Η λιποαναρρόφηση είναι παγκοσμίως η πιο δημοφιλής επέμβαση γιατί μπορεί να απομακρύνει οριστικά το επίμονο τοπικό λίπος ακόμη και από δύσκολες περιοχές στο σώμα. Η συγκεκριμένη επέμβαση σμιλεύει το κορμί και το κάνει πιο συμμετρικό και όμορφο.

Όμως παρότι συμβάλλει στην απομάκρυνση του τοπικού λίπους, δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος. Γι’ αυτό και ιδανικοί υποψήφιοι είναι άτομα κοντά στο φυσιολογικό βάρος που αντιμετωπίζουν προβλήματα εντοπισμένου ανεπιθύμητου λίπους το οποίο δεν απομακρύνεται με γυμναστική ή διατροφή.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως το λίπος που απομακρύνεται δεν θα μετακινηθεί σε κάποιο άλλο σημείο. Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι πως αν κάποιος πάρει βάρος μετά την επέμβαση το λίπος θα αρχίσει να συγκεντρώνεται σε άλλα σημεία του σώματος στα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν λιποαποθήκες.

Πρόκειται για μια επώδυνη επέμβαση;

Η ένταση του πόνου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η μέθοδος λιποαναρρόφησης που θα εφαρμοστεί, η αντοχή του ατόμου στον πόνο, το σημείο εφαρμογής, η ταχύτητα ανάρρωσης. Στην πλειοψηφία τους οι ασθενείς νιώθουν λίγο πόνο και κάποιες ενοχλήσεις για λίγες ημέρες, συμπτώματα υποφερτά και διαχειρίσιμα.

Η λιποαναρρόφηση απευθύνεται μόνο σε γυναίκες;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση εξίσου δημοφιλής και στα δύο φύλα. Οι άνδρες συνήθως προχωρούν σε αυτή την επέμβαση για να αντιμετωπίσουν το συσσωρευμένο λίπος στη περιοχή της κοιλιάς, το σαγόνι ή το πρόβλημα της γυναικομαστίας.

Υπάρχει μόνο μια μέθοδος λιποαναρρόφησης;

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους. Εκτός από την κλασική μέθοδο, υπάρχει η PAL λιποαναρρόφηση, η smart lipo, η λιποαναρρόφηση με χρήση νημάτων κ.α.

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το καλό αποτέλεσμα;

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι ιδιαίτερα σημαντική για την διατήρηση του καλού αποτελέσματος. Εκτός από ισορροπημένη διατροφή και η γυμναστική συμβάλλει στην διατήρηση και την βελτίωση του αποτελέσματος.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.justbreast.gr