Από TV24 Team

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η Ελένη Μενεγάκη είναι η απόλυτη Ελληνίδα star. Ό, τι αγγίξει γίνεται χρυσός, ενώ η τηλεοπτική της επιστροφή στο Mega, κατάφερε να ανεβάσει κατά πολύ τις μετοχές του καναλιού.

Η ίδια πέρα από την μεγάλη επιτυχία που σημειώνει στα τηλεοπτικά δρώμενα, έχει κάνει και ένα μεγάλο άνοιγμα στο Instagram. Με πάνω από 1.300.000 followers θα έλεγε κανείς πως διαθέτει έναν από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Μία αποκάλυψη ωστόσο ήρθε να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για την αγαπημένη παρουσιάστρια.

Οι ψεύτικοι followers της Ελένης Μενεγάκη στο Instagram

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Τριανταφυλλόπολος αποφάσισε να «κάψει» ορισμένους influencers, δημοσιεύοντας μία λίστα στην οποία καταγράφεται πόσοι από τους followers που διαθέτουν τα πιο μεγάλα προφίλ στην Ελλάδα, είναι ψεύτικοι.

Μπορεί η Ιωάννα Τούνη να είναι αυτή με τους περισσότερους fake στο προφίλ της και να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο και η Ελένη Μενεγάκη δεν πάει πολύ πίσω. Από τους 1.300.000 ακολούθους της, οι 180.700 είναι ψεύτικοι, ποσοστό που ανέρχεται στο 22%.

Ελένη Μενεγάλη ψεύτικοι followers

Μπορεί η αποκάλυψη αυτή σε άλλες περιπτώσεις να είχε οδυνηρές συνέπειες για κάποιον influencer, ωστόσο στην περίπτωση της Ελένης Μενεγάκη μιλάμε για ένα πρόσωπο άρρηκτα συνδεδεμένο με την διαφήμιση και την επιτυχία. Σίγουρα βέβαια θα δυσκολευτεί να ζητήσει εύκολα τόσα πολλά χρήματα όσο θα ζητούσε πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Το κακό που κάνουν στo Instagram σας οι ψεύτικοι followers

Οι «ύποπτοι» followers μπορούν να παρακολουθούνται από τα κοινωνικά δίκτυα. Για παράδειγμα, στο Facebook, εάν υπάρχει ξαφνική αύξηση και απήχηση σε έναν λογαριασμό, τότε πιθανότατα, οι celebrities έχουν αγοράσει τους θαυμαστές.

Ο νέος αλγόριθμος του Instagram χρησιμοποιεί το engagement ως την πιο σημαντική μέτρηση για να καθορίσει τη δημοτικότητα μιας δημοσίευσης. Αυτό σημαίνει πως, σε όσο περισσότερους αρέσουν και σχολιάζουν τις αναρτήσεις μας, τόσο περισσότερο οι δημοσιεύσεις θα προβάλλονται σε ένα ευρύτερο κοινό.

Αγοράζοντας λοιπόν ψεύτικους ακόλουθους μπορεί να αυξάνετε τον αριθμό των followers, όμως μειώνετε το engagement! Ψεύτικοι ακόλουθοι δεν μπορούν να αλληλεπιδράσουν στις δημοσιεύσεις του λογαριασμού… άρα αυτή η κίνηση έχει αντίθετα αποτελέσματα, καταστρέφοντας ουσιαστικά τα στατιστικά του προφίλ & την στρατηγική Marketing!

Καλύτερα λοιπόν να αφήσετε στην άκρη τους πληρωμένους ακόλουθους και να προσπαθήσετε να προσελκύσετε οργανικά το κοινό σας με ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Ελπίζω να μη βλέπει η γυναίκα μου» - "Τα έχασε" η Ελένη Μενεγάκη με τον Σάββα Πούμπουρα

Άναυδη η Ελένη Μενεγάκη με την εγκυμονούσα Μαίρη Συνατσάκη - Την συμβούλεψε ως μητέρα προς μητέρα