Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στην Elif, η μεγάλη στιγμή επιτέλους έχει φτάσει και η Μελέκ αθωώνεται στη δίκη που γίνεται. Ολοι χαίρονται εκτός από την Κιγιμέτ, η οποία σκοτώνοντας τη δικηγόρο Φικρέτ, πίστευε πως η Μελέκ θα σάπιζε στο κελί της. Τώρα όμως η Μελέκ επιστρέφει έτοιμη να πάρει εκδίκηση και να ξεσκεπάσει την πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον της.

Ο Κερέμ είναι απογοητευμένος και λέει στη Χουμεϊρά τι του είπε η Ασλί. Παρόλο που αρχίζει να ανησυχεί γι’ αυτόν, η Χουμεϊρά προσπαθεί να του δώσει ελπίδα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να με συγχωρέσει έτσι όπως της φέρθηκα! Αν έβλεπες το βλέμμα της, με κοιτούσε με μίσος! Δεν θέλει να με δει ποτέ ξανά», λέει εκείνος και η Χουμεϊρά του κρατά το χέρι και του λέει μια καλή κουβέντα: «Θα δεις που όλα θα πάνε καλά». Στο μεταξύ, ο Λεβέντ της ετοιμάζει μια έκπληξη όταν την πηγαίνει για πικ νικ και η Χουμεϊρά νιώθει σαν να ζει σε ένα όνειρο και βρίσκεται στα σύννεφα, ενώ ο αγαπημένος της δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της (δείτε εδώ ποιο θα είναι το φινάλε της σειράς).

Την ίδια ώρα, ο Μαχίρ πηγαίνει να δει τη Μελέκ παρόλο που δεν είναι μέρα επισκεπτηρίου και η Μελέκ ξαφνιάζεται όταν τον βλέπει. «Ήρθα να σας δω για τελευταία φορά! Όταν βγεις από εδώ θα συναντηθείς με την Ελίφ και όλα θα πάρουν πια τον δρόμο τους», της λέει. Η Μελέκ τον κοιτάζει με απορία και δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει, ενώ φεύγοντας τον ρωτάει αν ήθελε στην πραγματικότητα να της πει κάτι άλλο. Εκείνος την αγκαλιάζει σφιχτά. Φυσικά, η Μελέκ δεν βγάζει νόημα από τη συμπεριφορά του. Από την άλλη πλευρά, η Κιγιμέτ καλεί τον Μαχίρ επίμονα αλλά δεν καταφέρνει να μιλήσει μαζί του.

 Elif αποφυλάκιση

Εκείνος μετά τη φυλακή πηγαίνει στο γραφείο της Φικρέτ, έτοιμος πια να ομολογήσει όλη την αλήθεια για το ποιος είναι, ποια είναι η μητέρα του και τα σχέδια που μαζί οργάνωσαν για να καταστρέψουν τους Χακτανίρ. Αυτή την απόφαση ο Μαχίρ την πήρε όταν έμαθε πως η Φιντάν προσπάθησε για άλλη μια φορά να σκοτώσει τη Μελέκ στη φυλακή μετά από εντολή της Κιγιμέτ.

«Ήρθε το τέλος σου, μητέρα», μονολογεί ο ίδιος και πάει στο γραφείο τής Φικρέτ. «Μου είναι δύσκολο να σας μιλήσω για όλα αυτά που έχω να πω, αλλά για το καλό της Μελέκ πρέπει επιτέλους να μαθευτεί η αλήθεια. Βασικά, η ουσία είναι πως η έχθρα της Κιγιμέτ για τη Ματσιντέ υπάρχει από πολύ παλιά, όταν ερωτεύτηκαν τον ίδιο άντρα και αυτός επέλεξε τη Ματσιντέ.

Στη συνέχεια η Κιγιμέτ με το παιδί της έφυγαν μακριά και έζησαν πολύ δύσκολα χρόνια. Δούλευε πολύ σκληρά για να μεγαλώσει το παιδί της και η Κιγιμέτ πάντα κατηγορούσε για τη ζωή που ζούσε την αδελφή της. Ετσι είχε σχεδιάσει να πάρει και την έπαυλη, αλλά και τις μετοχές της εταιρείας για να την εκδικηθεί. Γι’ αυτόν τον λόγο επιδείνωσε την υγεία της Ματσιντέ με το να αλλάζει τα χάπια της. Ηθελε να την κάνει να της γράψει την έπαυλη και παράλληλα έπαιζε παιχνίδια με την οικογένεια Χακτανίρ. Μόνο ένα άτομο ήταν το εμπόδιο στα σχέδιά της και αυτή είναι η Μελέκ.

Η Ματσιντέ είχε αποφασίσει να σώσει κάποιες μετοχές στον ανιψιό της, αλλά όταν εκείνος πέθανε, έψαχνε τη γυναίκα και το παιδί του. Τη Μελέκ και την Ελίφ, δηλαδή. Ομως η Μελέκ συστήθηκε στην οικογένεια ως Σερτσέ και έτσι η Ματσιντέ δεν ήξερε ότι είχε μπροστά της αυτή που έψαχνε, αλλά και η Μελέκ δεν έχει ιδέα για όλα αυτά. Η Κιγιμέτ ήταν η μόνη που το ήξερε.

Η Μελέκ άρχισε να υποψιάζεται πως κάτι κακό κάνει η Κιγιμέτ στη Ματσιντέ και έτσι η Κιγιμέτ για να προστατευτεί άρχισε να παγιδεύει τη Μελέκ για να την κατηγορήσει. Ολα ήταν σχέδιο της Κιγιμέτ», λέει ο Μαχίρ και η Φικρέτ σοκάρεται με όσα μαθαίνει. Αναρωτιέται όμως: «Πώς τα γνωρίζετε όλα αυτά;», τον ρωτάει και τότε εκείνος της ρίχνει τη βόμβα: «Ήμουν κι εγώ μέρος αυτού του σχεδίου! Είμαι ο γιος της Κιγιμέτ».

Elif Μαχίρ

Και συνεχίζει: «Εναντιώθηκα μαζί της όταν άρχισε να προκαλεί κακό στους ανθρώπους! Κάθε φορά όμως με παγίδευε κι εμένα. Στο τέλος αποφάσισα να προστατεύσω αυτούς που ήθελε να κάνει κακό». Η Φικρέτ του λέει πως τον εμπιστεύεται και δεν πιστεύει πως θα δραπετεύσει, αλλά στο δικαστήριο θα πρέπει ο ίδιος ενώπιον όλων να ομολογήσει την αλήθεια και να υποστεί τις συνέπειες.

Η γραμματέας τους ακούει και ενημερώνει την Κιγιμέτ. Αργότερα εκείνη συναντά τον γιο της και αισθάνεται άβολα λόγω της συμπεριφοράς του. Στη φυλακή, η Γκαρίς λέει στη Μελέκ ότι ο Μαχίρ είναι ερωτευμένος μαζί της. Η Ζουλιντέ πηγαίνει τον Εμιρχάν στον ψυχολόγο, αλλά στον δρόμο συναντούν τον Τουφάν και ο μικρός τον κοιτάζει με φόβο, ενώ η Ζουλιντέ προσπαθεί να τον κρατήσει μακριά. Την ίδια ώρα η Λεμάν διαβάλλει μητέρα και γιο στον Σαφάκ, ο οποίος υποστηρίζει την οικογένειά του.

Καρέ-καρέ η δολοφονία της δικηγόρου στην Elif

Το βράδυ η Κιγιμέτ αποφασίζει να αντιμετωπίσει την ίδια τη Φικρέτ. Πάνω στον καβγά η ικδηγόρος αποκαλύπτει: «Είστε μια εγκληματίας που έκλεισε στη φυλακή μια μάνα και τη χώρισε από το παιδί της, που προσπάθησε να σκοτώσει την αδελφή της και που χρησιμοποιεί μέχρι και τον ίδιο της τον γιο για τα σχέδιά της». Η Κιγιμέτ σοκάρεται καθώς δεν πίστευε ποτέ πως ο Μαχίρ θα την πρόδιδε έτσι!

Η Κιγιμέτ αρπάζει από την τσάντα τής δικηγόρου τον φάκελο της Μελέκ και προσπαθεί να τον καταστρέψει, αλλά η Φικρέτ την εμποδίζει. Προσπαθεί να πάρει την αστυνομία τηλέφωνο όταν η Κιγιμέτ, σε απόλυτη παραφροσύνη, αρπάζει ένα σίδερο και χτυπάει θανάσιμα τη δικηγόρο που πέφτει νεκρή. Η Κιγιμέτ σοκάρεται και προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη της. Έτσι πηγαίνει στο δάσος και ανοίγει έναν λάκκο, όπου θάβει τη δικηγόρο.

Στη συνέχεια βάζει φωτιά στο αμάξι της Φικρέτ και ρίχνει να καεί και όλος ο φάκελος της υπόθεσης της Μελέκ. Η Κιγιμέτ μονολογεί: «Σκότωσες πια την παλιά Κιγιμέτ και μια άλλη γεννήθηκε. Όσο είσαι σατανική, είσαι δυνατή και τίποτα δεν θα μπορεί να σε σταματήσει και να σε ρίξει! Θα το δουν όλοι πια αυτό! Όλοι θα δουν τώρα πια τη νέα Κιγιμέτ και θα πληρώσουν όσοι σου προκάλεσαν κακό».

Στη δίκη κερδίζει το καλό!

Είναι η μέρα της δίκης και οι φίλες της Μελέκ την προετοιμάζουν γι’ αυτή τη σπουδαία στιγμή. Η Ελίφ ξυπνάει χαρούμενη, ωστόσο βλέπει ένα ματωμένο πουκάμισο στο δωμάτιο. Όταν η Κιγιμέτ έρχεται και τη βλέπει, τρελαίνεται και της φέρεται απαξιωτικά: «Θα σε συμβούλευα να μη χαίρεσαι και πολύ σήμερα! Η μάνα σου δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τη φυλακή». Ενώ η Ελίφ ανυπομονεί να δει τη μητέρα της, η Ασλί και ο Μαχίρ αναζητούν τη Φικρέτ. Η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει αλλά η δικηγόρος δεν έχει εμφανιστεί. Όλοι περιμένουν μπροστά στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο Μαχίρ ανησυχεί γιατί η Φικρέτ απουσιάζει και δεν έχει καταφέρει να μιλήσει μαζί της, ενώ την καλεί ξανά, βλέπει τη Μελέκ με χειροπέδες ανάμεσα στους αστυνομικούς. Ο Μαχίρ θέλει να της πει όσα έχει στην καρδιά του αλλά καταφέρνει να της πει να μην επιτρέψει σε τίποτα να σκιάσει την ευτυχία της. Στη συνέχεια, η Μελέκ έρχεται μπροστά στην αίθουσα του δικαστηρίου και ξεσπά σε κλάματα. Η Ελίφ είναι στην αγκαλιά της. Ωστόσο, όταν γυρίζει το κεφάλι της, βλέπει την Κιγιμέτ να την κοιτάζει με μίσος. Η Φικρέτ δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο και ο πρόεδρος πρόκειται να αναβάλει τη δίκη επειδή απουσιάζει η Φικρέτ.

«Σας παρακαλώ, να περιμένουμε λίγο ακόμα», λέει η Μελέκ, όταν ξαφνικά εμφανίζεται μια δικηγόρος, η Ντιλέκ, η οποία είναι ένας από τους υπεύθυνους δικηγόρους αυτής της υπόθεσης και συνεργάτης της Φικρέτ. Αυτό προκαλεί εκνευρισμό στην Κιγιμέτ, που είχε σχεδιάσει αλλιώς τα πράγματα. Ο δικαστής με τα στοιχεία που έχει πια στα χέρια του αθωώνει τη Μελέκ και όλοι χαίρονται εκτός από την Κιγιμέτ. Στη γειτονιά η Λεμάν, με πρόφαση την αρρώστια μιας φίλης της, στέλνει τη Ζουλιντέ να πάει να δει αν είναι καλά, αλλά στον Σαφάκ λέει ψέματα πως η γυναίκα του πήγε βόλτα.

Όταν επιστρέφει η Ζουλιντέ, δεν μπορεί να πιστέψει το ψέμα της πεθεράς της. Παίρνει τον Σαφάκ να περπατήσουν, αλλά η συνάντηση με τον Τουφάν προκαλεί αιμορραγία στην πληγή του.

Ο Κερέμ ζητά τη βοήθεια της Μελέκ

Η Μελέκ είναι ελεύθερη! Τα καλά νέα φτάνουν και στη φυλακή και στον θάλαμο αρχίζουν τις προετοιμασίες του αποχαιρετισμού. Στην έπαυλη όλοι, εκτός από την Κιγιμέτ, είναι χαρούμενοι με την εξέλιξη της δίκης. Οι κρατούμενες στην πτέρυγα της Μελέκ οργανώνουν μια μικρή γιορτή και το επόμενο πρωί εκείνη αποφυλακίζεται και ο Μαχίρ με την Ασλί την περιμένουν για να τη γυρίσουν σπίτι της.

Η Χουμεϊρά ετοιμάζεται να πάει την Ελίφ στο σπίτι της Μελέκ, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κερέμ λέει ότι την πάει εκείνος και όλοι χαίρονται με την αλλαγή του. Η Μελέκ και η Ελίφ αγκαλιάζουν η μια την άλλη και είναι τόσο χαρούμενες. Η Μελέκ είναι ευγνώμων στον Μαχίρ γιατί βγήκε από τη φυλακή χάρη σε αυτόν και τις προσπάθειές του.

Ο Κερέμ θέλει να μιλήσει μόνος στη Μελέκ γιατί νιώθει ένοχος για όσα έκανε και είπε εναντίον της: «Θέλω να σε εμπιστευτώ ξανά! Σε παρακαλώ πες μου όσα γνωρίζεις για το ποιος μπορεί να προκάλεσε το κακό στη μητέρα μου μπλέκοντας εσένα! Πες μου όλα όσα ξέρεις, σε παρακαλώ», της λέει και εκείνη είναι σκεπτική.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός: Πολύ δύσκολες ώρες για τον Μαθιό στα πρώτα επεισόδια

Ανανεωμένο με νέους χαρακτήρες το Χαιρέτα μου τον Πλάτανο - Στον αέρα το trailer της τρίτης σεζόν

TAGS