Από Ελένη Μήτση

Το βραδύ της Τετάρτης 28/9 μεταξύ των καλεσμένων, που είδαμε στο The 2night show ήταν και ο Κώστας Στεφανής, ο γνωστός παρουσιαστής του Traction, ο οποίος ομολογουμένως αγαπάει την ταχύτητα.

Μια πολύ ειλικρινή συνέντευξη παραχώρησε ο συνοδηγός αγώνων, τονίζοντας τις δυσκολίες του επαγγέλματος του, τις ανησυχίες, που κρύβει γενικότερα η ταχύτητα αλλά και τη στιγμή, που μια συνέντευξη του στάθηκε αφορμή για να πληγωθούν τα παιδιά του.

Οι δηλώσεις του Κώστα Στεφανή στο The 2night show

«Eίχα πει κάποτε σε μια συνέντευξη κάτι που είχα στεναχωρήσει τα παιδιά μου αλλά τους το εξήγησα και το κατάλαβαν. Είχα πει ότι μέσα σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο αναπτύσσονται τέτοιες σχέσεις που δεν αναπτύσσονται μεταξύ ανδρός και γυναικός, πατέρα και παιδιού».

«Είναι τέτοια η ανδρεναλίνη και το ρίσκο. Και αν δεν υπάρχει χημεία (μεταξύ οδηγού και συνοδηγού) δεν πετυχαίνει το πράγμα».

«Τα παιδιά μου είχαν στεναχωρεθεί γιατί είχα πει ότι δεν αναπτύσσεται τέτοια σχέση. Ο γιος μου το είχε καταλάβει από τότε και μάλιστα κατάλαβε κάποτε, και το έμαθα μετά από χρόνια, τη σημασία των ζωνών ασφαλείας χωρίς να του έχω πει ποτέ εγώ «βάλε ζώνη». Είμαστε στη Μεταμόρφωση και κλείνουμε τον δρόμο για να κάνουμε τη δοκιμή μιας και την άλλη μέρα ξεκινάγαμε.

Και ενώ είναι κλειστός και δεν υπάρχει τίποτα, βγαίνει μια σκουπιδιάρα μέσα από τα πουρνάρια γιατί δεν έπαιρνε μπροστά και την έσπρωξαν»

«Και σκάμε πάνω στη σκουπιδιάρα με τον πίσω αριστεροί τροχό και φεύγει η πίσω αριστερή πόρτα, ο τροχός ο αριστερός με την μπυκάλα, το πορτ μπαγκάζ και έμεινε μια σπηλιά τεράστια. Εμείς αγρατζούνιστοι. Φορτώνω το αμάξι να πάμε να το χτίσουμε και εκείνη τη στιγμή προσπερνάει τη σύζυγο μου με τα παιδιά μου πιτσιρίκια, που ψώνιζαν στο σούπερ μάρκετ και παθαίνει πανικό».

Λίγα λόγια για τον Στεφανή

Ο 73χρονος Κώστας Στεφανής, γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1949 στο Μοσχάτο και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της δημοσιογραφίας στις εφημερίδες “Bραδυνή” και “Aπογευματινή“, όπως και στα περιοδικά “Auto
Tourism“, “Πίστες και Τροχοί” και “4T“.

Από το 1970, σε ηλικία μόλις 21 ετών, ο Κώστας Στεφανής παράλληλα με τη δημοσιογραφία, πέρασε στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από τον οποίο είχε μαγευτεί στην ηλικία των 17, όταν παρακολούθησε το θρυλικό Ράλι Ακρόπολις για πρώτη φορά. Δεν ήθελε ποτέ να καθίσει πίσω από το τιμόνι καθώς η θέση του συνοδηγού τον είχε ήδη κερδίσει, όταν με έναν φίλο του είδαν από κοντά το εσωτερικό ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Έκτοτε ο Κώστας Στεφανής έχει πάρει μέρος σε πάνω από 300 αγώνες ράλι, έχοντας κατακτήσει 16 πρωταθλήματα και κύπελλα που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα, ενώ έχει συμμετάσχει και σε 28 ράλι Ακρόπολις. Έχει διατελέσει συνοδηγός μερικών από των πιο γνωστών και πετυχημένων οδηγών αγώνων στην Ελλάδα, συνθέτοντας πάντοτε ένα καταπληκτικό δίδυμο. Μερικοί από αυτούς είναι ο Ιαβέρης, ο Ιαβέρης Jr, ο Τζίγγερ, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Άρης Βωβός.

Από το 1993 δραστηριοποιείται στον χώρο της τηλεόρασης, συμμετέχοντας στην εκπομπή “Τροχοί και Δρόμοι“, ενώ από το 1999 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή “Traction” που ειδικεύεται σε θέματα αυτοκινήτου και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Το 2010 ξεκίνησε την έντυπη έκδοση της εκπομπής, το “Traction Magazine“.

Ο Κώστας Στεφανής είναι παντρεμένος πάνω από 40 χρόνια με τη σύζυγο του τη Φυλλίς, με την οποία έχουν αποκτήσει και δύο παιδιά, τον Μάνο και την Ηρώ. Ο Μάνος Στεφανής μάλιστα κληρονόμησε το πάθος του πατέρα του για το ράλι και έγινε και οδηγός αγώνων, έχοντας αρκετές φορές ως συνοδηγό τον πατέρα του, όπως στο πρόσφατο Ράλι Ακρόπολις 2022, όπου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα στη δεύτερη μέρα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Είναι γ@@ω τα παιδιά!» - Τα είπε όλα με μία λέξη ο Λαγούτης για την συνεργασία του με τον Λεβεντογιάννη

«Δεν έχει να κάνει με αριθμούς...» - Ο πραγματικός λόγος πίσω από την αποχώρηση της Μαρίας Αναστασοπούλου από το ΣΚΑΪ