Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, του Σασμού, το μόνο άτομο στο οποίο ο Μανόλης ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί για να κρατήσει το μυστικό του και να μην τον κρίνει είναι ο παπα - Μιχάλης. Έχει συμφιλιωθεί με τον κολλητό του φίλο Νικηφόρο μετά από πολλαπλές προσπάθειες, αλλά η ένοχη συνείδηση που σχετίζεται με το μυστικό του, συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί.

Πριν από το γάμο του Μαθιού και της Βασιλικής, ο Μανόλης πηγαίνει στον παπά - Μιχαήλ για να εξομολογηθεί. Θα του πει κάτι που θα κάνει την καρδιά του να πονέσει. Ο παπάς μαθαίνει ότι ο Μαθιός είναι αυτός που σκότωσε τον Στεφανή. Η είδηση αυτή, τον αναστατώνει πολύ και έτσι αποφασίζει πως δεν θέλει να παντρέψει τον γιό της Καλλιόπης με την αγαπημένη του, Βασιλική.

Σασμός παπά - Μιχάλης

Η Βασιλική λίγο πριν μάθει την αλήθεια για τον Μαθιό στον Σασμό

Ο Μαθιός δεν υποψιάζεται τους πραγματικούς λόγους και ψάχνει απεγνωσμένα να βρει λύση. Από την άλλη, η Βασιλική καταλαβαίνει πως πίσω από την άρνηση κρύβεται κάτι περισσότερο. Λίγο αργότερα, πηγαίνει η ίδια και τον παρακαλέσει να αλλάξει γνώμη, όμως η προσπάθεια της πέφτει στο κενό. Ο παπά Μιχάλης νιώθει ένα τεράστιο βάρος στην ψυχή του, το οποίο δεν μπορεί να ελαφρύνει ούτε με τις προσευχές του. Έτσι λοιπόν, παίρνει την απόφαση να κλειστεί στο μοναστήρι, μήπως και μπορέσει να βρει γαλήνη η ψυχή του.

Ο Μανόλης ανησυχεί όταν μαθαίνει ότι ο παπά - Μιχάλης έχει πάει στο μοναστήρι. Σκέφτεται ότι η εξομολόγησή του μπορεί να οδήγησε στην απόφαση του. Η Βασιλική και ο Μαθιός συνεχίζουν να ονειρεύονται. Εκείνη ντύνεται ξανά νύφη και εκείνος ντύνεται ξανά γαμπρός (δείτε εδώ τα σχόλια του Twitter για την καυτή ερωτική σκηνή που είχε το ζευγάρι).

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός: «Ήρθε η ώρα για το ηρεμιστικούλι μας...» - Το Twitter δόξασε Μαρίνα και Αντώνη

Σασμός εξελίξεις (25/10): Σε σοκ το χωριό - Πεθαίνει ο...