Κανονικός χαμός αναμένεται να γίνει στο σημερινό (5/4) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς, μιας και η Αρετή, έχοντας μάθει για τη νέα ερωμένη του Στάθη, πάει στο σπίτι της Εύας και την πλακώνει στο ξύλο.

Άλλωστε τις τελευταίες μέρες, η Αρετή αποτελεί το νούμερο ένα πρόσωπο που έχει μπει στο στόχαστρο του Twitter (δείτε εδώ τα απολαυστικά σχόλια).

Τι θα δούμε σήμερα (5/4) στη Γη της Ελιάς

Επεισόδιο 179

Η συνάντηση της Αντιγόνης με τη Μαρία αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για μια ιστορία που έχει διαδραματιστεί μεταξύ τους στο παρελθόν. Οι δυο γυναίκες αναφέρονται με μισόλογα σε κάτι που έχει συμβεί και έχει σημαδέψει τη ζωή της Αντιγόνης. Η Χάιδω, εξοργισμένη από αυτά που της είπε η Μέλπω, βρίζει τον Λυκούργο και τον διώχνει από το σπίτι της.

Εκείνος ζητά εξηγήσεις από τη Μέλπω, η οποία όμως δεν παραδέχεται όσα ειπώθηκαν και βγάζει τη Χάιδω τρελή. Στο μεταξύ, η Ιουλία βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της. Θέλει να αποκαλύψει στη Μυρτάλη όσα έμαθε για τη διαθήκη, αλλά από την άλλη ανησυχεί μήπως εκείνη αντιδράσει ακραία και οδηγήσει τον Ισίδωρο στα δικαστήρια, ίσως και στη φυλακή.

Σκεπτόμενη την εύθραυστη υγεία του αδελφού της, η Ιουλία κάνει συζήτηση με τον Μάνο και τον Ισίδωρο, οι οποίοι της αποκαλύπτουν τι σκοπεύουν να κάνουν με την περιουσία. Η Ιουλία εκφράζει τη διαφωνία της και τους απειλεί πως θα τα πει όλα στη Μυρτάλη.

Η Αρετή βρίζει τη Μαργαρίτα και στη συνέχεια πηγαίνει στο σπίτι της Εύας, τη χαστουκίζει και την αρπάζει από τα μαλλιά.

Η επανασύνδεση που περιμένουν όλοι

Ο Ισίδωρος βρίσκεται ένα βήμα πριν την φυλακή, καθώς όλη η οικογένεια είναι έξαλλη μαζί του. Η Μυρτάλη δεν δέχεται καμία συμφωνία και την τελευταία στιγμή, την κατάσταση σώζει η Αθηνά έχοντας στον πλευρό της τον Ιάκωβο!

Από το TiVi Σίριαλ

Ο Ιάκωβος είναι πυρ και μανία μετά από όσα έμαθε για την κομπίνα του Ισίδωρου με τη διαθήκη: “πάντα έτσι ήταν. Τα ήθελε όλα δικά του, αλλά δεν περίμενα ότι θα έφτανε και σ΄αυτό το σημείο” λέει. Τα δύο αδέλφια συγκρούονται άσχημα, με την Ιουλία να προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες.

Την ίδια στιγμή ο Ιάκωβος επιτίθεται και στον Κωνσταντίνο, αλλά εκείνος του εξηγεί : “Δεν ξέρω τι θα κάνετε μεταξύ σας, όμως αν εμπλακεί το όνομά μου στην υπόθεση, δεν θα διστάσω να τα βγάλω όλα στο φως και να κλείσω τον Ισίδωρο στη φυλακή” του λεει.

Στο μεταξύ ο Ισίδωρος φοβισμένος και προκειμένου να γλυτώσει τα χειρότερα, καλεί τη Μυρτάλη και, παρουσία του Ιάκωβου, του Μάνου και της Ιουλίας, της ανακοινώνει: “Μυρτάλη σε φώναξα εδώ για να σου πω ότι αποφασίσαμε να σου παραχωρήσουμε το 50% της περιουσίας”. Ωστόσο η απάντηση της Μυρτάλης, δεν είναι η αναμενόμενη: “Σας ευχαριστώ, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη. Θα διεκδικήσω ότι ακριβώς μου ανήκει, αλλιώς δεν θέλω τίποτα” του λέει. Βλέποντας ότι ο Ισίδωρος κινδυνέυει πραγματικά να μπει φυλακή, αρχίζουν όλοι να συμβουλεύουν τη Μυρτάλη να συμβιβαστεί στο θέμα της περιουσίας, εκείνη όμως δεν θέλει να κάνει πίσω.

Μετά από πίεση, η Μυρτάλη κάνει αντιπρόταση στον Ισίδωρο διεκδικώντας το 51% της περιουσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο Ισίδωρος όμως δεν είναι διατεθειμένος να της δώσει τίποτα παραπάνω, ενώ όλοι του λένε να δεχτεί για να γλυτώσει. Την κίνηση ματ, όμως αποφασίζει να την κάνει η Αθηνά στο οικογενειακό συμβούλιο και με την βοήθεια του Ιάκωβου προσφέρουν το πολυπόθηκτο 1% και σώζουν στην κυριολεξία τον Ισίδωρο από την φυλακή!

Η Αρετή ανακοινώνει στον Στάθη πως θέλει διαζύγιο και πως θα κινηθεί δικαστικά για να πάρει πίσω κάθε περιουσιακό στοιχείο που της ανήκει. Οι καβγάδες ανάμεσα στη Μέλπω και τον Λυκούργο δίνουν και παίρνουν. Έτσι, η Ισμήνη πλησιάζει τη Χάιδω και της μιλά ανοιχτά για όλα όσα έχουν μεσολαβήσει.

Η Χάιδω αποφασίζει να συγχωρέσει τον Λυκούργο και να αφήσει στην άκρη την παρεξήγηση που προέκυψε με την άφιξη της Μέλπως. Η Ευτυχία αντιλαμβάνεται πως ο Αποστόλης καλοκοιτάζει τη νέα εργάτρια, τη Σοφία (Κατερίνα Κοντού), κι αρχίζει να ζηλεύει. Ο Αποστόλης αντιλαμβάνεται πως η Ευτυχία έχει αρχίσει να ζηλεύει τις επαφές του με τη Σοφία και αποφασίζει να το τραβήξει στα άκρα.

Ο Στέφανος πετυχαίνει στον δρόμο τον Στάθη με την Εύα και τα αίματα ανάβουν, καθώς δυσκολεύεται να συγκρατήσει τον θυμό του. Ο Στάθης πηγαίνει στο Τμήμα για να κάνει ένα ξεκαθάρισμα στον Κουράκο και η κουβέντα τους είναι έντονη.

Η Μαργαρίτα είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει στην Άννα και τον Λεωνίδα πως όλοι τους οι κόποι με το νέο θερμοκήπιο, πήγαν στράφι. Το ζευγάρι μαλώνει κι ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον. Η Μυρτάλη βρίσκει νέο σπίτι και ετοιμάζεται να μετακομίσει, ενώ ο Ιάκωβος παλεύει να κρατηθεί μακριά από την Αθηνά, αλλά το μοιραίο δεν θα αργήσει να συμβεί.