Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο Γιάννης Στάνκογλου αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους και πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Πέρα από τη σειρά «Μία Νύχτα του Αυγούστου» (δείτε εδώ φωτογραφίες από τα γυρίσματα), θα τον απολαμβάνουμε και στον πρωταγωνιστικό ρόλο της σειράς «Αυτή η Νύχτα Μένει».

Ο Γιάννης Στάνκογλου γεννήθηκε στον Περισσό, στις 10 Ιανουαρίου του 1974 και κατάγεται από το Θούριο Ορεστιάδας του νομού Έβρου.

Έχει σπουδάσει υποκριτική στη Δραματική σχολή του Γιώργου Κιμούλη. Είναι παντρεμένος με τη σκηνοθέτιδα Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Ανιψιά του είναι η τραγουδίστρια Στεφανία Λυμπερακάκη.

Η σύζυγος του Γιάννη Στάνκογλου

«Με τη σύζυγό μου γνωριστήκαμε για δουλειά. Μου έκανε οντισιόν. Με βρήκε μέσω Ίντερνετ. Δεν υπήρξε έρωτας με την πρώτη ματιά. Με την τρίτη υπήρξε. Δουλέψαμε στην ταινία της. Μετά φύγαμε μαζί στη Νέα Υόρκη, κάναμε εκεί μια παράσταση. Γυρίσαμε πίσω. Στο σπίτι η σύζυγός μου είναι το αφεντικό. Υπάρχει μεγάλος θαυμασμός του έναν για τον άλλον», είχε πει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το ζευγάρι μετράει πάνω από 10 χρόνια κοινής πορείας, ενώ απόλυτη προτεραιότητά τους είναι τα δύο παιδιά τους, Φοίβη και Φίλιππος. Ο Γιάννης Στάνκογλου άλλωστε δεν έχει κρύψει τη μεγάλη αδυναμία που τους έχει.

«Είμαι έτοιμος να δεχτώ το πρώτο φλερτ της κόρης μου. Με δυσκολία ίσως, αλλά το περιμένω. Αρκεί να μη μου φέρει κανέναν φλώρο! Ίσως πάλι να μην είναι και τόσο κακό κι αυτό! Το σίγουρο είναι πως δύσκολα θα με κοροϊδέψει, αν και δεν νομίζω πως θα το κάνει. Είναι πολύ ειλικρινές παιδί», είχε πει για την κόρη του.

Η Αλίκη Δανέζη - Κνούτσεν είναι σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στη Λιόν της Γαλλιάς το 1973, ενώ έχει μεγαλώσει στη Λευκωσία. Οι σπουδές της έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ και είχαν σαν κεντρικό θέμα τον κινηματογράφο και τις καλές τέχνες ενώ είχε εξιδείκευση στη σκηνοθεσία και τη γραφή σεναρίου.

Γιάννης Στάνκογλου σύζυγος

Κεντρική φωτογραφία: ALPHA

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Έμεινε εκτός για ένα χρόνο και έζησε το όνειρο - Πώς είναι και τι κάνει σήμερα η Κυριακή Κατσογρεσάκη από τη Φάρμα

Γιώργος Παπαγεωργίου: Ο γάμος με τη Δανάη Μιχαλάκη και η ηλικία του πρωταγωνιστή της σειράς «Γλυκάνισος»