Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε σήμερα για την οικογένειά σας; Αυτό το πιάτο είναι η καλύτερη πρόταση! Η συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά σας.

Μερίδες: 6-8
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος: 25΄
Κόστος: €9

ΥΛΙΚΑ... Συνέχεια παρακάτω...

Για τη σάλτσα :
1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ, στραγγισμένες
1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1/4 φλιτζ. τσαγ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
½ κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι
Για τους κεφτέδες
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
½ φλιτζ. τσαγ. φρυγανιά, τριμμένη
½ φλιτζ. τσαγ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/3 φλιτζ. τσαγ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1/3 φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 κ.γ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
3/4 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την επικάλυψη
1 1/4 φλιτζ. τσαγ. μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
2-3 κ.σ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Στραγγίστε τις ντομάτες κονκασέ και φυλάξτε σε ένα μπολ τα υγρά της κονσέρβας. Πολτοποιήστε τις ντομάτες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας πυκνός πουρές. Αν βγει πολύ πηχτό τότε αραιώστε το με λίγα από τα υγρά που φυλάξατε.
2. Ρίξτε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι το βούτυρο και αφήστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα για 1΄, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας, το σκόρδο πολτοποιημένο και το μπούκοβο και αφήστε στη φωτιά για 30΄΄, ανακατεύοντας παράλληλα με την κουτάλα για να βγουν όλα τα αρώματα. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5΄-8΄, μέχρι να δέσει ελαφρώς. Αλατοπιπερώστε, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, ενσωματώστε στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με την κουτάλα.
3. Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ τη φρυγανιά, το τριμμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το βασιλικό, την τριμμένη παρμεζάνα, το πολτοποιημένο σκόρδο, το χτυπημένο αυγό και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέστε τον κιμά κοτόπουλου και πλάστε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα. Πλάστε όλο το μείγμα σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C, στον αέρα.
5. Αδειάστε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά και ρηχή κατσαρόλα (που να μπαίνει και στο φούρνο) και τοποθετήστε τη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Τηγανίστε τους κεφτέδες σε δόσεις γυρνώντας τους τακτικά με ένα πιρούνι έτσι ώστε να ψηθούν μέσα και να πάρουν χρώμα εξωτερικά. Βγάλτε τους με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
6. Μόλις τελειώσετε το τηγάνισμα φέρτε όλους τους κεφτέδες πίσω στην κατσαρόλα, αδειάστε μέσα τη σάλτσα και πασπαλίστε με την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και την τριμμένη παρμεζάνα. Βάλτε την κατσαρόλα στη μεσαία του φούρνου και ψήστε για 15΄ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και η σάλτσα να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρετε από το φούρνο, πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας αν θέλετε με πράσινη σαλάτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπιφτεκια κοτοπουλο με σαλτσα ντοματας