Από Πέννυ Μαστοράκου

Αυτή την σεζόν, τον απολαμβάνουμε στην νέα σειρά του Mega, Μαύρο Ρόδο, όπου υποδύεται έναν σκοτεινό άνθρωπο της νύχτας, τον Θέμη Καστρινό (δείτε εδώ όσα έχει πει για τον ρόλο του) και η αλήθεια είναι πως έχει ξετρελάνει το τηλεοπτικό κοινό, όχι μόνο εκείνος αλλά και ολόκληρο το καστ και η πλοκή της σειράς! Ο λόγος για τον Λεωνίδα Κακούρη που πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά και μιλά στο docville για όλα!

Ο Λεωνίδας Κακούρης αποκαλύπτει για την σειρά

Το γεγονός ότι η σειρά βασίζεται σε βιβλίο σάς προβληματίζει προς το γεγονός ότι οι τηλεθεατές θα έχουν πρόσβαση στις εξελίξεις;

«Αυτό αρχικά το βρίσκω πάρα πολύ καλό, γιατί αποτελεί μια πολύ καλή βάση. Από εκεί και πέρα στο σενάριο υπάρχουν επιπλέον χαρακτήρες και η ιστορία δρομολογείται διαφορετικά. Μπορεί οι τηλεθεατές που έχουν διαβάσει το βιβλίο να έχουν μια εικόνα της υπόθεσης, όμως θα δουν ιστορίες που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν».

Άρα το βιβλίο δεν θα δώσει spoiler;

«Αυτό είναι μια συνήθεια των τελευταίων ετών που δεν την καταλαβαίνω κιόλας. Για εμένα δεν είναι τόσο η ιστορία αλλά το πώς αυτή αποδίδεται. Όπως συμβαίνει και στο θέατρο. Τα κλασικά έργα τα ξέρουμε αλλά παρ’ όλα αυτά πηγαίνουμε να τα ξαναδούμε. Για να δούμε μια διαφορετική ανάγνωση. Ο συγγραφέας γράφει κι εμείς δίνουμε ζωή και ερμηνεία στα λόγια του. Τα spoilers λοιπόν μένουν σε ένα επιφανειακό και ανούσιο κουτσομπολιό. Σε κουβέντα να βρισκόμαστε»

Την εφετινή τηλεοπτική χρονιά πώς τη σχολιάζετε;

«Είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι βγαίνουν πολλές σειρές. Θα δουλέψουν πολύ περισσότεροι συνάδελφοι εφέτος, γιατί ο κλάδος των καλλιτεχνών έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία. Απλώς βρίσκω πάλι μια υπερβολή που μάλλον ρέει στο DNA του Έλληνα. Νομίζω ότι θα ήταν πιο ωραίο να γίνουν ίσως πιο λίγες σειρές, οι οποίες θα ενισχυθούν και περισσότερο οικονομικά, σε επίπεδο παραγωγής, που σημαίνει ότι θα ανέβουν και σε ένα άλλο επίπεδο. Φοβάμαι ότι αρκετές από αυτές τις σειρές που θα ξεκινήσουν με προσδοκία, γιατί κανείς δεν ξέρει εξαρχής την πορεία που θα έχει μια σειρά, θα “μείνουν” στον δρόμο από τα λίγα καύσιμα της τηλεθέασης. Μακάρι να διαψευστώ»

Ο Λεωνίδας Κακούρης αποκαλύπτει για την σειρά

Ετοιμάζετε κάτι άλλο επαγγελματικά για τον χειμώνα;

«Τον χειμώνα λέω να μείνω στο “Μαύρο’ Ρόδο”. Η αλήθεια είναι το εφετινό καλοκαίρι είχε μεγάλο φόρτο εργασίας με πρόβες, γυρίσματα, δύο περιοδείες, καθημερινά ταξίδια σχεδόν. Οπότε πρέπει να κατεβάσω στροφές, για να μπορέσω να ζήσω λίγο και τη δική μου ζωή, όχι μόνο των χαρακτήρων που υποδύομαι. Και επειδή ο Θέμης είναι βασικός ήρωας και θα έχω πολύ γύρισμα, είπα, τουλάχιστον για το πρώτο μισό της σεζόν, να μην κάνω κάτι στο θέατρο, για να χαρίσω στον εαυτό μου και στους δικούς μερικά απογεύματα και κάποια Σαββατοκύριακα»

Έχετε χαράξει μια λαμπρή πορεία στο θεατρικό σανίδι και στη μικρή οθόνη. Τι αποτύπωμα θα θέλατε να αφήσετε;

«Συνήθως το αποτύπωμα που αφήνουμε το βλέπουν οι άλλοι. Εμείς δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε και, αν θέλετε τη γνώμη μου, δεν πρέπει. Εύχομαι' όλη αυτή η πορεία μου να είχε μια ουσία. Και μέσω της τέχνης μου να λειτούργησα σαν σπίθα για κάποιους ανθρώπους να ανακαλύψουν τη μαγεία. Την τέχνη τού ανέφικτου...».

Όλη η αλήθεια για την καταγωγή του και η οικογένειά του

Στην προσωπική του ζωή, ο ηθοποιός έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια με την Αλίκη Στεφανοπούλου και τα δυο παιδιά τους, την Ηλιάνα και τον Βαγγέλη. Είναι γεννημένος στην Γερμανία, ωστόσο επέστρεψε στην Ελλάδα και φοίτησε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου.

Για την οικογένειά του είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό και στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και είχε αναφέρει: «Η σχέση μου με τα παιδιά μου έχει χτιστεί από την αρχή. Από την πρώτη στιγμή που είδα το ποδαράκι της κόρης μου να σηκώνεται από το λεκανάκι μέσα στο νοσοκομείο, όταν ήρθε σπίτι, που καθόμασταν και κοιτάγαμε με τη γυναίκα μου αυτό το πλάσμα και δεν ξέραμε πώς να το πιάσουμε, πώς να το αγγίξουμε και πώς να το βάλουμε να κοιμηθεί. Αυτή η σχέση χτίστηκε σιγά σιγά και νομίζω ότι χτίστηκε καλά.

Τα πρώτα 7 χρόνια που είχε γεννηθεί η Ηλιάνα, είχα επιλέξει να κάνω λίγες θεατρικές παραστάσεις, να κάνω περισσότερες εκφωνήσεις, σπικάζ και ντοκιμαντέρ, όπου είχα μια πιο σταθερή πηγή εισοδήματος. Τον υπόλοιπο χρόνο φρόντιζα να περνάω χρόνο με την οικογένεια. Είναι αυτή η τεράστια ευκαιρία που έχουν οι γονείς να κάνουν μία επανεκκίνηση του εαυτού τους, μέσα από το ίδιο το μεγάλωμα των παιδιών τους.

Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ αυτό, ακόμη και να γιατρέψω κάποιες πληγές ή κάποιες τρύπες που έβρισκε χώρο και έμπαινε το κρύο. Λειτούργησε ιαματικά στην ψυχή μου» είχε πει χαρακτηριστικά ενώ για την απώλεια που του στοίχησε αποκάλυψε...

«Ο πατέρας μου σκοτώθηκε με ένα ταξί που δούλευε και είχε το μισό. Άθελά του άφησε το χρέος. Πλήρωσε πολύ πιο άσχημα το γεγονός ότι δεν φορούσε ζώνη. Γιατί αν φορούσε ζώνη… Τριάντα χρόνια πριν, όμως, φορούσε κανένας Έλληνας ζώνη;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο: «Ακόμα και το κάπνισμά του μου είχε λείψει!» - Κακούρης και Διδασκάλου μιλούν μία ανάσα πριν την πρεμιέρα

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Το αμαρτωλό παρελθόν αποκαλύπτεται - Τι σχέση έχουν ο Θέμης και η Πολυξένη