Από την ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΣΥΡΙΧΑ ...Με περιμένει στο φουαγιέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ», είναι σχεδόν κάθε βράδυ εκεί παρακολουθώντας την παράσταση «Στέλιος Καζαντζίδης. Η ζωή του όλη» για να της ξυπνάνε θύμησες από τη ζωή της με τον Στέλιο που λάτρεψε. Η Βάσω Καζαντζίδη, η κυρά Βάσω όπως την έλεγε το αγόρι της, σπάνια μιλάει και φωτογραφίζεται, το έκανε για το Youweekly.gr και είναι μοναδική...

Πολλές φορές δακρύζει όταν της λέω να μας μιλήσει για όλα όσα έζησε με τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Στέλιο που λάτρεψε και δεν παράτησε ποτέ, ακόμα και όταν εκείνος τη «βασάνιζε» και την έστελνε να αλλάξει φουστάνι όταν την έβλεπε να φοράει κάτι πιο προκλητικό... διαβάστε παρακάτω...

Ήσασταν έτοιμη να παντρευτείτε μετά από έναν χωρισμό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να παντρευτώ γιατί είχα τη δουλειά μου και μια τακτοποιημένη ζωή. Ο Στέλιος όμως δεν ήταν τόσο απελευθερωμένος... Παντρευτήκαμε μετά από 4 χρόνια αφού ζούσαμε μαζί ευτυχισμένες στιγμές, ένας άνθρωπος που γέμιζε την ψυχή σου. Η κόρη μου Σοφία τότε ήταν 9 χρόνων, συζητήσαμε αρκετά για την απόφασή μου αυτή, εννοείται ότι της είπα πόσο υπέροχος ήταν ο πατέρας της αλλά μαζί δεν συμφωνούσαμε, όπως και ότι τα ζευγάρια που έχουν παιδιά στην ουσία δεν χωρίζουν ποτέ.

Το δέχτηκε;

Είχε τα θέματά της σαν παιδί χωρισμένων γονιών αλλά προσπαθήσαμε μαζί με τον μπαμπά της και το καταφέραμε, της δώσαμε να καταλάβει ότι ήμασταν δίπλα της.



Τον έλεγε «μπαμπά» τον Καζαντζίδη;

Όχι, αλλά και για εκείνον ήταν το παιδί που δεν κατάφερε να αποκτήσει εξαιτίας του ατυχήματος και τα εγγόνια του αργότερα τον λατρεύανε, αλλά και εκείνος δεν τα άφηνε από τα μάτια του στιγμή, ευχαριστούσε την κόρη μου συνέχεια και της έλεγε «Σοφία μου, σε ευχαριστώ, τη λέξη παππού δεν θα την άκουγα ποτέ».

Αντιδράσατε σε κάποια βιβλία που γράφτηκαν για τον Στέλιο;

Δεν έχω αντιδράσει σε τίποτα και σε κανέναν παρ’ όλο που γράφτηκαν πράγματα που με έχουν πληγώσει, αλλά έχω αξιοπρέπεια, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, ο Στέλιος έλεγε: «Ο κόσμος τιμωρεί, ούτε εσύ ούτε εγώ».

Ήταν ανατολίτης;

Ναι, ήθελε να ασχολούμαι μαζί του και τη γυναίκα του καλοβαλμένη και καλοπεριποιημένη, αλλά ποτέ προκλητικά ντυμένη. Με έβαζε στον ήλιο για να δει εάν φεγγίζουν τα φουστάνια μου, σε περίπτωση που είχε διαφάνεια δεν έβγαινε έξω μαζί μου. Μια φορά πηγαίναμε σε έναν γάμο στη Θεσσαλονίκη, θα πάντρευε ο Στέλιος ένα ζευγάρι μαζί με έναν φίλο του σε ένα εκκλησάκι στο Πανόραμα. Μόλις είδε το φόρεμα που είχα βάλει μου είπε «τη νυχτικιά σου έβαλες; Αν εσύ το θεωρείς φόρεμα αυτό, εγώ το θεωρώ νυχτικιά». Σηκώθηκε και έφυγε αφήνοντάς με με τις λαμπάδες, τα στέφανα, τα δώρα, εμείς δεν ξέραμε καν πού είναι η εκκλησία, μας πήγε ένας κύριος και φτάσαμε με τα χίλια βάσανα, δεν θα παντρευόταν το ζευγάρι.

Συμβιβασμούς κάνατε μαζί του;

Ο γάμος μας είχε και τις κρίσεις του. Πολλές φορές, κάποια πράγματα έλεγες «δεν ξέρω πώς να τα χειριστώ, έδωσα ό,τι είχα και δεν είχα», ο Στέλιος δεν ήταν τόσο εύκολος άνθρωπος, όμως τα καλά του ήταν περισσότερα, οπότε ήμουν πάντα εκεί, με πολλή αγάπη και πολύ σεβασμό. Αυτόν τον άνθρωπο δεν τον αγάπησα, τον λάτρεψα παρ’ όλο που οι υποχωρήσεις ήταν μονόπλευρες. Καμιά φορά καθόμασταν τα βράδια και τραγουδούσε, έπαιζε την κιθάρα του, ξενυχτούσαμε και του τα έλεγα. Με ρωτούσε «δεν αντέχεις κυρα-Βάσω;» και του έλεγα «αντέχω, αλλά είσαι πεισματάρης, αυτό που θέλεις αυτό θα κάνεις», αν και όταν έκανε λάθη μού έλεγε «δεν σε άκουσα πάλι, την πάτησα, τώρα ας τραβιέμαι».

Σας είχε απατήσει ποτέ;

Όχι, ήταν μονογαμικός, όταν είχε μια γυναίκα δεν πήγαινε αλλού. Κάποιες φορές του έλεγα «δεν φεύγεις κανένα ταξίδι, δεν πας για ψάρεμα να μείνω και λίγο μόνη μου;». Τα έλεγα και στη Γεσθημανή, την πεθερά μου, «Χατζήδαινα δεν πάει για ψάρεμα να μείνουμε λίγο μόνες;». Ήταν σπιτόγατος, δεν έβγαινε, όπου πήγαινε με έπαιρνε μαζί, το βαλιτσάκι του είχα γίνει.

Διαβάστε επίσης:Επέστρεψε στην Ελλάδα η Νανά Παλαιτσάκη! Η νέα εμφάνιση έκπληξη σε εκπομπή!

Η πεθερά σας ήταν αυστηρή και ο Στέλιος ήταν υποτακτικός γιος;

Η πεθερά μου έζησε τον θάνατο του άντρα της, τότε ο Στέλιος ήταν 14 χρόνων και ο Στάθης ο αδερφός του μωρό, τον Στέλιο τον είδε πατέρα, γιο, φίλο, ήταν το στήριγμά της. Ο Στέλιος είχε την κάθε γυναίκα της ζωής του στη δική της θέση, δεν μπέρδευε τους ρόλους. Ζήσαμε 10 χρόνια με την πεθερά μου, την είχα στο σπίτι, είχα και εγώ μάνα και ήξερα τι θέλει ένας ηλικιωμένος άνθρωπος. Δεν θέλει πόλεμο, ένα χάδι θέλει, μια γλυκιά κουβέντα και ένα ωραίο φαγάκι.

Κοντραριζόσασταν;

Εκείνη είχε τον αυταρχισμό της, ήθελε να έχει τη θέση της, της έλεγα «Χατζήδαινα, έχεις δίκιο, ο γιος σου σε λατρεύει. Δεν είχαμε προβλήματα μαζί της, ήταν ανοιχτός άνθρωπος η πεθερά μου, ήθελε να βγαίνει στα θέατρα, στα μπουζούκια».

Διαβάστε επίσης: Άβαφη και ατημέλητη η Ελεονώρα Μελέτη στον 7ο μήνα εγκυμοσύνης! Το ψώνια για το μωράκι της και η κοιλίτσα τούρλα!

Με τις προηγούμενες νύφες πώς ήταν;

Δεν ξέρω, αλλά εμένα από την αρχή μόλις με γνώρισε ήθελε να παντρευτώ με τον Στέλιο και του το ζητούσε. Μια Κυριακή που πηγαίναμε στο Ναυτικό Σαλόνι για να δούμε ένα σκάφος με φίλους μας που έγιναν κουμπάροι μας μετά τού είπαν «δεν παντρεύεστε τώρα που είμαστε εδώ πριν φύγουμε για την Αυστραλία;». Έτσι και έγινε... Την επόμενη εβδομάδα παντρευτήκαμε.