Μια διαφορετική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά συνταγής....

2 φιλέτα φρέσκο σολομό χωρίς την πέτσα


λιγο πιπέρι

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

2 πρέζες πιπέρι καγιέν

1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη

1/2 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. ζάχαρη μαύρη

4 κ.σ. Βαλσάμικο με μέλι ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κ.σ. ξύδι Βαλσάμικο ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος

1 κ.σ. Κρέμα Βαλσάμικο ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος

2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Για τη σαλάτα με σιτάρι

1 φλ. σιτάρι (ή κινόα ή πλιγούρι ή ρύζι )

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. Βαλσάμικο με μέλι ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος

2 κ.σ. Κρέμα Βαλσάμικο ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος

1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ

1 τρυφερό κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ

1 φλ. ντοματίνια μακρόστενα κομμένα στη μέση

1 μικρο αγγούρι τρυφερό κομμένο σε μικρά καρέ απο 2-3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, φρέσκο δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα

λίγο ελαιόλαδο έξτρα 2-3 πρέζες μπούκοβο (προαιρετικό)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Για το σολομό Σε μπολ βάζουμε πιπέρι, αλάτι, πάπρικα, πιπέρι καγέν, σκόρδο αποξηραμένο, κρεμμύδι, μουστάρδα, ζάχαρη μαύρη, βαλσάμικο με μέλι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι το μείγμα. Αλείφουμε ολόγυρα τα φιλέτα σολομού. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 20′. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-8′ να ροδίσει.

Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και το ξύδι. Αφήνουμε 2-3′ να καραμελώσουν. Ψήνουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 3-4′ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε στο πιάτο με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Γαρνίρουμε με την γαρνιτούρα. Για την σαλάτα με σιτάρι Μουλιάζουμε το σιτάρι για 15′ σε νερό. Το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το βράζουμε με λίγο αλάτι ή ζωμό για περίπου 25′ να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

Το βάζουμε σε μπολ κι όσο είναι ζεστό προσθέτουμε λίγο λάδι, το σκόρδο, το ξύδι, την κρέμα βαλσάμικο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει και να μαριναριστεί. Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι σε πολύ μικρά καρέ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τα σοτάρουμε για 5-6 ´ ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά να μαλακώσουν. Αλατίζουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ρίχνουμε στο μπολ με το σιτάρι. Προσθέτουμε το αγγούρι και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με τα βότανα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ελέγχουμε την οξύτητα. χρειάζεται αρkετή οξύτητα γιατί τα υλικά είναι γλυκά. Επίσης το μπούκοβο δίνει ένταση και ταιριάζει πολύ με το σύνολο των γεύσεων. Αν έχετε χρόνο αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί γίνεται ακόμα πιο νόστιμη.

Πηγή: www.argiro.gr