Από Ελένη Μήτση

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει χαράξει έναν δρόμο στο χώρο της δημοσιογραφίας και της παρουσίασης με την καριέρα του να είναι μεγάλη. Σε γενικές γραμμές έχει απασχολήσει τα μέσα με δηλώσεις, που κατά καιρούς κάνει αλλά και με τα προσωπικά του.

Το μέρος από όπου κατάγεται ο Γιώργος Λιάγκας

Δεν κρατάει πολλά μυστικά, αυτό ωστόσο που δεν ξέραμε για εκείνον έχει να κάνει με την καταγωγή του. Ο Λιάγκας μπορεί να έχει μεγαλώσει στη Αθήνα αλλά οι ρίζες του έρχονται από τη Λάρισα και συγκεκριμένα από το Αργυροπούλι Τυρνάβου.

Πολλοί θα περίμεναν να προέρχεται από κάποιο νησί ή έστω από ένα παραθαλάσσιο μέρος, αφού η αγάπη του για το υγρό στοιχείο είναι γνωστή και τα χρήματα για το σκάφος του, που έχει ρίξει δεν τα λες και λίγα...

Γιώργος Λιάγκας ζωή

Λίγα λόγια για τη ζωή του παρουσιαστή

Ο Γιώργος Λιάγκας (Αθήνα, 28 Μαΐου 1969) είναι Έλληνας δημοσιογράφος και παρουσιαστής εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Από τον Ιούνιο του 2021 είναι αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Είναι μηχανολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από όπου πήρε το πτυχίο με βαθμό «λίαν καλώς».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν ως πιανίστας σε ένα πιάνο-μπαρ. Εκεί τον είδε ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης και τον συμβούλεψε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, πράγμα που έγινε. Υπήρξε στέλεχος του πολιτικού και κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ στο ΣΚΑΪ (μετέπειτα Alpha) και αργότερα στο Star Channel, όπου παρουσίαζε και δελτία ειδήσεων.

Στη δημοσιογραφία δάσκαλός του ήταν ο Σταμάτης Μαλέλης. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Mega Channel όπου παρουσίασε αρκετά επιτυχημένα τηλεπαιχνίδια, όπως «50-50» και «Η εκδίκηση της ξανθιάς». Από τον Οκτώβριο του 2010 ως τον Ιούλιο του 2013 ανέλαβε από κοινού με τη σύζυγό του, Φαίη Σκορδά, την παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του Mega με τίτλο «Πρωινό mou» σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Το καλοκαίρι του 2013 συμφώνησε με τον ΑΝΤ1 και μέχρι το καλοκαίρι του 2016 παρουσίασε την εκπομπή «Το Πρωινό», με τη σύζυγό του Φαίη Σκορδά ως συμπαρουσιάστρια.

Από το 2007 μέχρι το 2014 διατηρούσε ραδιοφωνική εκπομπή στον Real FM 97.8 μαζί με την Ελεάννα Τρυφίδου. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 διατηρεί ραδιοφωνική εκπομπή στα Παραπολιτικά FM 90.1 μαζί με την Ευγενία Μανωλίδου. Από το 2014 έως το 2015 παρουσίασε το talent show The Voice of Greece στον ΑΝΤ1. Από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2017 παρουσίασε στον ΑΝΤ1 την εκπομπή Lucky Room.

Γιώργος Λιάγκας καταγωγή

Το 2018 ήταν στην κριτική επιτροπή του σόου χορού Dancing with the Stars που προβαλλόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Την σεζόν 2019–2020 παρουσίασε την μεσημεριανή εκπομπή στον ΣΚΑΪ με τίτλο Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα, καθώς και το τηλεπαιχνίδι Guess my Age.

Στις εθνικές εκλογές του 2007, ο Γιώργος Λιάγκας ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον Νομό Λάρισας, αλλά για λίγες ψήφους δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ειδικότερα, σε εκείνες τις εκλογές, από τις οχτώ έδρες του Νομού Λάρισας, τρεις πήρε η Νέα Δημοκρατία, τρεις το ΠΑΣΟΚ, μία το ΚΚΕ και μία ο ΛΑΟΣ. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκαν οι Φίλιππος Σαχινίδης, Έκτωρ Νασιώκας και Βασίλης Έξαρχος. Ο Λιάγκας ήταν τέταρτος σε σταυρούς προτίμησης και έτσι δεν εκλέχθηκε.

Στις 20 Ιουνίου 2010 παντρεύτηκε τη παρουσιάστρια & θεατρολόγο Φαίη Σκορδά στη Βάρκιζα Αττικής. Κατά τον έγγαμο βίο τους, το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Δημήτρη Λιάγκα και τον Γιάννη Λιάγκα. Τον Νοέμβριο του 2016 το ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιό του μετά από έξι χρόνια έγγαμου βίου και εννέα χρόνια σχέσης.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Ας με συγχωρέσει ο Φώτης...» - Η προσωπική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον Σεργουλόπουλο

Η πρώτη αντίδραση της Σοφίας Βόσσου για τον αρραβώνα της κόρης της στον Γιώργο Λιάγκα - «Έχω αποφασίσει να...»