Από TV24 Team

Είναι αδιαμφησβήτητα μία από τις ωραιότερες γυναίκες της ελληνικής showbiz, και παρότι μικρή σε ηλικία έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα σε επαγγελματικό επίπεδο!

Ο λόγος για την λαμπερή Δούκισσα Νομικού, την γλυκιά μαμά, σύζυγο, επιχειρηματία, μοντέλο και παρουσιάστρια, η οποία απασχόλησε ιδιαίτερα τα media τα τελευταία εικοσιτετράωρα όχι για τόσο ευχάριστο λόγο, καθώς πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως αποχώρησε οριστικά από το Πρωινό λίγες μόνο μέρες μετά την πρεμιέρα της εκπομπής.

Ανεξάρτητα όμως από το γεγονός αυτό, είναι αρκετά πράγματα που λίγοι γνωρίζουν για την ίδια, τα οποία όμως εκείνη δεν έκρυψε ποτέ, καθώς απλά δεν είναι τόσο εμφανή, όπως η πάθηση από την οποία πάσχει εκ γενετής.

Η σπάνια εκ γενετής πάθηση της Δούκισσας Νομικού

Είναι γνωστό, πως οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμα μάτια, και συγκεκριμένα σαν της Δούκισσας που είναι κυριολεκτικά σαν πολύτιμοι λίθοι στο χρώμα και εντυπωσιακά, έχουν και περισσότερες ευαισθησίες, σε αντίθεση από εκείνους με σκουρόχρωμα.

Η παρουσιάστρια πριν αρκετό καιρό μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media, είχε μιλήσει ανοιχτά για την πάθηση από την οποία πάσχει, η οποία ωστόσο τώρα που έχει μεγαλώσει δεν φαίνεται τόσο έντονα, ειδικά στις εμφανίσεις της, και μιλάμε για τα μάτια της τα οποία έχουν διαφορετικό χρώμα.

Πιο συγκεκριμένα το ένα είναι μπλε και το άλλο πράσινο και το όνομα αυτής της πάθησης είναι ετεροχρωμία . Η ίδια μάλιστα ανεβάζοντας μία φωτογραφία είχε πει χαρακτηριστικά:

«Επειδή διαβάζω τα σχόλιά σας και οι περισσότεροι με ρωτάτε για τα μάτια μου, ναι έχουν διαφορετικό χρώμα το ένα είναι πράσινο το άλλο μπλε… μικρή φαινόταν πολύ πιο έντονα τώρα όχι τόσο. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω στη μόδα οι φωτογράφοι έκαναν photoshop για να είναι το ίδιο χρώμα δεν ξέρω γιατί το θεωρούσαν μάλλον “ελάττωμα”;

Kάποια στιγμή τους είπα να σταματήσουν να το αλλάζουν. Πάντως άργησα να συνειδητοποιήσω ότι μας κάνει να διαφέρουμε είναι το πλεονέκτημα μας το να είμαστε μοναδικοί είναι η δύναμή μας μην προσπαθείς να κρύψεις ότι σε κάνει ξεχωριστό ανάδειξε το μην προσπαθείς να γίνεις όπως όλοι».

Η εκ γενετής πάθηση της Δούκισσας Νομικού
Πηγή - Instagram

Τι είναι η ετεροχρωμία;

Η ετεροχρωμία (heterochromia), γνωστή επίσης ως heterochromia iridis, είναι κατάσταση κατά την οποία το χρώμα της ίριδας του ενός ματιού είναι διαφορετικό από το χρώμα της ίριδας του άλλου. Το φαινόμενο αυτό λέγεται ολική ετεροχρωμία (ολική ετεροχρωμία). Υπάρχει επίσης και το φαινόμενο κατά μόνο ένα τμήμα της ίριδας έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη και αυτό αποκαλείται «μερική ετεροχρωμία» (partial heterochromia).

Η ετεροχρωμία, είτε ολική, είτε μερική, σχετίζεται με τη συγκέντρωση μελανίνης στην ίριδα του ματιού ή σε τμήμα της και οφείλεται σε γονιδιακή κληρονομικότητα, ή προκαλείται από ασθένεια ή τραυματισμό. Για την ιστορία , να πούμε πως ο μικρός Σάββας δεν έχει ετεροχρωμία ίριδας αφού έχει κληρονομήσει τα καστανά μάτια του πατέρα του!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αποκλειστικό: Ποια παίρνει την θέση της Δούκισσας Νομικού μετά την αποχώρηση της από το Πρωινό;

Όσα δήλωνε η Δούκισσα Νομικού για τον Γιώργο Λιάγκα πριν τα ''σπάσουν'' - Πήγε με τις καλύτερες εντυπώσεις και φεύγει με...