Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και έτσι ψάξαμε και σας βρήκαμε την πιο λαχταριστή συνταγή για γλυκό ψυγείου με λεμόνι και γιαούρτι. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη συνταγή η οποία θα ετοιμαστεί μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου, είναι ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι, ενώ συνοδεύεται τέλεια με έναν παγωμένο καφέ, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε σπιτικό παγωτό με λίγα υλικά.

Πώς θα φτιάξετε το γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Υλικά

  • 400 γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 150 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Ξύσμα λεμονίου

Γλυκό Ψυγείου με λεμόνι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μία μάζα
  • Στρώνουμε τα μπισκότα ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας
  • Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό λεμονιού.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  • Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Ποια είναι η σωστή εποχή για να μαζέψεις λεμόνια

Καλλιέργεια λεμονιάς

Η λεμονιά είναι δέντρο που δεν αντέχει τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προτιμά τη μεγάλη ηλιοφάνεια και χρειάζεται πολύ νερό. Το λεμόνι είναι μία καλλιέργεια που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ινδία, η Βραζιλία, η Αργεντινή κ.ά. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Αργολίδα, στην Αχαΐα, στην Κορινθία, στην Ηλεία, στην Κρήτη κ.ά.

Πότε κλαδεύουμε την λεμονιά;

Τη λεμονιά την κλαδεύουμε την άνοιξη έως τα μέσα καλοκαιριού, όταν βρίσκεται σε μειωμένη καρποφορία και αφού έχουν περάσει τα κρύα του χειμώνα. Πραγματοποιούμε ελαφρύ κλάδεμα σε κυπελλοειδές σχήμα. Το κλάδεμα παραγωγής πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι πολύ προσεχτικά, καθώς η λεμονιά δεν είναι ανθεκτική στα κλαδέματα, φροντίζοντας για τον καλύτερο αερισμό και φωτισμό του δέντρου.

Γιατί πέφτουν τα λεμόνια;

Η καρπόπτωση των λεμονιών οφείλεται συνήθως σε υπερβολικό πότισμα ή στις υψηλές θερμοκρασίες με ταυτόχρονη απουσία υγρασίας. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας αποφεύγεται το υπερβολικό πότισμα, γιατί πέφτουν τα άνθη και κατά συνέπεια μειώνεται η παραγωγή. Η πτώση φύλλων και ανθέων μπορεί να οφείλεται και σε υπερβολική λίπανση με αζωτούχα λιπάσματα. Άλλος ένας ακόμα λόγος της πτώσης των λεμονιών είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των καρπών και της ανάπτυξης του δέντρου. Επίσης οι ψυχροί άνεμοι, ο παγετός, το λάθος κλάδεμα, η έλλειψη θρεπτικών συστατικών (π.χ. κάλιο) και ιχνοστοιχείων (κυρίως σιδήρου), μπορεί να οδηγήσει σε καρπόπτωση.

Πηγή: argiro.gr

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Συνταγή: Μπιφτέκια με κιμά και σπανάκι πάνω σε τηγανίτα από πατάτες

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και καρύδια για σένα που νηστεύεις, αλλά δεν θέλεις να στερείσαι!