Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στην Elif, η Φιντάν προσπαθεί να βγάλει από τη μέση τη Μελέκ και συμμαχεί με τις υπόλοιπες συγκρατούμενές της, αλλά τα πράγματα δεν πάνε όπως η ίδια πίστευε και τελικά παγιδεύεται η ίδια. Η σχέση του Κερέμ και της Ασλί περνάει μεγάλη κρίση, ενώ η Κιγιμέτ καταστρώνει νέα σχέδια για να βγει κερδισμένη στο τέλος.

Η Φιντάν έχει για άλλη μια φορά θανατηφόρα σχέδια για τη Μελέκ, την οποία θα προσεγγίσει ερωτικά ο Μαχίρ. Αυτή τη φορά όμως είναι αποφασισμένη να πετύχει. Απειλεί όλες τις κρατούμενες του κελιού, είτε με την ίδια τους τη ζωή είτε με τη ζωή των αγαπημένων τους, ώστε να τη βοηθήσουν να σκοτώσει τη Μελέκ. Και οι άτυχες γυναίκες συμφωνούν υποχρεωτικά να τη βοηθήσουν. Στο μεταξύ, όλα τα στελέχη της εταιρείας Χακτανίρ βρίσκονται σε μια εκδήλωση και είναι χαρούμενοι για την επιτυχία τους, αλλά η Ασλί και ο Κερέμ δεν φαίνονται ικανοποιημένοι.

Κερέμ Elif

Ο Κερέμ πιστεύει ότι ο Μαχίρ και η Ασλί έχουν κάτι μεταξύ τους. Αλλά τη μόνη γυναίκα που μπορεί να σκεφθεί ο Μαχίρ είναι η Μελέκ. Η Φικρέτ τηλεφωνεί στον Μαχίρ για να του δώσει καλά νέα και συναντιούνται στην παραλία. Η Φικρέτ τον ενημερώνει για την ημερομηνία έφεσης, που είναι πολύ σύντομα: «Είμαι αισιόδοξη πως σύντομα η Μελέκ θα είναι ελεύθερη! Ολα τα στοιχεία που έχω μαζέψει είναι υπέρ της», του λέει και ο Κερέμ τους βλέπει μαζί, αλλά εκείνοι δικαιολογούνται πως δήθεν βρέθηκαν τυχαία στο ίδιο μέρος.

Καρέ-καρέ η επίθεση στην Elif

Ο Κερέμ συνεχίζει να βλέπει τον Μαχίρ και την Ασλί μαζί και ενισχύονται οι υποψίες του για τη σχέση τους και αυτή τη φορά δεν κρύβει την ενόχλησή του. Ολοι αναρωτιούνται τι συμβαίνει και ο Μαχίρ προσπαθεί να του μιλήσει, αλλά μάλλον τα κάνει χειρότερα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, φέρεται και υποτιμητικά στην Ασλί με αποτέλεσμα να τη φέρνει συνέχεια σε δύσκολη θέση. Ομως δεν ξέρει ότι οι δυο τους μιλούν κρυφά για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Μελέκ. Η Aσλί και ο Kερέμ συνεχώς παρεξηγεί ο ένας τις επιλογές και τη συμπεριφορά του άλλου.

Και οι δύο όμως υποφέρουν λόγω των συναισθημάτων τους αλλά δεν μπορούν να το παραδεχθούν. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, στη φυλακή, η Μελέκ και οι φίλες της υποψιάζονται ότι η Φιντάν κάτι ετοιμάζει αλλά δεν έχουν ιδέα ότι έχει σχεδιάσει να σκοτώσει τη Μελέκ αυτή τη φορά. Από την άλλη, η Χουμεϊρά βρίσκεται στα σύννεφα μετά την έκπληξη του Λεβέντ.

Elif Κιγιμέτ

Ο Λεβέντ της λέει ότι την αγαπάει τρελά και θέλει να χαθεί στα μάτια της. Ενώ όλα δείχνουν υπέροχα για τους δύο αυτούς ερωτευμένους, η κατάσταση είναι διαφορετική για τον Kερέμ και την Aσλί. Ο Κερέμ ακούει τον Μαχίρ να μιλάει με γλυκό τρόπο στο τηλέφωνο, καθώς μιλούσε με τη Μελέκ όπου την ενημέρωνε για τα ευχάριστα της αποφυλάκισής της, και συνειδητοποιεί πως τελικά αυτή που αγαπάει ο Μαχίρ δεν είναι η Ασλί, αλλά κάποια άλλη.

Ετσι αναγνωρίζει το λάθος του και θέλει να μιλήσει ανοιχτά στην Ασλί για τα όσα νιώθει. Μόνο που εκείνη είναι αποφασισμένη να βάλει οριστικό τέλος: «Αποφάσισα να παραιτηθώ τελικά! Μόλις ολοκληρώσω το project που έχω αναλάβει θα φύγω και δεν θέλω να σε ξαναδώ ποτέ ξανά στα μάτια μου. Με πρόσβαλλες και με κατηγόρησες ότι είμαι διπρόσωπη και υποκρίτρια. Τελειώσαμε πια! Δεν πρόκειται ποτέ ξανά να πληγώσεις την καρδιά μου! Αν θέλεις να μου κάνεις μια τελευταία χάρη, τότε φρόντισε να μην εμφανιστείς ξανά μπροστά μου», του ξεκαθαρίζει και φεύγει.

Ο Κερέμ ξέρει πως την έχασε πια για πάντα, αφού στάθηκε δειλός να της πει όσα νιώθει! Εν τω μεταξύ, η Φιντάν είναι αποφασισμένη να χυθεί αίμα και να σκοτώσει τη Μελέκ και έτσι δίνει στις κρατούμενες μαχαίρια. Φυσικά, εκείνες δεν θέλουν να πληγώσουν τη Μελέκ, αλλά η Φιντάν τις απειλεί με θάνατο. Οταν μπαίνει η Μελέκ στο κελί, η Φιντάν βρίσκεται στη μέση του θαλάμου με ένα μαχαίρι στο χέρι και την απειλεί: «Σου άφησα πολύ χρόνο να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά έφτασε πια η ώρα να τελειώσω μια και καλή μαζί σου», της λέει, την ώρα που επεμβαίνει η Γκαρίς, οι κρατούμενες την κρατούν και είναι αβοήθητη.

Η Φιντάν βάζει το μαχαίρι στον λαιμό της Μελέκ και τότε η Τσιτσέκ επεμβαίνει και σώζει τη φίλη της. Τώρα η Φιντάν βρίσκεται αντιμέτωπη με όλες τις συγκρατούμενές της. Οταν οι φύλακες έρχονται και ρωτούν σε ποιον ανήκουν τα μαχαίρια, η Φιντάν κατηγορεί τη Μελέκ, αλλά τελικά οι άλλες γυναίκες λένε την αλήθεια και η Φιντάν τιμωρείται!

Η Λεμάν κάνει πόλεμο στη Ζουλιντέ

Ο Σαφάκ παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η Λεμάν έχει ακόμα νεύρα με τη Ζουλιντέ και προσπαθεί να βρει το λάθος της για να την επιπλήξει. Ομως κρύβει τα συναισθήματά της όταν ο Σαφάκ είναι μαζί τους. Ο Εμιρχάν κοιτάζει τον Τουφάν με τρόμο. Είναι λυπημένος και ντροπιασμένος και κρατάει τη σιωπή του.

Μαχίρ Elif

Ο Σαφάκ και η Ζουλιντέ νιώθουν άγχος επειδή ο Εμιρχάν δεν λέει λέξη. «Θα τ’ αφήσουμε όλα πίσω μας και θα γίνουμε ξανά όπως παλιά, μην ανησυχείς», λέει η Ζουλιντέ στο παιδί της, την ίδια ώρα που η Λεμάν συνεχίζει να της κάνει πόλεμο νεύρων: «Δεν θα ασχολείσαι εσύ με τη γιατρειά του γιου μου! Μη νομίζεις ότι ξέχασα όσα έκανες στο παιδί μου! Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που μπήκες στις ζωές μας».

Η Κιγιμέτ ικετεύει τον Μαχίρ να τη σώσει

Στο κελί της φυλακής όλες οι κρατούμενες είναι χαρούμενες και γεμάτες καλή ενέργεια. Από τότε που έφυγε η Φιντάν, η ζωή τους είναι πιο ήρεμη. Ολες νιώθουν έτσι και επαινούν τη Μελέκ, εκτός από τη Νεσρίν. Η Γκαρίς και η Τσιτσέκ κάνουν μια λίστα για το μοίρασμα των εργασιών και η Μελέκ δείχνει για άλλη μια φορά την ανωτερότητά της, κάνοντας τη Νεσρίν να νιώθει αμηχανία που τόσο καιρό ήταν εναντίον της.

Μετανιώνει για όσα έγιναν και το λέει στη Μελέκ. Στην έπαυλη, η Κιγιμέτ έχει χαθεί στις σκέψεις της από τη στιγμή που μίλησε με τη φρουρό στη φυλακή και της είπε για όσα έγιναν με τη Φιντάν. Τηλεφωνεί στον Μαχίρ για να τον συναντήσει. Οταν βγαίνει έξω συναντά τη Φικρέτ, η οποία της μιλάει με αυτοπεποίθηση και επιδεικτικά: «Σύντομα είναι η δίκη της Μελέκ και να ξέρετε πως θα αθωωθεί! Ο πραγματικός ένοχος θα φανεί και θα αποδειχτεί πως όλα ήταν μια πλεκτάνη εναντίον της πελάτισσάς μου».

Η Κιγιμέτ αγχώνεται. Η Φικρέτ επισκέπτεται τη Μελέκ και την ενημερώνει για την ακρόαση της υπόθεσής της. Το βίντεο που έχει στην κατοχή της αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι δεν προσπαθούσε να καταλάβει την έπαυλη. Τότε, η Μελέκ καταλαβαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Στο μεταξύ, η Κιγιμέτ προσπαθεί να επηρεάσει τον Μαχίρ ώστε να μην καταλήξει στη φυλακή και υπόσχεται ότι δεν θα κάνει τίποτα πια στη Mελέκ: «Σε παρακαλώ, παιδί μου. Θέλεις να μπει η μητέρα σου στη φυλακή; Σώσε με σε ικετεύω και σου υπόσχομαι πως θα κάνω ό,τι θέλεις! Δεν πρόκειται ποτέ ξανά να πειράξω την Ελίφ και τη Μελέκ». Ομως δεν είναι ειλικρινής.

Στην αρχή, ο Mαχίρ δεν δείχνει να επηρεάζεται, αλλά η Κιγιμέτ αρχίζει να κλαίει και ο Mαχίρ δέχεται την προσφορά της και της λέει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην πάει φυλακή αλλά με τον όρο να επιστρέψει στην πόλη της μέχρι να βγει η Μελέκ από τη φυλακή γιατί θέλει να την αποτρέψει από το να της κάνει κακό. Η Κιγιμέτ δέχεται την πρόταση του Μαχίρ απρόθυμα.

Η Μελέκ ξεκαθαρίζει τη θέση της

Η Ελίφ θέλει να επισκεφθεί στη φυλακή τη μητέρα της αλλά κανείς δεν την πηγαίνει και είναι πολύ λυπημένη. Ο Κερέμ νιώθει αβοήθητος και απελπισμένος εξαιτίας της παρεξήγησής του με την Ασλί. Μιλάει σχετικά στη Χουμεϊρά και εκείνη του λέει ότι ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά είναι μόνο η αγάπη: «Η καλύτερη λύση είναι να πας και να της μιλήσεις».

Τελικά, ο Κερέμ πηγαίνει στην Ασλί και της λέει ότι λυπάται πολύ: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τον τρόπο που σου φέρθηκα, ήμουν απαράδεκτος», της ομολογεί, αλλά εκείνη ενεργεί πολύ αμυντικά και τον διώχνει. Ο Κερέμ δεν μπορεί να της πει ότι την αγαπά.
Αντίθετα, η Ασλί πιστεύει ότι ο Κερέμ δεν γνωρίζει το καλό, το έλεος και την αγάπη. Μετά από αυτό, ο Κερέμ αισθάνεται πολύ άσχημα και στο τέλος η Ασλί μετανιώνει που δεν τον σταμάτησε όταν έφυγε. Αγαπούν ο ένας τον άλλον, όμως δεν μπορούν να το παραδεχτούν και να το ομολογήσουν.

Επιπλέον, η Ασλί αρχίζει να ψάχνει για νέα δουλειά και λέει ότι έχει τελειώσει με τον Kερέμ τόσο στο μυαλό της όσο και στην καρδιά της, ενώ η Μπιρτζέ προσπαθεί να την παρηγορήσει. Η Μελέκ έχει αρχίσει να ενοχλείται που όλες της συμπεριφέρονται σαν αφεντικό και τους εξηγεί πως κανείς δεν είναι ανώτερος από τον άλλον.

Ο Μαχίρ την επισκέπτεται και είναι σίγουρος ότι η Μελέκ θα είναι ελεύθερη σύντομα αλλά εκείνη δεν μπορεί να χαρεί ακόμα γιατί δεν θέλει να απογοητευτεί αν κάτι πάει στραβά. Φεύγοντας, η Γκαρίς σταματάει τον Μαχίρ και του λέει: «Πρέπει να σας πω κάτι πολύ σημαντικό.

Σας είπε η Μελέκ για την επίθεση εναντίον της;», τον ρωτάει και εκείνος απαντάει αρνητικά. Η Γκαρίς συνεχίζει: «Η Κιγιμέτ έβαλε τη Φιντάν να σκοτώσει τη Μελέκ. Ευτυχώς, ήμασταν όλες εκεί και γλιτώσαμε τα χειρότερα». Ο Μαχίρ σοκάρεται και καταλαβαίνει ότι η Κιγιμέτ τον κορόιδεψε ξανά. Η Χουμεϊρά λέει στην Ελίφ ότι η μητέρα της μπορεί να βγει από τη φυλακή και η μικρή χαίρεται με τα ανέλπιστα νέα, αλλά η Κιγιμέτ θυμώνει. Στο μεταξύ, η Νεσρίν δίνει το τηλέφωνο της Φιντάν στη Μελέκ για να μιλήσει με την Ελίφ, αλλά η Κιγιμέτ πιάνει τη μικρή καθώς μιλάνε.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Άσχημα μαντάτα για την Elif στο Star - Έγινε γνωστό πως...

Τραγωδία στην Elif - Η Κιγιμέτ σκοτώνει την Φικρέτ & την θάβει!

TAGS