Από Πέννυ Μαστοράκου

Άλλη μία απώλεια ενός πολύ δικού της ανθρώπου βίωσε πρόσφατα η Μαίρη Χρονοπούλου, αυτή της Μάρθας Καραγιάννη, για την οποία μίλησε με λόγια που συγκινούν βαθιά. Η σπουδαία ηθοποιός έχει αναφέρει ουκ ολίγες φορές πως έχουν φύγει από την ζωή όλα α δικά της άτομα, και πως της είναι αβάσταχτο να ζει με αυτό.

Σε συνέντευξή της λοιπόν στην εφημερίδα Espresso και τον Γιάννη Αρμουτίδη, μίλησε για τον χαμό της φίλης της και αποκάλυψε πως η Μάρθα Καραγιάννη ήταν από τις ελάχιστες συναδέλφους που την επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο όταν έδινε μάχη για τη ζωή της ενώ αναφέρθηκε και στον δικό της θάνατο για τον οποίο έχει ήδη κινηθεί συμβολαιογραφικά

Η αποκάλυψη της Μαίρης Χρονοπούλου

«20 χρόνια, που ήμουν μεταξύ ζωής και θανάτου στα νοσοκομεία, ελαχιστότατες συνάδελφοι ήρθαν να με δουν: η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η Μπεάτα Ασημακοπούλου κι η Μαρθούλα. Καμία άλλη…Καλό κορίτσι! Δεν έχω εύκολο πια το κλάμα εδώ και πολύ καιρό. Κλαίει μόνο το μέσα μου!» αναφέρει στις δηλώσεις της η Μαίρη Χρονοπούλου.

«Εγώ το κάνω συμβολαιογραφικά. Την όλη διαδικασία παραλαβής της σορού μου, όταν εγκαταλείψω αυτόν τον κόσμο -διότι δεν είναι μόνο η καύση που με απασχολεί αλλά κι όλη η διαδικασία που θα προηγηθεί. Τα έχω όλα μυστικά, όπως κι όλη αυτή την ιστορία, υπό απόλυτη σεμνότητα και λιτά. Η τελευταία μου εναπόθεση θα είναι σε χρώμα λευκό. Κι όχι φέρετρο. Κανείς δεν θα ξέρει που θα βρίσκομαι. Το τελευταίο «πάρτι» έχει άλλο πλάνο!

Η καύση είναι ένας εξαγνισμός! Είναι προτιμότερο να σε σπαράζουν σκαθάρια και σκουλήκια; Δείξε μου -σε όλη την ανθρώπινη ιστορία- έναν αθάνατο! Έζησε ποτέ κανείς αιώνια; Μια απλή μετάβαση είναι! Είναι η μοίρα μας. Τώρα, αν με ρωτάς πως θα πάρουν οι φίλοι μου αυτήν την απόφασή μου; Εκείνο που είναι βέβαιο, ένας πολύ πολύ αγαπητός μου άνθρωπος γίνεται έξαλλος όταν το ακούει. Κι είπε ότι θα κάνει το παν για να το εμποδίσει! Λυπάμαι, καλέ μου, που οι απόψεις μας διίστανται!» είπε η Μαίρη Χρονοπούλου.

«Έχω μείνει μόνη μου, έφυγαν όλοι...»

Θλίψη έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση θανάτου του Κώστα Καζάκου την Τρίτη 13/9 αλλά και την αμέσως επόμενη μέρα αυτός της Ειρήνης Παππά (δείτε εδώ με ποιον πασίγνωστο σκηνοθέτη είναι συγγενής), και πλήθος φίλων και συνεργατών τους δεν μπορούν να πιστέψουν την απώλειά τους.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 14/9 στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη, μίλησε και η κορυφαία Μαίρη Χρονοπούλου για τις απώλειες αυτές χωρίς να καταφέρει να κρύψει τη θλίψη της και την στεναχώρια της που ένας ένας όλα της τα αγαπημένα άτομα φεύγουν από την ζωή.

«Έχω χάσει πια όλους μα όλους τους παρτενέρ μου, τους κινηματογραφικούς. Έφυγε ο Νίκος Κούρκουλος, ο Γεωργίτσης, ο Βόγλης, ο Μπάρκουλης, ο Καζάκος. Όσοι ηθοποιοί δούλεψα μαζί τους έχουν φύγει. Αισθάνομαι ολομόναχη. Σήμερα αισθάνομαι ότι πια στέγνωσα. Είναι τραγικό. Έχω αρχίσει και αποχαιρετώ με τη φράση “εις το επανιδείν”. Φτάνει η ώρα πια να τους συναντήσω. Έχουν φύγει όλοι.

Με τον Κώστα Καζάκο έχουμε κάνει πολλές σημαντικές ταινίες μαζί. Ένας εξαιρετικός συνάδελφος, φίλος από πολύ πολύ παλιά. Ήμουν φίλη με την πρώτη πρώτη του γυναίκα. Από τότε είμαστε φίλοι. Κάναμε καταπληκτικές ταινίες μαζί. Τον Κώστα Καζάκο με τη Τζένη Καρέζη δεν τους έχω ζήσει σαν ζευγάρι. Ήμουν πολύ κολλητή στα νιάτα μας με τον Κώστα και την πρώτη του γυναίκα. Ο Κώστας κατάφερε να είναι ταυτόχρονα και δάσκαλος και μαθητής. Μόνο οι πολύ καλοί ηθοποιοί το καταφέρνουν αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων η ηθοποιός...

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Αυτή είναι η Μάρθα μας...» - Συγκλονιστικό βίντεο από την τέφρα της Καραγιάννη

«Ήταν προετοιμασμένη...» - Η συμφιλίωση της Μάρθας Καραγιάννη με τον θάνατο