Από Πέννυ Μαστοράκου

Από το απόγευμα της Τρίτης 13/9 θλίψη επικρατεί στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς έφυγε η ζωή ο σπουδαίος Κώστας Καζάκος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, αφού νοσηλευόταν εδώ και εβδομάδες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» καθώς αντιμετώπιζε χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα.

Μεταξύ των ανθρώπων που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την απώλειά του, ήταν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μέσα από ανάρτησή του, ήθελε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του

Το αντίο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κώστα Καζάκο

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κώστα Καζάκου. Μιας πληθωρικής και δυναμικής προσωπικότητας, που υπήρξε διαρκώς παρούσα στην Τέχνη, όπως και στη δημόσια ζωή ως βουλευτής. Και από τις δύο θα λείψουν, τώρα, τόσο η επιβλητική του εμφάνιση, όσο και η χαρακτηριστική φωνή του. Αυτήν, με την οποία απέδιδε τους σημαντικούς ρόλους του, αλλά και διατύπωνε τις απόψεις στις οποίες πίστευε. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους δικούς του ανθρώπους» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων.

Μεγάλη θλίψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η ζωή και οι έρωτες του Κώστα Καζάκου

Ο δημοφιλής ηθοποιός γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας στις Μαΐου 1935 και ήταν απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Υπήρξε παντρεμένος με την Τζένη Καρέζη, με την οποία παρέμειναν μαζί 24 χρόνια μαζί, ενώ απέκτησαν και έναν γιο, τον επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο, ο οποίος πήρε το ίδιο όνομα με τον πατέρα του, εξαιτίας της μητέρας του, που λάτρευε τον σύζυγό της.

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της καλής του, ο ηθοποιός αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή του και παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια, με την οποία απέκτησαν, μάλιστα, τέσσερα παιδιά, τον Αλέξανδρο, την Άρτεμη-Γεωργία, την Ηλέκτρα, και την Μάγια.

Κώστας Καζάκος θάνατος

Η Άρτεμις-Γεωργία έχασε τη ζωή της στις 25 Ιουνίου 1999, σε ηλικία 8 μηνών, μία εβδομάδα μετά την βάπτισή της, καθώς έπασχε από μία σπάνια ασθένεια.

Ο σπουδαίος ηθοποιός πρόλαβε να γνωρίσει και το εγγόνι του, καθώς ο γιος του, Κωνσταντίνος Καζάκος με την τότε σύζυγό του, Τάνια Τρύπη το 2012 έφεραν στον κόσμο την Τζένη Καζάκου, που έχει επιλέξει να ακολουθήσει και εκείνη την υποκριτική.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Συντετριμμένος ο Κωνσταντίνος Καζάκος - Στον Ευαγγελισμό μετά τον θάνατο του πατέρα

Το κρατικό κανάλι δεν ξεχνάει τον μεγάλο ηθοποιό - Το αφιέρωμα της ΕΡΤ για τον Κώστα Καζάκο