάγισσα» και στο κανάλι του Αμαρουσίου ευελπιστούν ότι η νέα πρόταση θα μαγέψει τους τηλεθεατές.

O ALPHA απαντά με μία ακόμα σειρά εποχής

Μη χάσετρε στο νέο τεύχος TV24 που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα αυτή την Παρασκευή (6/5). Στον ALPHA, ύστερα από τον «Σασμό» και τη «Μουρμούρα», που πήραν το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν, μια νέα παραγωγή θα εισβάλλει στο πρόγραμμα του σταθμού. Πρόκειται για τον «Παράδεισο των κυριών», μια νέα σειρά εποχής, της οποίας η δράση θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’50.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Το κανάλι της Κάντζας και την επόμενη τηλεοπτική χρονιά συνεχίζει να επενδύει στη μυθοπλασία με μια νέα καθημερινή σειρά εποχής, τον «Παράδεισο των κυριών», που έχει ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Ο ALPHA και την ερχόμενη σεζόν επιλέγει να μην μπει στη λογική των ριάλιτι. Τον πυλώνα του προγράμματός του στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης θα αποτελέσουν σειρές για όλη την οικογένεια. Εκτός από το «Σασμό» που είναι η ναυαρχίδα του (δείτε εδώ ποιοι ηθοποιοί συνεχίζουν στη σειρά και την επόμενη σεζόν) την κωμωδία «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» που θα συνεχίσει για 10η σεζόν την επιτυχημένη της πορεία, και τα «Νεοκλασικά» όπου υπάρχει απόθεμα επεισοδίων, ο σταθμός θα εντάξει δύο ακόμη παραγωγές, εκ των οποίων η μία θα είναι καθημερινή.

Πρόκειται για τον «Παράδεισο των κυριών» που θα πάρει θέση στη ζώνη των 20.00, την ώρα προβολής της σειράς «Ασε μας ρε μαμά» που θα ολοκληρωθεί φέτος, και θα μεταδίδεται τέσσερις φορές την εβδομάδα. Η δράση της νέας παραγωγής θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’50 στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα μέσα σε ένα από τα πρώτα πολυκαταστήματα που άνοιξαν τις πόρτες τους στο αγοραστικό κοινό. Η ιστορία δεν βασίζεται σε πρωτότυπο σενάριο, αλλά σε φορμάτ της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

ALPHA νέα σειρά

Ο σταθμός εξασφάλισε τα δικαιώματα της σειράς «II paradiso delle signore», που μεταδόθηκε επί έξι σεζόν στη RAI. Το σενάριο αφηγείται τη ζωή και την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη αλλά και των εργαζομένων σε ένα πολυκατάστημα στο κέντρο του Μιλάνου. Η ιταλική σειρά, μάλιστα, μεταδιδόταν μέχρι και πέρυσι στην απογευματινή ζώνη της ΕΡΤ2. Tην παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία J.K. Productions του Γιάννη Καραγιάννη, που υλοποιεί και τον «Σασμό», ενώ υπογράφει και τις «Αγριες μέλισσες». Παράλληλα εξετάζεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ALPHA και μια νέα δραματική σειρά που θα μεταδίδεται μία φορά την εβδομάδα.

Η υπόθεση

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά «Στην ευτυχία των κυριών («Αu bonheur des dames»), η ιστορία διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’50, όταν γεννιέται η σύγχρονη Ιταλία. Είναι η εποχή του οικονομικού θαύματος. Υπάρχει δουλειά για όλους και η χώρα είναι όλο ελπίδα για το μέλλον. Ο τόπος ονείρων βρίσκεται στην καρδιά του Μιλάνου το 1956 και είναι ένα πολυκατάστημα γνωστό σε όλους ως ο «Παράδεισος των κυριών».

Ο Παράδεισος των Κυριών ALPHA

Παράδεισος πραγματικός, γεμάτος πολυτελή και καλόγουστα αντικείμενα, ο τόπος της ομορφιάς και της φινέτσας που χαρακτηρίζουν τον ιταλικό λαό. Οι πρωταγωνιστές είναι η Τερέζα, μια καλλονή του Νότου όλο ζωντάνια και ελπίδα, που βρίσκει το θάρρος να αγωνιστεί για να ζήσει τη ζωή που ονειρεύτηκε και ο Πιέτρο, ο ιδιοκτήτης του «Παραδείσου», ένας απ’ αυτούς τους άντρες που όχι μόνο ονειρεύονται το μέλλον, αλλά το κάνουν πράξη. Και γύρω τους όλοι εκείνοι που προσπαθούν να ζήσουν με οικονομική ασφάλεια και συναισθηματική γαλήνη.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Εξελίξεις με το πρωινό του ΣΚΑΪ - Το δίδυμο που ετοιμάζουν στο Φάληρο

Πήραν ήδη το πράσινο φως - Οι εκπομπές που θα βλέπουμε και την επόμενη σεζόν