Από Πέννυ Μαστοράκου

Από το επεισόδιο της Τετάρτης 29/9 είχαν δείξει ξεκάθαρα τα συναισθήματα μίσους στο πρόσωπό του με τα σχόλια στο Twitter, και η οργή συνεχίζεται τόσο που έγινε trend στην πλατφόρμα το #cancelstavros! Ο λόγος για τον Σασμό και τον σύζυγο της Αργυρώς, ο οποίος από εκεί που ήταν αγαπητός στον λαό, τώρα θέλουν να φύγει κακείν κακώς από την σειρά!

Ο κόσμος θέλει την Αργυρώ μαζί με τον Αστέρη (ο οποίος θα βρεθεί σε κίνδυνο) και το δηλώνει πλέον ξεκάθαρα πως κάποιος περισσεύει στην κατάσταση και αυτός είναι ο Σταύρος.

Πρώτο trend στο Twitter το #cancelstavros

Το χωριό βάφεται με αίμα - Παύλος και Μαθιός ανοίγουν ξανά τη βεντέτα

Στον Σασμό, ο Παύλος εμφανίζεται στο σπίτι της οικογένειάς του λίγο πριν την κηδεία του Άγγελου και προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Μαθιός θα βρεθεί στην πόρτα του για να τον απειλήσει και η Στέλλα θα συγκλονιστεί όταν συνειδητοποιήσει πόσο πολύ αγαπά την Αργυρώ ο Αστέρης.

Μέρα τη μέρα, στιγμή τη στιγμή, όλα αλλάζουν στην Άνω Ποριά, το χωριό που μέχρι πριν λίγες ημέρες βασίλευε η ηρεμία και τίποτα δεν προμήνυε τις αλλαγές αυτές στις ζωές των ηρώων. Τότε που ο γάμος της Βασιλικής και του Μαθιού ήταν στο επίκεντρο όλων και το μόνο τους μέλημα ήταν τα γλέντια και οι χοροί που θα ακολουθήσουν του μυστηρίου. Όμως, τελικά, η μέρα που έχει ξημερώσει είναι μαύρη.

Η σύλληψη της Καλλιόπης δεν γινόταν να μη συνταράξει τους κατοίκους, όμως κάποιοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το πόσο αληθινή υπήρξε η απολογία της. Την ίδια ώρα, ο Μαθιός επιστρέφει στο σπίτι ελεύθερος.

Σασμός Μαθιός

«Μαθιό, ήμουν σίγουρος πως δεν κρύβεσαι εσύ πίσω από αυτό το έγκλημα. Ήρθε η ώρα να δικαιωθείς και κυρίως να γυρίσεις στη γυναίκα που τόσο αγαπάς. Σε περιμέναμε και κυρίως εκείνη», του λέει διστακτικά ο Νικηφόρος, ενώ το βάρος της απολογίας τής Καλλιόπης δεν λέει να φύγει από πάνω τους. Λίγα χιλιόμετρα μακριά τους η μητέρα του, η γενναία καπετάνισσα, αρνείται να αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο της δολοφονίας του Άγγελου. Αντώνης και Ντίνα έχουν βάλει τα δυνατά τους αλλά εκείνη κρατά το στόμα της ερμητικά κλειστό. Στο μεταξύ, η Στέλλα μεταφέρει τον Αστέρη στο νοσοκομείο και εκεί θα ανακαλύψει κάτι που θα τη συνταράξει.

Τα κομμάτια του παζλ δείχνουν να μπαίνουν στη σωστή σειρά και η πρώην του ανακαλύπτει με λύπη της πως η αγάπη εκείνου για την Αργυρώ είναι τόσο μεγάλη που τον οδήγησαν στο σημείο να της δώσει μόσχευμα για να της σώσει τη ζωή. Αυτή είναι και χαριστική βολή που την αναγκάζει να δει πως δεν έχει κανένα μέλλον δίπλα του.

Η γιαγιά ετοιμάζει την υποδοχή του Παύλου στο σπίτι, ενώ η Μαρίνα και η Αργυρώ ανησυχούν ότι η γιαγιά τα έχει χαμένα. «Γιαγιά μου, τι λες; Μήπως έχεις δει κάποιο όνειρο που σε έχει ταράξει; Ο θείος Παύλος δεν ζει. Όλοι ξέρουμε ότι πνίγηκε πριν χρόνια στη θάλασσα. Πώς είναι δυνατόν να εμφανιστεί μπροστά μας και μάλιστα στο σπίτι μας;», της λέει με καλοσύνη η Αργυρώ κοιτάζοντας τη μητέρα της. Οι δύο γυναίκες λίγο αργότερα θα συμφωνήσουν πως η γιαγιά Ειρήνη, μετά τον θάνατο του Άγγελου, αρνείται να δεχτεί ότι οι δικοί της άνθρωποι φεύγουν ένας-ένας από το πλευρό της.

Για μια ακόμη φορά υπάρχει αναστάτωση στην ζωή των Βρουλάκηδων. Όμως και ο παπα-Μιχάλης δείχνει να μην είναι καλά από τη στιγμή που έχει δει μπροστά του τον Παύλο και ξέρει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τον αποτρέψει να αποκαλυφθεί. Απλά κοιτάζει ψηλά και λέει: «Κύριέ μου, βοήθησέ μας να μη δούμε τα χειρότερα που στέκονται ήδη στην πόρτα μας. Διαφορετικά, δεν θα σταθεί όρθιο ούτε κλαρί από το μίσος που έχουν». Το μυαλό του κατακλύζουν αναμνήσεις.

Για τον Παύλο πάντως, το να κάνει την εμφάνισή του είναι μονόδρομος. Αφού έχει γυαλίσει καλά το όπλο του και είναι έτοιμος να παίξει ακόμα και τη ζωή του κορόνα - γράμματα, πηγαίνει στο σπίτι των Σταματάκηδων για να τους ανακοινώσει και επίσημα πως η ώρα της εκδίκησης έχει φτάσει. «Τι θες εσύ στο κατώφλι μου;», τον ρωτά ο Μαθιός σαν τον βλέπει μπροστά του.

Σασμός Παύλος Βρουλάκης

«Ήθελα να ξέρεις, Σταματάκη, πως επέστρεψα στο χωριό και πως το αίμα της οικογένειάς μου που χύσατε θα σας επιστραφεί διπλά. Ήρθε η ώρα». Ο μεγάλος γιος της Καλλιόπης τού αποκαλύπτει πως δεν έχει λόγο να φοβάται και ότι δεν θα τον σταματήσει αν ανοίξει τη βεντέτα μεταξύ των οικογενειών τους.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός: Ο Αστέρης αιφνιδιάζει για άλλη μια φορά την Αργυρώ - Η αποκάλυψη που θα την εξοργίσει

Σασμός: «Αποκλείω να μην είναι μαζί...» - Ο Μιχάλης Αεράκης αποκαλύπτει για το μέλλον του πιο πολυσυζητημένου ζευγαριού της σειράς