Από Πέννυ Μαστοράκου

Η υπόθεση αυτή έχει συγκλονίσει ιδιαίτερα το πανελλήνιο, καθώς δεν μπορεί κανείς να πιστέψει πως όλα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας είναι αλήθεια για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό. Οι παρουσιαστές όλων των εκπομπών, δεδομένου ότι πολλοί είναι και γονείς, ξεσπούν καθημερινά με όσα ακούν και δεν μπορούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους (δείτε εδώ τα κλάματα της Μπέττυς Μαγγίρα για το γεγονός).

Ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος και τις προηγούμενες είχε ξεσπάσει για την υπόθεση αυτή, το πρωί της Τετάρτης 19/10
την ώρα που η εκπομπή βρισκόταν σε εξέλιξη, θέλησε να κοιτάξει το κινητό του και αγανακτισμένος γύρισε στην κάμερα και απασφάλισε.

Όλα όσα ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας για την υπόθεση του Κολωνού

«Βλέπω φωτογραφίες, δεν μπορώ να το διαχειριστώ κιόλας γιατί είμαι και πατέρας… Σας είπα ότι στο υπόγειο που ζούσε τη φρίκη το παιδάκι, αυτός τράβαγε φωτογραφίες. Και σας είπα ότι στις φωτογραφίες που είχε η αστυνομία δεν φαινόταν το πρόσωπό του. Η φωτογραφία που τώρα είδα φαίνεται το πρόσωπό του 53χρονου βασικού κατηγορούμενου. Φαίνεται και κάμερα, και φαίνεται και όλη η σεξουαλική πράξη, ο βιασμός με το ανήλικο το 11χρονο.

Δεν ξέρω ειλικρινά, ζούμε σε μία ευνομούμενη πολιτεία- αν δικαστής, αν άνθρωπος, αν Θεός μπορεί να ακούσει την οποιαδήποτε δικαιολογία ή άλλοθι που μπορεί να πει αυτός ο άνθρωπος. Βλέπω αυτές τις εικόνες με πρωταγωνιστή, δεν μπορώ να βρω λόγια…

Και βγήκε χθες και είπε μέσα από τη φυλακή ότι «Δεν φταίω, τη βρήκα έτοιμη». Και έτσι να ήταν, οι φωτογραφίες που τώρα είδα, με έχουν σοκάρει, με έχουν παγώσει. Και το ξαναλέω, στις φωτογραφίες αυτές έχει βγάλει και το πρόσωπό του. Είναι φωτογραφίες που φαίνεται και ο ίδιος. Ενώ το πρωί σας είπα ότι δεν φαινόταν, έτσι είχα πληροφόρηση. Τώρα τις είδα. Σε κάποιες δεν φαίνεται, σε κάποιες είναι που τραβάει το κοριτσάκι φωτογραφία, συμμετέχει το κοριτσάκι, πώς… Δεν μπορώ να καταλάβω… Πώς, πώς, πώς; Με το 11χρονο» είπε αγανακτισμένος ο παρουσιαστής.

Γιώργος Λιάγκας

«Σας ακούω να λέτε μαλ***ες...»

Σε ένα ξέσπασμα προχώρησε το πρωί της Παρασκευής (14/10) ο παρουσιαστής όταν έμαθε ότι σχολιάζεται αρνητικά το γεγονός ότι η εκπομπή δε θα έπρεπε να παίζει τόσο ενημερωτικά θέματα (τα οποία βέβαια την έχουν εκτοξεύσει σε νούμερα τηλεθέασης), μιας και είναι πιο κοντά στο lifestyle.

«Σήμερα δώσαμε το ρεπορτάζ όλο. Να μην περιμένει ο κόσμος ότι θα συλληφθούν 200 άτομα. Ο μέγιστος αριθμός ανθρώπων που μπορούν να συλληφθούν είναι συνολικά άλλοι 10. 12 συνολικά είναι. Αυτή τη στιγμή είναι οι 2, αυτά τα καλόπαιδα και είναι άλλα 5-7 τα εντάλματα. Μην περιμένετε ότι ξαφνικά θα τους πιάσουν όλους, είναι μεγάλο το κύκλωμα. Καλό είναι να γίνει μία μεγάλη και δυνατή αρχή.

Και να πω και κάτι ακόμα. Δεν θα ζητήσω μετά από 30 χρόνια δημοσιογραφίας, που έχω υπηρετήσει το lifestyle και θα τοξαναϋπηρετήσω αν χρειαστεί –δεν είναι κακό με αισθητική και άποψη, από κανέναν να διαμορφώσω τη σκαλέτα της εκπομπής μας. Από κανέναν! Δεν έχω σχολιάσει ποτέ 30 χρόνια καμία εκπομπή. Είμαι μέχρι εδώ! Δε θα πάρω άδεια από κανέναν σας κύριοι συνάδελφοι, υποτιμητικά και ειρωνικά το λέω γιατί δεν σας θεωρώ συναδέλφους, για να κάνουμε τη σκαλέτα αυτής εδώ της εκπομπής. Διότι οφείλουμε μετά από 30 χρόνια και στα 53 μας να μην μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά να προσφέρουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στη σωστή ενημέρωση και να αφυπνίσουμε κάποιες συνειδήσεις.

Καλό το lifestyle, μας δίνει λεφτά. Η ψυχαγωγία μου δίνει λεφτά και όχι η ενημέρωση. Αυτή είναι μία αλήθεια. Δεν είπα ότι δεν θέλω να το κάνω. Αν μη τι άλλο, μετά από 30 χρόνια δουλειάς, αν μπορούμε σε κάτι να συνεισφέρουμε για να χτυπήσουμε μία καμπάνα στην κοινωνία και να αφυπνίσουμε συνειδήσεις. Άντε πια! Σας ακούω τόσα χρόνια να λέτε μαλ@κίες. Θα αρχίσω να μιλάω κι εγώ πια. Λοιπόν… Σας ζητώ συγγνώμη. Συγγνώμη από τους τηλεθεατές αλλά κι εγώ είμαι άνθρωπος» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Σε σάπια κοινωνία...» - Η οργισμένη ανάρτηση του Βασίλη Μπισμπίκη για την υπόθεση βιασμού στον Κολωνό

«Αποφυλακίζονται παιδόφιλοι και ξαναβιάζουν!» - Η αγανάκτηση της Ελεονώρας Μελέτη για την υπόθεση του Κολωνού