Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στη Γη της Ελιάς! Η Αρετή συνεχίζει ακάθεκτη να μη θέλει τον Φίλιππο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να χωρίσει το ζευγάρι. Διαπιστώνει ότι παρά τις προσπάθειές της με τις κατάρες και τις φωνές, δεν έχει κάνει τίποτα. Όλα αυτά μάλλον έχουν φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Έτσι αποφασίζει να βρει άλλο τρόπο να τους διαλύσει...

Από την Μαρία Μεταξητινού

Μετά την παρότρυνση της Ασπασίας, η Αρετή αποφασίζει να πάει στην ψυχολόγο που επισκέπτεται και η Ασπασία. Εκεί της ανοίγει την καρδιά της και κυρίως της μιλάει για το μεγάλο αγκάθι που έχει στην ψυχή και που έχει να κάνει με την κόρη της, η οποία, όπως της λέει, της έχει γυρίσει την πλάτη για χάρη του Φίλιππου. Η ψυχολόγος της αναφέρει κάποια πράγματα που έχει κάνει λάθος στη ζωή της και για τη συμπεριφορά της που είναι καταστροφική. Ωστόσο η Αρετή για άλλη μια φορά κάνει ό,τι νομίζει αυτή σωστό.

Έτσι, επιλέγει να ακούσει αυτό που τη συμφέρει από την ψυχολόγο και κάνει στροφή 180 μοιρών στη συμπεριφορά της, αλλά όχι επειδή έχει αναγνωρίσει τα λάθη της. Μετά από όσα άκουσε, αποφασίζει να προσποιηθεί στη Βασιλική ότι αποδέχεται τον Φίλιππο. Πλησιάζει με σκοπό την κόρη της και κάνει τη μετανιωμένη:

«Βασιλική μου, συγγνώμη. Έχει περάσει τόσος καιρός και δεν αντέχω να μη σε βλέπω κι εσένα και το εγγόνι μου. Είχες δίκιο, ο άντρας σου είναι η κορόνα σου και έκανα λάθος να τον πολεμήσω. Ο,τι έγινε έγινε, ας τα ξεχάσουμε και να κάνουμε μια νέα αρχή», της λέει. Η Βασιλική ωστόσο δεν μπορεί να την πιστέψει, αλλά η Αρετή συνεχίζει να κάνει την καλή και μάλιστα στον Φίλιππο, τον οποίο συναντά στον δρόμο και αντί να αρχίσει τις κατάρες όπως έκανε, τον καλημερίζει και του γλυκομιλάει. Ο Φίλιππος παραξενεμένος το λέει στη Βασιλική: «Συνάντησα τη μάνα σου και μου μίλησε. Ούτε κατάρες, ούτε τίποτα. Τι γίνεται; έπαθε κάτι;», τη ρωτάει απορημένος. Η Βασιλική αρχίζει να σκέπτεται ότι όντως η μητέρα της έχει αλλάξει:

«Τι να σου πω; Κι εμένα με έπιασε και μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα μαζί σου και να τα ξεχάσουμε όλα. Μπορεί να είναι έτσι, αν και η μάνα μου πολύ δύσκολα ν’ αλλάξει», λέει προβληματισμένη. Οπως όμως όλα δείχνουν, το ζευγάρι αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά να τη βάλει στη ζωή του. Στο μεταξύ η Αρετή ήδη έχει στήσει στο μυαλό της το νέο της πανούργο σχέδιο, που δεν είναι άλλο από το να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, να καταφέρει να «τρυπώσει» μέσα στην οικογένειά τους και από εκεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά με πονηριές, για να τους χωρίσει. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει ή θα την πάρουν γρήγορα χαμπάρι...

Γη της ελιάς: Η Ασπασία βάζει όρους και δίνει τελεσίγραφο στον Δημοσθένη

Γη της Ελιάς: Η Αρετή διαλύει Βασιλική και Φίλιππο!

Η Ασπασία παρακαλάει την Ειρήνη να γυρίσει σπίτι, αλλά δεν καταφέρνει να την πείσει και παράλληλα αποφασίζει να πατήσει πόδι στον Δημοσθένη, όπου του ανακοινώνει: «Λοιπόν, πάει και τελείωσε, από εδώ και πέρα θα κάνω εγώ κουμάντο σ’ αυτό το σπίτι κι αν σ’ αρέσει. Αν δεν σ’ αρέσει να χωρίσουμε Δημοσθένη, να πάρουμε διαζύγιο!», του ξεκαθαρίζει. Λίγο αργότερα η Ειρήνη βάζει όρους στους γονείς της για να επιστρέψει στο σπίτι: «Θα είμαι ελεύθερη να βγαίνω και να μη μου σπάτε νεύρα με τις φωνές σας», τους λέει ανάμεσα στ’ άλλα. Ο Δημοσθένης δεν το δέχεται άνετα αυτό, ενώ η Ασπασία αντιδρά με απρόβλεπτο τρόπο, αφήνοντας άναυδους πατέρα και κόρη. Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή, διότι η Ασπασία από εδώ και πέρα αποφασίζει να πατήσει πόδι και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για εκείνη και την κόρη της. Κάτι που ξαφνιάζει την Ειρήνη, που δεν είχε ποτέ ανακαλύψει τον δυναμισμό της μητέρας της και επιστρέφει στο σπίτι.

Ο Ντάνος «εισβάλλει» και ταράζει τα νερά

Τη Μεγάλη Τρίτη, στο τέλος του επεισοδίου, θα δούμε να μπαίνει στη σειρά ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Ο Ορέστης Αντωνιάδης που υποδύεται, φτάνει στη Μάνη και σύντομα θα τα ταράξει τα νερά της μικρής κοινωνίας. Οπως έχουμε πει, δηλώνει σε όλους ότι ήρθε για διακοπές και θα μείνει 15 μέρες, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, αφού πρόκειται για έναν μυστικό αστυνομικό, ο οποίος έρχεται για να ανακαλύψει τους δολοφόνους του Κίμωνα. Μένει στη Μάνη, εγκαθίσταται και αρχίζει να εργάζεται ως γυμναστής, αλλά πίσω απ’ αυτό δουλεύει ασταμάτητα για την εξιχνίαση της δολοφονίας του γιου τού Δημοσθένη. Οπως είναι φυσικό, θα κεντρίσει την προσοχή και σαν άντρας και σύντομα θα έχουμε και ένα νέο ερωτικό ειδύλλιο!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της ελιάς: «Η Άννα θα πάρει στην πλάκα τον έρωτα του Πότη»

Ανδρέας Γεωργίου: Οι τρεις νέες σειρές που ετοιμάζει