Από Ελένη Μήτση

Θλίψη μεγάλη γέμισε το πανελλήνιο η είδηση θανάτου του Σταμάτη Κόκοτα, με τον τραγουδιστή να αφήνει την τελευταία του πνοή στα 86 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο.

Τα σχόλια των πιστών ακόλουθων του έπεσαν βροχή στα social media, αφού εκτός από το ταλέντο του ήταν και μια πολύ ευγενική παρουσία. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την τελευταία συνέντευξη του τραγουδιστή στην ΕΡΤ με εκείνον να μιλάει με αγάπη για το επάγγελμα του και τους συνεργάτες του.

Η τελευταία συνέντευξη του Σταμάτη Κόκοτα

Η ζωή του Σταμάτη Κόκοτα

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής. Είναι δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού.Ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

"Το μάθαμε κι εμείς νωρίς το πρωί... " - Συντετριμμένη η Ναταλία Γερμανού στον αέρα του Καλύτερα δεν γίνεται με τον θάνατο του Κόκοτα

Έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος Σταμάτης Κόκοτας