Στα ζουμερά, καλοψημένα παϊδάκια λίγοι αντιστέκονται…

Υλικά
1 κοτόπουλο, σε παϊδάκια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
2 κουτ. σούπας θυμάρι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ρετσίνα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαβάστε ακόμα: Ένας αλλιώτικος τρόπος να φας μπακαλιάρο! Δες πως θα φτιάξεις το απόλυτο ψαροφαγικό burger!

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Τοποθετείτε τα παϊδάκια του κοτόπουλου σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνετε καλά.

Σε ένα βαζάκι με καπάκι ρίχνετε το λιωμένο σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Κλείνετε το καπάκι και χτυπάτε καλά τα υλικά σας να γίνουν ένα πηχτό μίγμα. Με αυτό περιχύνετε το κοτόπουλο στο ταψί και ανακατεύετε λίγο να πάει παντού.

Ραντίζετε από πάνω τη ρετσίνα και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, ανακατεύοντάς το συχνά και γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τα παϊδάκια του κοτόπουλου ζεστά μαζί με τηγανητές πατάτες.