Από Ελένη Μήτση

Μια εβδομάδα γεμάτη ανατρεπτικές εξελίξεις θα παρακολουθήσει το κοινό στη σειρά Χαιρέτα μου τον πλάτανο την εβδομάδα (7-11/11) με τους χωρισμούς να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον σαν βόμβα στο χωριό...

Οι εξελίξεις της εβδομάδας (7-11/11) για τη σειρά Χαιρέτα μου τον πλάτανο

Δευτέρα 7/11

Τα γενέθλια του Παναγή καταλήγουν σ’ ένα μεγάλο φιάσκο, με το ζευγάρι μας να ανταλλάσσει βαριές κουβέντες και την Κατερίνα να παίρνει τους δρόμους εκτός εαυτού. Ο Ηλίας, πάλι, έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση να παντρευτεί τη Βαλέρια, με παπά και με κουμπάρο και τίποτα δεν μπορεί να του αλλάξει γνώμη, παρόλο που ο παπάς μας κάνει φιλότιμες προσπάθειες. Γνώμη δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει ούτε η Χρύσα για τον Κανέλλο όμως, αφού τον βλέπει να φιλιέται με το Ποταμάκι και παθαίνει ταράχουλο.

Την ίδια ώρα, ο Θοδωρής με την Αγγέλα έχουν τα δικά τους βάσανα στην Αθήνα, με την τραγουδιάρα μας να είναι αποφασισμένη να κάνει… υψηλές γνωριμίες. Τι θα κάνει ο Εγκέφαλος, όταν μάθει πως ο Θοδωρής είναι εγγονός του Βαγγέλα;

Τρίτη 8/11

Η Κατερίνα περνάει τη μέρα της με τον Πετράν, για ακόμη μια φορά, ενώ η Σύλβια περνάει στην αντεπίθεση και επιμένει να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του χωριού. Το «κακό» είναι πως κανείς δεν συμμερίζεται το όραμά της για έναν νέο εναλλακτικό Πλάτανο, πλην της Καλλιόπης.

Η Μάρμω είναι αποφασισμένη να βρει τον αδερφό του Βαγγέλα και ο Σώτος φοβάται για το πώς θα αντιδράσει ο Εγκέφαλος. Ο παπάς πάλι, παρά τις προσπάθειές του να βάλει φρένο στον γάμο του Ηλία και της Βαλέριας, δεν τα καταφέρνει και είναι σε απόγνωση. Κι ενώ όλα δείχνουν πως τα γενέθλια του Παναγή πήγαν κατά διαόλου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο δασονόμος μας θα διαπιστώσει ότι πάντα υπάρχουν και χειρότερα.

Τετάρτη 9/11

Όσο η Βαλέρια και ο Ηλίας ετοιμάζονται για τον γάμο, ο παπάς και η Καλλιόπη ετοιμάζονται να φουντάρουν και μόνο στην ιδέα. Η Κατερίνα είναι έξαλλη με τον Παναγή, την ώρα που ο Πετράν είναι παραπάνω από πρόθυμος να την ηρεμήσει και της προτείνει να πάνε μαζί στην Αθήνα.

Ο Κανέλλος, πάλι, είναι έξαλλος με τον Τζώρτζη, αφού μαθαίνει πως κι αυτός έκλεψε στο τεστ της Τούλας. Ο Χαραλάμπης ψάχνει να βρει τι εξτρίμ έκπληξη θα κάνει στην Καλλιοπίτσα του και ετοιμάζεται να την εντυπωσιάσει, ενώ ο Σίμος στηρίζει τη «μαμασίτα» Βαλέρια και ετοιμάζεται να πάει στον γάμο του πατέρα του. Ο Βλάσης, πάλι, ετοιμάζεται να… κλέψει τη νύφη, με εντολή Ζαφείρως.

Η Σύλβια καταφέρνει να αυξήσει τις πιθανότητές της για την ανάληψη της προεδρίας, μοιράζοντας δωρεάν αστρολογικές προβλέψεις σε όλο το χωριό, ενώ ο Σώτος παλεύει να την πείσει να μην το κάνει, γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Θα ξεμπροστιάσει ο Κανέλλος τον Τζώρτζη; Θα καταφέρει κάποιος να σταματήσει τον γάμο της Βαλέριας και του Ηλία;

Χαιρέτα μου τον πλάτανο

Πέμπτη 10/11

Σήμερα γάμος γίνεται, και η Φιλιώ είναι αποφασισμένη να δει τον Ηλία να παντρεύεται, για να βάλει τελεία και παύλα σε ό,τι είχαν οι δυο τους. Ο Σώτος, πάλι, είναι αποφασισμένος να μην την αφήσει να κάνει πισωγύρισμα, όσο κι αν προσπαθούν ο παπάς με τον Θύμιο να την πείσουν να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον μπακάλη.

Ο Κανέλλος ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να ρίξει τον Τζώρτζη στα μάτια της Χρύσας και αποφασίζει να οργανώσει ψεύτικη ληστεία με τη βοήθεια μιας… κότας, ενώ η Σύλβια αποφασίζει να διεκδικήσει τον Σώτο. Ο Πετράν, πάλι, έχει αποφασίσει να πάρει την Κατερίνα για μίνι απόδραση στην Αθήνα, αλλά «σκοντάφτει» στην Τούλα. Παρά τις αντιρρήσεις του χωριού και τις προσπάθειες της Ζαφείρως να εμποδίσει τον γάμο, η Βαλέρια γίνεται κυρία Μαργαρίτη κι έχει… πολύ μεγάλα σχέδια για τον Πλάτανο.

Παρασκευή 11/11

Η Χρύσα καταλαβαίνει ότι η ληστεία ήταν στημένη και ξεσκεπάζει τον Σίμο, που κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει λάδι τον Κανέλλο. Η Καλλιόπη αποφασίζει να πάει να μείνει στο κοινόβιο και ο Χαραλάμπης κοντεύει να βγει από τα ρούχα του. Τα αγόρια του Πλατάνου κατεβαίνουν στην Αθήνα και κάνουν «ντου» στο μπαρ που διασκεδάζει ο Πετράν με την Κατερίνα και την Τούλα.

Κι ενώ ο Παναγής βάζει μπροστά το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Τιμόθεος» για να τα ξαναβρεί με τη γιατρέσσα μας, τελικά τα κάνει τρις χειρότερα. Τα σχέδια της Ζαφείρως, από την άλλη, πάνε πρίμα, και η πρώην θρούμπα τυλίγει τους Πλατανιώτες σε μια κόλλα χαρτί, με σκοπό να τους κλέψει τα λεφτά της αναδάσωσης. Την ίδια ώρα, η Αγγέλα ετοιμάζεται να γνωρίσει στην Κατερίνα τον Εγκέφαλο και ο Πετράν δεν ξέρει από πού να φύγει.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Χαιρέτα μου τον πλάτανο εξελίξεις (2/11): H Ζαφείρω μυρίζεται μία νέα κομπίνα στο χωριό

Χαιρέτα μου τον πλάτανο εξελίξεις (4/11): Χωρισμός βόμβα στο χωριό