Από Ελένη Μήτση

Ο ΑΝΤ1 ανάμεσα στο πλήθος σίριαλ, που προβάλλει έχει στην ατζέντα του και τη μικρού μήκους σειρά ''Σμύρνη μου αγαπημένη'', η οποία με τρία και μόνο επεισόδια στον αέρα έχει καταπλήξει το κοινό.

Οι αντιδράσεις είναι όλες αποθετικές, τόσο για τις ερμηνείες των ηθοποιών όσο και για την ιστορία της Μικρασιατικής καταστροφής, που περιγράφεται τόσο γλαφυρά. Μάλιστα το επεισόδιο της Πέμπτης 6/10 από τα σχόλια στο twitter φαίνεται, πως συγκίνησε βαθιά το κοινό (δείτε εδώ όσα προβλήθηκαν στο επεισόδιο).

Οι αντιδράσεις στο twitter για το δεύτερο συγκλονιστικό επεισόδιο της σειράς ''Σμύρνη μου αγαπημένη''

Η βασική ιστορία της σειράς

Η ιστορία παρακολουθεί μια μεγάλη οικογένεια της Σμύρνης, τους Μπαλτατζήδες. Η Φιλιώ (Ντενίση), η μάνα και οικοδέσποινα, είναι μια γυναίκα… «σμυρνιά», κοσμοπολίτισσα, ευγενική αλλά και δραστήρια, στα σαλόνια αλλά και πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ο άντρας της (Κακούρης) είναι Βενιζελικός παθιασμένος, ο αδελφός του (Κατσούλης) επιφυλακτικός με τη Μεγάλη Ιδέα, η κόρη της (Παντούση) ερωτευμένη με Άγγλο αξιωματούχο στην πόλη, η υπηρέτρια Ζαχαρούλα (Γερονικολού) ερωτευμένη με το γιο της οικογένειας, η φίλη Τακουΐ (Κουλίεβα) προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της ζωής της. Στο σπίτι ζει κι ο Χαλίλ (Μπουράκ Χακί), ο οδηγός, με τον πατέρα του (σύντροφος, αυτός, από δεκαετίες του πατριάρχη του σογιού, Πολύκαρπου), ο οποίος, γεροδεμένος κι όμορφος Χαλίλ, έχει μεγαλώσει με τη Φιλιώ και δεν κρύβει την αγάπη του για εκείνη. Και κανείς τους δεν ξέρει τι τους περιμένει (το ξέρουμε, όμως, εμείς, άρα τραγική ειρωνεία).

Σμύρνη μου αγαπημένη

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Δάκρυσα, με άγγιξε...» - Το twitter αποθέωσε το 2ο επεισόδιο της σειράς ''Σμύρνη μου αγαπημένη''

Σμύρνη μου αγαπημένη: Ο ξεριζωμός και η ανέχεια ξεκινούν - Η τραγωδία μετά την καταστροφή