Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο σημερινό (24/3) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του ALPHA, Σασμός (δείτε εδώ τι τηλεθέαση έκανε χθες 23/3), μιας και η Μαρίνα θα πάρει επιτέλους την απόφαση να ανοιχτεί στον Αντώνη.

Τι θα δούμε απόψε 24/3 στο Σασμό

Επεισόδιο 114

Η Αργυρώ αποκαλύπτει όλο το παρελθόν της και διηγείται την ιστορία της στο Σταύρο. Οι δυο τους έρχονται πιο κοντά από ποτέ. Κι η Μαρίνα, όμως, εξομολογείται στον Αντώνη, ενώ μια μεγάλη ανατροπή περιμένει την Άσπα… Μια έκπληξη που θα ομορφύνει για λίγο τις ζωές όλων τους. Ο Αστέρης από την άλλη αποκτά μια φωτογραφία της Αργυρώς, που γίνεται το πιο πολύτιμο αγαθό του, ενώ ο Καραπάνος πιάνεται ολοένα και πιο βαθιά στην παγίδα που του στήνει ο Γεράσιμος. Καθώς Μαθιός και Βασιλική περιμένουν με αγωνία το οριστικό τέλος της σχέσης τους, ο Νικηφόρος αφήνει το Ηράκλειο και γυρνά στο χωριό για να δώσει την τελική του απάντηση…

Θάνος Μπίρκος: «Ο Καραπάνος θα αρχίσει να σέβεται τον Τόλη»

Η ευχάριστη νότα στη νέα ζωή του Αστέρη Σταματάκη στη φυλακή είναι ο συγκάτοικός του, ο Τόλης. Ο έμπειρος θεατρικά Θάνος Μπίρκος που τον υποδύεται, μιλά για τον τρόπο που μαζί με τον Καραπάνο θα σταθούν στον Αστέρη, το έγκλημα που έκανε, τις κινήσεις του στο εξής και φυσικά για το αν πεθαίνει μέσα στις φυλακές της Κρήτης.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου για το Tv24

Τον «Σασμό» τον βλέπατε πριν ενταχθείτε σε αυτόν;

«Ημουν θεατής του “Σασμού” και μάλιστα τολμώ να πω πως ήμουν από τους φανατικούς. Οταν γυρνούσα από την παράσταση, καθόμουν και έβλεπα τα επεισόδια στο web tv. Είχα και έχω μεγάλη εκτίμηση στους ηθοποιούς, με ενδιέφερε να τους παρατηρήσω υποκριτικά».

Αληθεύει ότι σας είδαν στον «Ρινόκερο» του Γιάννη Κακλέα και σας πρότειναν τον ρόλο του Τόλη;

«Ηρθε η Μιράντα Ρωσταντή, η casting director της σειράς να δει την παράσταση και μετά από λίγο καιρό με κάλεσε και μου είπε για έναν ρόλο που πίστευε ότι μου ταιριάζει. Η χαρά μου ήταν μεγάλη όπως και η προσπάθεια που κατέβαλα για να το καταφέρω. Είχα πει από την αρχή το ναι από μέσα, απλά έλειπε να λύσουμε κάτι διαδικαστικά ζητήματα. Την προετοιμασία μου την αντιμετώπισα πολύ θεατρικά. Κάνω την εκμάθηση του λόγου με θεατρικές δομές και μετά προσπαθώ να αντιληφθώ πώς θα αντιδρούσε ο χαρακτήρας και πώς θα το βίωνε στον ρεαλισμό του. Γιατί μιλάμε για μια σειρά που βασίζεται στον ρεαλισμό του και έναν ήρωα με τον οποίο δεν έχω κοινά βιώματα».

Σας είχαμε απολαύσει σε γνωστές σειρές και ακόμα περισσότερες παραστάσεις. Αλλά νομίζω ότι ο ρόλος του Τόλη στον «Σασμό» έχει κάτι παραπάνω... Είναι πολύ αγαπητός στο κοινό.

«Είναι υπέροχος ρόλος. Μου άρεσε και με ιντρίγκαρε εξ αρχής. Νομίζω ότι είναι αγαπητός γιατί αρχικά είναι πολύ αγαπητός ο χαρακτήρας του Αστέρη. Ο Τόλης με τα χαρακτηριστικά που του έχουν δοθεί από τους σεναριογράφους είναι πολύ κοντά στον Αστέρη, στο να τον βοηθήσει σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή του, άρα και ο Τόλης έχει γίνει αγαπητός. Σαν να λέμε, είναι χτισμένος σεναριακά να βοηθήσει έναν ήδη αγαπητό ήρωα».

Φαίνεται ένας γλυκός ήρωας, όμως ως τηλεθεατές έχουμε την αίσθηση πως θα αποδειχθεί κάτι διαφορετικό. Κρύβει κάτι;

«Νομίζω πως το σημαντικό σε αυτόν τον ήρωα είναι ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνει τη σχέση του με τον Αστέρη. Το πώς δηλαδή τον βοηθάει να διαπραγματευτεί τον εγκλεισμό του μέσα στη φυλακή. Για το αν κρύβει κάτι... θα το δείτε εν καιρώ».

Ο Τόλης είναι λογιστής και μπήκε στη φυλακή γιατί σκότωσε τον εραστή της γυναίκας του...

«Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα. Σημασία έχει περισσότερο πώς αυτός ο χαρακτήρας έφτασε σε αυτό το σημείο. Εχει ενδιαφέρον να μάθει κανείς το γιατί και πώς έγινε η πράξη για την οποία και δεν μετανιώνει».

Τον Αστέρη θα τον βοηθήσει με κάποιον τρόπο σε ό,τι αφορά στην Αργυρώ; Μάλιστα σε λίγο καιρό θα δούμε να φτάνει στα χέρια του μια φωτογραφία.

«Σε εκείνα τα επεισόδια συγκεκριμένα, ο Τόλης θα ασχολείται με το νέο του κατοικίδιο. Δεν λέω τι θα είναι αυτό... έκπληξη!».

Το μπούλινγκ του Καραπάνου στον Τόλη θα συνεχιστεί;

«Αστέρης και Τόλης αρχίζουν και μαθαίνουν καλύτερα τον Καραπάνο. Ωστόσο ο Καραπάνος θα αρχίσει να σέβεται τον ήρωά μου. Ειδικά μετά τα λόγια του Αστέρη προς τον Βλάση. Θα δούμε πως ενώ κάποια στιγμή ο Καραπάνος τον βάζει να κάνει τον σκύλο, μετά το μετανιώνει».

Η παράσταση της Αντιγόνης θα ανέβει;

«Η παράσταση είναι ένας τρόπος του Τόλη να ξεφύγει από την καθημερινότητα της φυλακής. Δεν έχει σημασία δηλαδή αν θα ανέβει η παράσταση αλλά πώς θα περάσει η μέρα στη φυλακή όσο πιο αναίμακτα γίνεται».

Τόλης και Καραπάνος υπάρχει περίπτωση να γνωρίζονται από πριν;

«Δεν λένε κάτι τέτοιο τα σενάρια που έχω στα χέρια μου. Ωστόσο, οι δύο αυτοί ήρωες αποτελούν ένα δίπολο που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του Αστέρη».

Κυκλοφορεί η φήμη πως ο Τόλης θα πεθάνει μέσα στη φυλακή!

Σασμος

«Αυτό δεν ισχύει. Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου σε κάποια άλλη συνέντευξη. Εχω λάβει πολλά μηνύματα και πρέπει να σας πω ότι δεν θα πεθάνει ο Τόλης. Συγκεκριμένα, είχα μιλήσει σε κάποιο έντυπο για το φονικό του Τόλη και ο τίτλος που έβαλε συνάδελφος σας ήταν “Η σφαγή του Τόλη”. Μοιραία ο κόσμος κατάλαβε πως ο ήρωάς μου θα πεθάνει και όχι πως ο Τόλης έσφαξε κάποιον, γεγονός που θα καταλάβαινε αν διάβαζε το κείμενο. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πώς θα συνεχίσει ο Τόλης μέσα τη φυλακή και πώς θα εξελιχθεί. Είναι θέμα των σεναριογράφων».

Τι άλλο σας ρωτάει ο κόσμος;

«Πως θα ήθελαν σκηνή του ήρωά μου με την Καλλιόπη. Δεν ξέρω τι να απαντήσω γιατί δεν έχουν και λόγο να συναντηθούν, προς το παρόν τουλάχιστον».

Θα τον δούμε κάποια στιγμή να αγριεύει;

«Να αγριεύει με την έννοια να κάνει κακό σε άνθρωπο δεν νομίζω. Η αχίλλειος πτέρνα του είναι το φονικό που έχει κάνει. Νομίζω πως μέχρι εκεί φτάνει. Αλλη έξαρση δεν νομίζω να έχει».

Οι τρεις τους θα γίνουν μια παρέα;

«Είναι φυλακή. Περισσότερο θα μάθουν να συμβιώνουν ο ένας με τον άλλον παρά θα γίνουν φίλοι».

Ο Αστέρης όμως δεν είναι ισοβίτης. Θα κρατήσει κάποια επαφή με τον Τόλη όταν βγει από τη φυλακή;

«Δεν ξέρω πώς θα πάει σεναριακά. Προσωπικά θα ήθελα να το δω αυτό. Παρ’ όλα αυτά, ξεκινούν πολλές ενδιαφέρουσες παράλληλες ιστορίες στη φυλακή που θα χαρείτε να παρακολουθήσετε. Η φυλακή παίρνει ωραία τροπή...».

Το γεγονός πως είναι στο ίδιο κελί με τον Αστέρη, είναι τυχαίο;

«Ναι. Είναι στην πτέρυγα που κανονικά λέγεται ακτίνα στην ορολογία της φυλακής, των φονιάδων. Αναγκαστικά με κάποιον θα ήταν. Δεν κρύβεται κάτι πίσω από την επιλογή του συγκάτοικου».

Τι άλλο κάνετε;

«Είμαι σε συζητήσεις για μια καλοκαιρινή περιοδεία όπου θα ανακοινωθεί άμεσα και τον χειμώνα έχω κλείσει μια παράσταση με τον Γιάννη Κακλέα αλλά δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα. Και τώρα με τον “Σασμό” έγιναν προτάσεις... αλλά πήρα τις αποφάσεις μου».

Η τηλεόραση θα είναι στο εξής στα πλάνα σας;

«Είμαι τυχερός γιατί έχω υπάρξει σε εξαιρετικές σειρές, που πέρα από την επιτυχία στην τηλεθέαση είχαν και καλλιτεχνική επιτυχία. Προς το παρόν είμαι στον “Σασμό” και θέλω να συνεχίσω σε αυτή τη σειρά. Εχουμε βρει πολύ όμορφα τις γραμμές μας. Τα γυρίσματα με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο και τον Ορφέα Αυγουστίδη μας βγαίνουν αβίαστα. Αν ο ρόλος μου ολοκληρωθεί, με χαρά να δεχτώ νέες προτάσεις».